Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ti beoltatjátok magatokat...

Ti beoltatjátok magatokat influenza ellen? Kérdeztem a dokimat is és se nem mondta, hogy adassam be, se nem mondta hogy ne.

Figyelt kérdés
Tök jó, hogy a szakemberek ránk, civil emberekre terelik a felelősséget!
2011. nov. 26. 13:53
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Nem! Oscillococcinumot szedek az influenzás időszakban már évek óta és mindig bejön (pedig kisebbségi gyerekek közt dolgozom, akik koszosak, betegek...). Nem mondom, hogy 1-1 náthát nem kapok be, de a vírusos influenzát sosem szedem össze. Egy náthát meg pár nap alatt kikezel az ember természetes úton, ahogy az előttem szólók írták. Az Oscillo homeopátiás, így várandósan is nyugodtan lehet szedni.
2011. nov. 29. 09:06
 12/18 anonim ***** válasza:

Annyi válasz érkezett már, de azért én is leírom a saját véleményem ill. az orvosaimét. Én igazából eldöntöttem magamban, hogy nem kérem, de udvariasságból megkérdeztem, ill. ha olyan kockázat lenne akkor hagytam volna meggyőzni magam.

Szóval a doki szerint nincs most komoly kockázati tényező, hiszen eddig Somogyban (ahol élek) talán egy influenzás regisztrált beteg ha volt idén. Illetve ő is azt mondta, hogy annyira kombinált már ez az új oltás (minden vírus benne van--> nyilván kis mértékben--> de végeredményben mégis a vírust adják be),ha eddig nem oltattam magam, nem javasolja most sem.

VITAMIN (méz, citrom, grapefruit, kamilla) ez hatásosabb, meg nyilván figyeljek, ha közösségbe megyek.

Én tuti nem oltatom be magam.

18+2hkm

2011. nov. 29. 09:19
 13/18 anonim ***** válasza:

Én tavaly beoltattam a másfél évesemet, most csak egy fél vakcinát kell kapnia. 3 nap múlva befulladt, mert legyengült az immunrendszere és a leggyengébb pontját kapta el azaz nála a gégefedőt. Most nyomhatom bele a steroid kúpot nagyon f@sza, hiányzott. Jövőre a gyereket tuti nem oltatom be.

Na most itt vagyok én a 21 hetes magzatommal és fogalmam nincs mit tegyek mert eddig nagy oltáspárti voltam. Majd megkérdezem a nőgyógyászomat és amit ő mond azt fogom csinálni jobbat nem tudok.

2011. nov. 29. 09:20
 14/18 H.Orsolya ***** válasza:
Én most vagyok 29 hetes és bár eddig sose oltattam be magam influenza ellen, mert elég erős az immunrendszerem, de mivel most nem csak magamra kell odafigyelnem én beoltattam magam. Bár egy kis aggodalom bennem van, de biztos jó döntés volt.
2011. nov. 29. 10:51
 15/18 anonim ***** válasza:
Nem oltatom be magam. Minden nap megiszom egy pohár kamilla teát, mert sok a savam és ez segít. Emellett a kamilla fertőtlenít is. Sok IGAZI mézet eszem, ami az egyik természetes "antibiotikum". Körülöttem már mindenki beteg volt én csak egyet-kettőt tüsszentettem. (kopp-kopp)
2011. nov. 29. 12:20
 16/18 anonim ***** válasza:
Én nem adatom be. A szűk ismeretségi körömben ketten is durván betegek lettek az oltástól tavaly. :(
2011. nov. 29. 15:23
 17/18 anonim ***** válasza:
Én sem oltatom be magam, a férjem sem. A fiamat én is a legnagyobb h1n1 őrület közepén szültem, kórház lezárva, elvileg nem lehetett látogatni sem, gyakorlatilag mindenki ki-be császkált. A kórházi dolgozók sem oltattták be magukat. Szerintem ezt mindenki döntse el maga, ne az orvos tukmálja rám az oltást.
2011. nov. 29. 16:19
 18/18 anonim ***** válasza:
Anyukám gyógyszerész és kapták az egyik beszállító cégtől ajándékba de odaadta a férjemnek mert Ő nem adatja be. Én kérdeztem a dokimat, hogy én mi tévő legyek és azt mondta, hogy mivel úgyis itthon vagyok a naggyal (3éves) gyesen, inkább ne adassam be hanem ne menjünk sok ember közé ha kitörne az influenza. És a gyereknek se javasolta bár nőgyógyász de azért hallgatok rá. A háziorvos az nekem se tudott értelmes választ adni. Azt mondta, hogy szoktak beadni terheseknek és nem volt még soha gond belőle de kérdezzem meg a nőgyógyászomat.
2011. nov. 29. 17:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!