Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Többedszer szülő kismamák...

Többedszer szülő kismamák benneteket is megbámulnak az utcán?

Figyelt kérdés
mostanában az eszem megáll mikor meglátnak 2 gyerekkel nagy pocakkal és megfordulnak utánnam és bámulnak,nagyon kezd idegesiteni,már már alig birom megállni szó nélkül.
2009. máj. 12. 16:58
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
70%

Az eredeti témára reagálnék. Én is mosolygok többgyerekes anyukák, kismamák felé (megcsodálom a gyerekeket)de minden elismerésem az anyukákké, akik több babát is vállaltak. A rosszindulatú bámulókkal ne törődj, vagy kérdezd meg, hogy "mi tetszik?"

3 hete vagyok anyuka és mi is szeretnénk még babát, pár év múlva.

2009. máj. 12. 18:25
 22/27 anonim ***** válasza:
69%

Nagyon köszönöm, hogy feltetted ezt a kérdést! Már én is fontolgattam, hogy megkérdezem. Engem is megbámultak sokszor annak idején és most is, amikor a kicsi fél éves. Sokan tekintik "extrém sport"-nak a kettőnél több gyereket. Pedig akinek több van az tudja igazán, hogy mennyire egyszerű és nagyszerű 3-4 gyereket nevelni. Ami 1-2 gyereknél gond, megoldhatatlannal látszó feladat, az nálunk fel sem merül. De ezt nem magyarázgatom tovább, aki nem hiszi próbálja ki.

Szerintem pont azok bámulnak meg minket, akik úgy dondolkoznak, mint a nem sokkal előttem válaszoló. Több problémám is van a véleményével. Elősször is, amikor találkozik velem vagy más több gyermekessel, akkor honnan tudja eldönteni, hogy én meggondolatlan vagy felelőtlen vagyok-e vagy sem. Furcsa, hogy Ő tudja, hogy én csak felelőtlenül a pénzért szülök, vagy csak lusta vagyok dolgozni.

Másik a "pénzért szülni" szlogen. Kiváncsivagyok, hogy van-e olyan ember, aki 16000 Ft-ért vállal egy gyereket. Na mindegy!

Szerintem kedves kérdező, az ilyen anyák önbizalom hiányban szenvednek és depressziósan látják a jövőt. Ránk vetítik ki attól való félelmüket, hogy Ők nem jó anyák. Nem bíznak benen, hogy Ők meg tudnának bírkózni ezzel a feladattal, tehát más sem lehet erre képes. Csak rosszul csinálhatja. Sajnálom azokat, akik az anyai ösztönüket elnyomva racionális okokat keresnek arra, hogy miért is nem legyen 2-nél több gyerekük.

Nem vagyok szuperanya, ugyan olyan vagyok, mint mások és attól, hogy Ők nem tudják elképzelni én tudom, hogy 2-nél több gyereket is fel lehet és fel tudok nevelni tisztelségesen. Arról nem is beszélve, hogy a gyerekeknek sokkal jobb nagy családban felnőni.

Szóval ne foglalkozz a rosszallóan bámulókkal. Gondolj arra, hogy azért nem vagy egyedül, és nem Te vagy abnormális, sőt. A lányomnak pl. 3 olyan osztálytársa van a 19-ből, akinek 2 tesója van vagy több.

Sok boldogságot kívánok Nektek és a születendő picinek!

2009. máj. 13. 10:41
 23/27 anonim ***** válasza:

Nagyon furák az emberek.Én is a 3.babámat várom.Az első 20 éves ,,aztán volt 2 spontán vetélésem..a második gyermekem 10 éves.Most a 22. héten járunk...:)

MIt szólnának akkor majd ,ha én megyek a 3 gyerekkel sétálni?..hihi

2009. máj. 13. 11:54
 24/27 A kérdező kommentje:
Kedves 10:41-es válaszoló köszönöm aranyos vagy és egyetértek veled,nektek is sok boldogságot és örömöt kivánok!
2009. máj. 13. 12:11
 25/27 anonim ***** válasza:
0%
A kérdező feltett egy kérdést, és hát számolhatott rá hogy lesz ilyen meg olyan válasz.Legközelebb akkor nem kell kérdezni, ha nem tudja elviselni a válaszokat.Itt senki nem a kédezőt minősítette, hanem a véleményét mondta el.Máskülönben akinek nem inge nem veszi magára.Nem hiszem hogy idegeneknek kellene bárkinek magyarázkodni.Ha meg magyarázkodik, akkor nincs valami rendben, ha ennyire felhúzza magát rajta.Én a helyében tuti nem foglalkoznék más véleményével.Én pl. azért küzdök hogy több vetélés után végre sikerüljön EGY gyermeket a világra hozni, és akkor én már hálát adok az égieknek hogy magadatott.
2009. máj. 13. 13:46
 26/27 A kérdező kommentje:
Senki sem mondta hogy nem birom elviselni a negativ hozzászólásokat,elég sokat olvasgatok itt hogy tudjam nem egyformák a vélemények,tisztában voltam vele hogy nem lesz mindenki egy véleményen,én imádom a gyerekeimet és 3 gyermekem lesz és nagy ívben teszek azokra akiknek ez nem tetszik,amig nem ülök az utcasarkon és nem kéregetek addig senkinek semmi köze hozzá!Egyébként pedig ma is volt szerencsém ilyen kedves emberekhez és átnéztem rajtuk!!
2009. máj. 13. 14:11
 27/27 anonim ***** válasza:
0%
Az előző válaszoló vagyok.Én is azt mondom hogy nem kell foglalkozni mások véleményével, csak te és a családod vagytok a fontosak.A 10:41 es válaszoló is annyira magára vette a hozzászólásomat, (és te is), pedig nem titeket illetelek, mert nem ismerlek.De láttam már példát ami alapján írtam a véleményemet.És van sok meggondolatlan szülő, de egyser sem azt mondtam hogy mondjuk te az vagy, sőt, és mégis annyira leszavaztatok, pedig csak szét kell nézni a világon hogy mennyi gyerek kerül gondozásba, és biztos nem azért mert jó soruk volt otthon.Ezt nem kellene nektek magatokra venni, nem azért írtam!!!Minden jót nektek!!
2009. máj. 13. 14:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!