Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Tényleg létezik, hogy valaki...

ZsZs27 kérdése:

Tényleg létezik, hogy valaki nem veszi észre hogy terhes?

Figyelt kérdés
Nem azért kérdezem, hogy bántsak valakit, pusztán csak kíváncsi vagyok. Nekem ez olyan furcsa, sokat gondolkoztam rajta, hogy ez hogy fordulhat elő. Tudom, hogy sokan vannak, akik legalábbis a terhesség elején menstruálnak, ami nem ad okot gyanakvásra. De mégis. Én amikor terhes lettem (terveztük), teljesen másképp nőtt a hasam, mint amikor csak simán híztam. Esetleg volt úgy valaki, vagy hallott valakiről, hogy fogamzásgátlót szedett, (vagy más módon védekezett) menstruált, és mégis terhes volt? Mikor szültem, 3 hónap alatt ketten is kb. 24. hétre szültek, úgy hogy nem tudták, hogy terhesek, tehát ezt a kort is a baba fejlettségéből következtették ki. Ráadásul egyiknek már a 4. babája volt. Teljesen érthetelen, pláne, hogy nekem 18. héten már akkorákat rúgtak a lányok, hogy azt nem lehetett bélmozgással összekeverni.
2011. dec. 1. 16:36
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Olyan jó hallani, hogy ilyen váratlan helyzetben is vannak akik helyt tudnak állni. A szüleid nagyon különleges emberek lehetnek. Sajnos úgy érzem, a legtöbb szülő nem ha így járna, nem nagyon tudná feldolgozni ezt és nem biztos, hogy boldog élete lenne a gyermeknek.
2011. dec. 1. 20:58
 12/17 anonim ***** válasza:

En is hasonloan szulettem.

Negyedik gyerekkent, 10 evvel a 3. testverem szuletese utan veletlenul erkeztem. Anyukam menstualt az addig megszokot modon azt mondja, a pocakja addig meg nem igazan nott, amit szinten elhiszek, mert eleg hasonloak a genetikai adottsagaink es nekem sem volt egyik gyerekkel sem hasam a 23-25. het elott.

Boven felidos volt, amikor mar hatarozottan biztos volt benne, hogy valoban magzatmozgast erez. Akkor meg az uh nem volt altalanos, kb egy honapot kellett varni ra es 200 km-t utazni, mire megcsinaltak az uh-t. (Az volt neki az elso, korabban a testvereimmel egyaltalan nem ultrahangoztak.)

Uh utan lett kiallitva a kiskonyve, epp a multkor neztem ismet, mert megoriztuk, neha eloveszem es jokat mosolygok.

Utolso mensinel nem szerepel datum, a kiskony viallitasa februar 3-an tortent meg, kiiras datuma junius 28-re volt (gondolom az akkori uhtechnikanak megfeleloen igy sikerult beloni), en meg vegul majus elejen szulettem meg majd 3,5 kiloval, nem voltam koraszulott.

Szoval van ez igy. :)

2011. dec. 1. 21:24
 13/17 A kérdező kommentje:
Te lettél volna az orvostudomány legsúlyosabb koraszülöttje. Bezzeg az én lányaim 1490 és 1800 grammal születtek:( Mi terveztük és tudtam is, hogy terhes vagyok! Csak a félreértések elkerülése végett:)
2011. dec. 1. 21:31
 14/17 anonim válasza:
0%

buta aki nem veszi észre, hiába kcisi valakinek a hasa, mert alig tágul valamit a méhe, és hiába dagi valaki, a hatofik hónapra főleg a 9 dikre rendesen megnő a has, nem lehet tök lapos, meg egyenes, és biztos ha él a baba akkor ennyi hónap alatt volt rúgás is, és akinek kimarad a menzije gyakran alapból, annak meg főleg kéne nőgyógyászati vizsgálatokra járnia, vagy ha nem találnak bélproblémákat akkor csak elküldik radiológiára UH ra meg nőgyógyászhoz, nincs e valami nőgyógyászati betegsége, vagy hormonzavara, és itt már eleve ha benyúlnak valakinek abból rá lehet jönni h terhes nem is kell UH

akkoris ha kicsit vérzik a terhesség közben, és nincsk ülönösebben rosszúl lehet számítani a terhességre, sima vérvételnél is szoktak viteletet nézni, hormonvizsgálaton endokrinológus is elküldi a hölgyeket laborba ahol nézik a HCG t, mai nem csak terheseknél termelődhet hanem pco soknál is

meg akinek a beleit megvizsgálják annál többnyire azt is észreveszik ha magzat van a hasában, akármennyire kicsi is

meg ha meghallgatják a pocakot akkor lehet hallani a baba szívhangját

a legkisebb gyanújára a terhességnek tesztet szoktak csinálni vagy bejelentkezni az orvoshoz

nekem is kimaradt a vérzésem, de tudtam nem vagyok terhes,

és mégis elküldtek nőgyógyászhoz

előbb tudtam mi a bajom mint a dokik, nem volt különösebb testi tünetem mint másoknak, fiatal is voltam, meg régebben jók voltak az eredmányeim, aztán teljesen letojtak, kinevettek végül mégis nekem lett igazam, pco m van

2011. dec. 2. 01:47
 15/17 anonim ***** válasza:

Állítólag létezik, és az is igaz, hogy mindenki másként éli meg a terhességét. Ettől függetlenül én nagyon furcsának találom, és szerintem elég ritka. Nekem is nagyon rendszertelen a menstruációm, de már az első napokban éreztem, hogy furán nyilall az alhasam. Szerintem nekünk nőknek, különösen kell figyelnünk a szervezetünk jelzéseire.

Ismertem viszont egy nőt, aki szült egy gyermeket, és a második terhességét nem vette észre. Továbbra is szedte a fogamzásgátlót, és cigizett is. El kellett vetetni a bébit.

2011. dec. 2. 10:11
 16/17 anonim ***** válasza:
Cigi es fogamzasgatlo miatt mirt kne elvtetni a babat? Mert ha meg elvettek akkor gondolom max 12-13 hetes volt. Addig meg egyik sem annyira artalmas, h emiatt elvegyek. Egy ismerosom 4 honapig szedte baba mellett a fogamzasgatlot, aztan amikor megmozdult a baba, rajott, h terhes. Igaz, h elmentek genetikushoz, de vegul minden ok volt es egeszsseges kisfia szuletett.
2011. dec. 2. 12:58
 17/17 A kérdező kommentje:
Azért lettem nagyon kíváncsi, mert egy barátnőm édesanyjának nem mutatta ki két hónapos terhesként sem az otthoni terhességi teszt hogy baba lesz, de ő mégis tudta. Védekeztek (spirál), az első négy hónapban rendesen meg is jött neki. De ő 7 hetes volt, amikor elment orvoshoz azzal, hogy szerinte ő terhes. Állítása szerint nem volt semmi tünete, igazából semmi nem utalt arra, hogy az lenne, azt mondta, csak simán megérezte. Igaz, ez a 3. terhessége volt. Az orvos igazolta hogy babát vár, és a következő menzesz után is csinált otthon tesztet, de továbbra is negatív lett. Ezért is nem értem, mert ezek szerint valaminek mégis másnak kellett lennie, máskülönben honnan jött volna rá. Lehet, hogy a legtöbb esetben az a baj, hogy ha nem számít valaki babára, és az előjeleket másnak tulajdonítja?
2011. dec. 2. 13:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!