Hány hetesen mentél először védőnői tanácsadásra?
A dokim 6 hetesen állapította meg a terhességet. 10 hetesen hívott a köv. kontrollra. Azt mondta, hogy akkor már a kiskönyvet is vigyem, jelentkezzek a védőnőnél.
Azért még várjak, ugye? 6-7 hetesen nem korai még a védőnőhöz is menni?
Szerintem nem korai elmenni 6-7 hetesen. (Valóban rizikósabb az első 12 hét, de ha belegondolok, bármikor adódhat sajnos bármi váratlan, szóval szerintem ez nem lehet szempont.) Azért tanácsos, mert ő mondja el, mikor hova kell menni, milyen vizsgálatok vannak, és hát ő állítja ki a kiskönyvet is.
Én elmentem nőgyógyászhoz, ő elküldött hüvelyi UH-ra, akkor voltam 6h4n-os, 3 nap múlva mentem az UH-s lelettel a védőnőhöz és megkaptam a kiskönyvet. Ő elmondta, hova kell elmenni (vérvétel, belgyógyászat, háziorvos) és ő adta a beutalót is nálunk, amit a háziorvosom pecsételt le. Ez azóta is így működik, havonta járok hozzá, és elmondja, hogy mikor, hova, miért. Meg súlyt mér, vérnyomást, 20. héttől szívhangot hallgat stb.
24h kismama
Utolsó előtti vagyok.
Igazad van utolsó válaszoló, ezt hozzá is akartam írni de tényleg azért nem szeretik sok helyen ha a 12.hét előtt mész mert akkor feleslegesen papírmunkázott. Ez van sajnos.:( Különben nálunk a védőnő semilyen beutalót nem ad a védőnő csak a kiskönyvet adja ill. beleirkálja a leletek eredményeit amit én viszek neki mindig meg van ott is egy kartonom oda is ugyanazt beirja. Testsúlymérés, vérnyomásmérés, vizelet vizsgálat tesztcsíkkal, magzati szívhang hallgatás és ennyi nálunk. Itt minden fontos dolgot az orvos csinál. Pest megye és Bp.
Kisebb településen élek, szóval nem hiszem, hogy a védőnő el lenne havazva a papírmunkával. :)
Szólok neki, megkérdezem, mikor jöhetek majd. Jövő héten a 8. héten leszek. Szerintem meg is kérdezem akkor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!