Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Anyukák/Kismamák! Mit csinálta...

Anyukák/Kismamák! Mit csináltatok/csináltok várandósságotok alatt? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Azt tudom, hogy vannak olyan esetek, mikor y hónapig dolgoznak a kismamák. De utána ki mivel foglalja el magát otthon? Gondolok itt olyanokra, hogy van, aki köt valamit (pl. kisruhát), varr vagy olvas...stb. Kíváncsi vagyok, ki mivel foglalja/foglalta el magát.

Köszönöm szépen a válaszokat!

2011. dec. 4. 18:33
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
74%

egyreszt egyedul vagyok a 2.5 eves fiammal, viszem korai fejlesztobe, jatszohazba, stb (amíg bírom)

"vaterázok"

fordítok (angolrol magyarra), üzemeltetem a webboltomat, olvasok (regényeket). volt harom sorozat, amit neztem (walking dead, supernatural, lost girl), de mar nem, mert januarban lesznek uj reszek

es a legkedvesebb "hobbim" (:)): ALSZOK

2011. dec. 7. 14:25
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

szia

utolsó éves voltam a főiskolán amikor megfogant a fiam. Ugyogy a terhesség elején szakdolgozatot írtam, és rengeteget aludtam.

Aztán felfedeztem a "babás" világot, boltokat, kellékeket, és mindent ami ide kapcsolódik. Próbáltam felkészülni a baba érkezésére.

Aztán államvizsgára készültem, 36 héten le is vizsgáztam. Apa és a kórházi cucc társaságában! :-)

Ezek után a dolgozószobából gyerekszobát varázsoltunk. és a 41 hét végén megszületett a fiam.

2011. dec. 7. 15:13
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

A 21. hétig öklendeztem, hánytam, hevertem az ágyban és azon morfondiroztam, hogy miért akartam én annyira gyereket ...

Aztán szép lassan kezdtem jobban lenni, onnantól élveztem a Babám mozgolódását, babazenét hallgattunk, beszélgettem neki, simogattam mindig :-)

Ahogy enyhült a hányingerem, elkezdtem sütni, főzni, nagyon élveztem, hogy újdonságokat próbálhatok ki.

Sokat pihentem, olvastam és itt lógtam a Gy.K.-n.

2011. dec. 7. 18:35
 14/24 anonim ***** válasza:
100%
en nem dolgozom,a cegunkbe besegitek a paromnak.a napom igy is elszalad,baratnokkel beszelgetek,ha otthon vagyok akkor megprobalom hasznosan tolteni,peldaul olvasok spiritualis konyveket,vagy megnezek egy jo filmet,es delutan megyek a kisfiamert az ovodaba.
2011. dec. 7. 20:50
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

nem érek rá terhesnek lenni a fiam és a férjem mellett. Férjemnek céges ügyeiben segédkezek, de már nem bírom. Van egy Singer varrógépem, azt smirgliztem sokáig, hogy le tudjam festeni végre és felújítsam, de már nincs rá se időm, se energiám. Már vagy 3 hete nagytakarítok, a férjem semmit sem tud segíteni. Holnapután jön anyukám és segít kihúzni a háztartási gépeket (tűzhely, hűtő, mosógép, mosogatógép), hogy össze tudjak takarítani alatta. Tegnap azt kívántam, hogy csak még ma ne szüljek meg, annyi helyre kellett menjek sürgősen délelőtt. Holnap is lenne bőven tennivalóm, de igazából jó lenne szülni a héten, legalább túllennék ezen a bálna-perióduson, ami nagyban gátol a munkában.

1 gyerekes, 37 hetes km

2011. dec. 7. 21:00
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
Én a 12. hétig dolgoztam. Nyáron kerti munka, főzés takarítás stb. A rossz idő beköszöntével elkezdtem rendezgetni a babaholmikat, a mai napra már minden rendben van. Most a Karácsonyra készülök kisebb, nagyobb sikerrel, ugyanis hamar elfáradok. Nyugodtan le lehet pontozni, de mindig kiakadok rajta ha egy nő azt írja, hogy unatkozik otthon. Szerintem mindig talál az ember a házban valami elfoglaltságot. Legalábbis én így vagyok vele, segítségem nincs és nem is lesz a baba születése után sem. A párom egész nap dolgozik,senkim sincs rajta kívül. 35 hetes kismama.
2011. dec. 8. 09:25
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó, én maximálisan egyetértek Veled:

Teherbeesés előtt is itthon voltam a Férjem jóvoltából, de akkoriban sem unatkoztam soha. Pedig Ő egész nap és sokszor hétvégén is dolgozik, sokat voltam egyedül. De szerintem egy lakásban mindig van mit csinálni, legalábbis én mindig találok tennivalót. Terhesen már a Babám társaságát is élveztem, komolyan úgy éreztem, hogy van társaságom, ahogy elkezdtem érezni a bukfencelését. És amióta megszületett, pláne el tudom foglalni magam, többnyire most is kettesben vagyunk. Sokszor ábrándozom, hogy milyen jó volt, amikor még a hasamban volt :-)

2011. dec. 8. 11:44
 18/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenkinek a válaszát!

Félre ne értsetek, nem ezt akartam kihozni, hogy unatkozik-e valaki a várandóssága alatt. Én nem vagyok kismama, csupán érdekelt, hogy ki mivel tölti ilyenkor az idejét. Azzal is tisztában vagyok, hogy tennivaló mindig akad. :)

2011. dec. 8. 13:52
 19/24 anonim ***** válasza:
74%
elso terhessegemmel a 6. honapig dolgoztam, aztan otthon foztem, mostam, takaritottam, olvastam, neha elutaztunk a szuleimhez (200 kmre laknak) tervezgettem, keszulodtem. masodik babamat varom, 10 hetes vagyok, meg dolgozom, decemberig fogok is. napi 9 orat vagyok munkaban, reggel 10 tol 2 ora szunettel, a lanyomra alig jut idom ami nagyon faj, most meg a hazon is dolgozunk-furdoszobat, ablakokat cserelunk, haloszobat, gyerekszobat rendezunk, mindent felujitunk. a kislanyomra anyosom es egy nagyneni vigyaz, az megnyugtat hogy nagyon szeret veluk lenni. amikor nem vagyok munkaban szinten leutazunk anyuekhoz 1-2 napra, otthon meg vasalok, mosok, neha fozok (amugy most anyosom foz nekunk is.) nagyon de nagyon varom mar az uj jovevenyt, neveket nezegetek, kisruhakat, bar meg nem tudom milyen nemu:)
2012. aug. 3. 19:03
 20/24 anonim ***** válasza:
81%
ja es szeptemberben beiratkozom meg egy egyetemre, levelezoire, hogy ne uljek majd hiaba 2 evig otthon:))
2012. aug. 3. 19:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!