Többedszer szülő kismamák benneteket is megbámulnak az utcán?
Az eredeti témára reagálnék. Én is mosolygok többgyerekes anyukák, kismamák felé (megcsodálom a gyerekeket)de minden elismerésem az anyukákké, akik több babát is vállaltak. A rosszindulatú bámulókkal ne törődj, vagy kérdezd meg, hogy "mi tetszik?"
3 hete vagyok anyuka és mi is szeretnénk még babát, pár év múlva.
Nagyon köszönöm, hogy feltetted ezt a kérdést! Már én is fontolgattam, hogy megkérdezem. Engem is megbámultak sokszor annak idején és most is, amikor a kicsi fél éves. Sokan tekintik "extrém sport"-nak a kettőnél több gyereket. Pedig akinek több van az tudja igazán, hogy mennyire egyszerű és nagyszerű 3-4 gyereket nevelni. Ami 1-2 gyereknél gond, megoldhatatlannal látszó feladat, az nálunk fel sem merül. De ezt nem magyarázgatom tovább, aki nem hiszi próbálja ki.
Szerintem pont azok bámulnak meg minket, akik úgy dondolkoznak, mint a nem sokkal előttem válaszoló. Több problémám is van a véleményével. Elősször is, amikor találkozik velem vagy más több gyermekessel, akkor honnan tudja eldönteni, hogy én meggondolatlan vagy felelőtlen vagyok-e vagy sem. Furcsa, hogy Ő tudja, hogy én csak felelőtlenül a pénzért szülök, vagy csak lusta vagyok dolgozni.
Másik a "pénzért szülni" szlogen. Kiváncsivagyok, hogy van-e olyan ember, aki 16000 Ft-ért vállal egy gyereket. Na mindegy!
Szerintem kedves kérdező, az ilyen anyák önbizalom hiányban szenvednek és depressziósan látják a jövőt. Ránk vetítik ki attól való félelmüket, hogy Ők nem jó anyák. Nem bíznak benen, hogy Ők meg tudnának bírkózni ezzel a feladattal, tehát más sem lehet erre képes. Csak rosszul csinálhatja. Sajnálom azokat, akik az anyai ösztönüket elnyomva racionális okokat keresnek arra, hogy miért is nem legyen 2-nél több gyerekük.
Nem vagyok szuperanya, ugyan olyan vagyok, mint mások és attól, hogy Ők nem tudják elképzelni én tudom, hogy 2-nél több gyereket is fel lehet és fel tudok nevelni tisztelségesen. Arról nem is beszélve, hogy a gyerekeknek sokkal jobb nagy családban felnőni.
Szóval ne foglalkozz a rosszallóan bámulókkal. Gondolj arra, hogy azért nem vagy egyedül, és nem Te vagy abnormális, sőt. A lányomnak pl. 3 olyan osztálytársa van a 19-ből, akinek 2 tesója van vagy több.
Sok boldogságot kívánok Nektek és a születendő picinek!
Nagyon furák az emberek.Én is a 3.babámat várom.Az első 20 éves ,,aztán volt 2 spontán vetélésem..a második gyermekem 10 éves.Most a 22. héten járunk...:)
MIt szólnának akkor majd ,ha én megyek a 3 gyerekkel sétálni?..hihi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!