Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Tényleg létezik, hogy valaki...

ZsZs27 kérdése:

Tényleg létezik, hogy valaki nem veszi észre hogy terhes?

Figyelt kérdés
Nem azért kérdezem, hogy bántsak valakit, pusztán csak kíváncsi vagyok. Nekem ez olyan furcsa, sokat gondolkoztam rajta, hogy ez hogy fordulhat elő. Tudom, hogy sokan vannak, akik legalábbis a terhesség elején menstruálnak, ami nem ad okot gyanakvásra. De mégis. Én amikor terhes lettem (terveztük), teljesen másképp nőtt a hasam, mint amikor csak simán híztam. Esetleg volt úgy valaki, vagy hallott valakiről, hogy fogamzásgátlót szedett, (vagy más módon védekezett) menstruált, és mégis terhes volt? Mikor szültem, 3 hónap alatt ketten is kb. 24. hétre szültek, úgy hogy nem tudták, hogy terhesek, tehát ezt a kort is a baba fejlettségéből következtették ki. Ráadásul egyiknek már a 4. babája volt. Teljesen érthetelen, pláne, hogy nekem 18. héten már akkorákat rúgtak a lányok, hogy azt nem lehetett bélmozgással összekeverni.
2011. dec. 1. 16:36
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Létezik. Egyik ismerősöm akkor vette észre mikor megmozdult neki a pici. Első baba. Az már nekem is fura hogy valaki a többedik terhességet nem veszi észre.
2011. dec. 1. 16:41
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem létezik. Talán ilyenkor az ember agya tiltja le a részletek összerakását-úgy értem pszichés okok miatt nem ismerik fel az egyértelmű jeleket. Elnézést nem sértésből de vannak olyanok is akik szellemileg nem érik fel a dolgot-biosztanárként tapasztaltam.

Azt gondolom én mindenképpen felismerném, ha menstruálnék, ha túlsúlyom lenne, stb-akkor is. De el tudom képzelni, hogy valaki nem.

2011. dec. 1. 16:45
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
16.45 vagyok azt egyébként elhiszem hogy valakinek az első terhességi jele a baba mozgása-normálisnak tartom, alkati kérdés
2011. dec. 1. 16:46
 4/17 anonim ***** válasza:
71%
Pont a napokban tudtam meg, h egy ismerosom ( aki mellesleg 36 eves, es nem 16) 24 hetesen tudta meg, h terhes. Amugy elso terhessege. Nos en 24 hetes vagyok, de a pocakom igencsak nagy, a baba egesz nap mozog ( es mar a 20. het ota nagyon mozog), nem beszelve, h mindene kinom bajom is van mar. Persze van akinek semmije sem faj, na de akkor is. 24 hetesen vette eszre???!!! Szerintetek tenyleg letezik?
2011. dec. 1. 16:56
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Két eset is volt a közelemben. Az egyik a szobatársam volt. Akkor 17 éves lányka. Mindig rendszertelenül menstruált, egy egy éjszakása volt egy éven belül. Duci lányka, járt orvoshoz, mert furcsa bélmozgásai voltak. Az elején hányt is a háziorvosa kiírta pár napra, mert biztos valami vírust szedett össze. Aztán egyszer mentek az anyukájával a buszon és nagyon elkezdett görcsölni. Busz leállt, mentőt hívtak. Vesegörccsel hozták a kórházba, majd a sürgősségiről egyenesen a szülőszobára. Ott aztán volt nagy meglepetés. A kislány hazavitte a babát, szülei pedig támogatták benne. A védőnő, az orvosok szövetkeztek, kapott igazolást a terhesgondozásról, hogy anyagilag ne terhelje őket annyira a váratlan babóka. Viszont a kislány szépen ellátta a babáját, szeretettel gondoskodott róla. Másik eset, egy asszonyka. Évek óta vártak babára a párjával. Asszonyka kezelésről kezelésre járt. Rendszertelen menstruáció. Jelentkezett gyomorfájdalom, "epegörcs". Vizsgálták már mindenre, mert emésztési problémái is voltak, éppen csak azt nem nézték, hogy terhes-e. Mivel évek óta sikertelenül próbálkoztak és rendszeresen járt orvoshoz, ő sem gondolt babára. Aztán egyszer csak beindult valami, "bepisilt" és iszonyatosan görcsölt. Mentő és szülészet. Azóta is összemosolyognak, ha valaki bélmozgásokról beszél, az övé már iskolás. Ha valaki nagyon nem számít rá, előfordulhat. Bár én mind a négy gyermekemről előbb tudtam, hogy megfogantak, mint ahogy a mensim kimaradt és a teszt mutatta volna.
2011. dec. 1. 17:00
 6/17 anonim ***** válasza:
51%
Első vagyok. Hát azt már nem hiszem el. Én is 24 hetes vagyok, de már igencsak erőseket rúg. Nem tudnám össze keverni pl. bélmozgással. Ha csak nem egy olyan valaki aki úgymond nem az igényességéről híres, vagy épp az IQ-ja nulla.
2011. dec. 1. 17:02
 7/17 anonim ***** válasza:

Nekem van egy ismerööm, aki kb félidös volt, mikor valami furcsát érzett, görcsölt vagy valami hasonló. Elment orvoshoz, amugy cukros. Elküldte epeuh-ra és ott mondták neki, hogy nem az epéjével van baj. Következö héten már érezte a rúgásokat. Nem igazán látszódott meg rajta, mert duci alkat.

OFF: Egy másik kérdésre válaszoltál, kedves Kérdezö, ezügyebn írtam Neked privit. Válaszolsz Nekem?

Köszönöm!

2011. dec. 1. 18:04
 8/17 anonim ***** válasza:
77%

Igen, lehetséges. Már több helyen leírtam, hogy én is így születtem...

Anyukám hasa nem nőtt, nem volt semmi tünet, menstruált. Aztán egy éjszaka görcsöléni kezdett, apukám bevitte az ügyeletre, ahol közölték vele, hogy terhes. Másnap délben megszülettem.

Úgyhogy igen, van ilyen.

2011. dec. 1. 18:07
 9/17 A kérdező kommentje:
Ez nagyon aranyos. Akkor igazi meglepetés baba voltál. Első terhessége volt édesanyádnak?
2011. dec. 1. 19:18
 10/17 anonim ***** válasza:
62%

Utolsó vagyok.

Igen, az első terhessége voltam (és az utolsó is, nincs testvérem). Hát tényleg meglepődtek, azt mesélték, hogy eleinte nem is igazán fogták fel, hogy mi történt, de aztán örültek. :) Amit én is tapasztaltam, mert tényleg szeretetben nevelkedtem. :)

2011. dec. 1. 19:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!