Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Többedszer szülő kismamák...

Többedszer szülő kismamák benneteket is megbámulnak az utcán?

Figyelt kérdés
mostanában az eszem megáll mikor meglátnak 2 gyerekkel nagy pocakkal és megfordulnak utánnam és bámulnak,nagyon kezd idegesiteni,már már alig birom megállni szó nélkül.
2009. máj. 12. 16:58
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
67%
Hát a háromgyerekes anyukákat még én nem szoktam megbámulni, bár eszembe jut hogy milyen lehet, de van példa az "orgonasípra" is, amikor 5,6, sőt hét gyerek, de szépen ilyen egy éves körkülönbséggel vonulnak az utcán, a legfiatalabb az anyuka hasában.Hallottam hogy egyszerre már nem is mehetnek be a boltba, csak részletekbe, mert ugye nem tudják szemmel tartani őket(falu).Na ez már visszataszító, de azért mert közben meg segélylakásban laknak, meg adományból élnek.(meg persze a gyerekekből).Szüljön az aki megteheti, minek erre a világra hét, nyolc gyerek.Én örülök hogy ha max. kettőt becsülettel felnevelek majd.Ez az én magánvéleményem.
2009. máj. 12. 17:20
 12/27 anonim ***** válasza:
100%

De jó! (a 17,19-es vagyok)

Az előttem szóló is hasonlóan vélekedik erről a kérdésről! :)

Minket is ufonak néznek sokan, amikor azt mondjuk, hogy legalább 4-et tervezünk. (Bár a férjem fiatalkori álma a 7 gyerek a "Muzsika hangja" c. film hatására szerintem). De azt hiszem kiegyezünk vele a 4 lurkóban. Persze ő mindig hozzáfűzi, hogy majd a negyedik után úgyis meggyőz még egy manóról! :)

2009. máj. 12. 17:22
 13/27 A kérdező kommentje:
látom megoszlanak a vélemények.Eddig egyébként nem zavart ha néztek csak az utóbbi időben.Jóllehet azért is mert egyre nyűgösebb vagyok:) a kismamákkal össze szoktunk mosolyogni,tehát nem vagyok azért hipohonder.csak rosszul esnek a rosszalló tekintetek,de majdcsak megszokom,gondolom hogy ha meglesz a baba akkor is lesnek majd ezek az emberek mint a moziban hogy 3 gyermekem van.
2009. máj. 12. 17:27
 14/27 anonim ***** válasza:
39%
17:20 as vagyok.Igen, nekem az a véleményem hogy ha valaki érez magában annyi erőt, meg hitet hogy úgy érzi fel tud becsülettel nevelni akár négy gyereket is akkor miért ne.De akik csak az államra hagyatkoznak, vagy hogy a nagyszülők azért vannak alapon, hát az nem hozzáállás.Amúgy senkinek semmi köze hozzá ki mennyit vállal,szívem szerint nekem is lenne több is, szép nagy család.De én tudom hogy nem bírnánk.Inkább védekezünk, az olcsóbb.Mert ilyenkor jön a magyarázat ezektől a szülőktől hogy nem volt pénzük védekezésre.Pedig egy gyerek évente többe van mint mondjuk a gyógyszer.Na mindegy, jó gyarapodást mindenkinek!
2009. máj. 12. 17:31
 15/27 anonim ***** válasza:
100%

Én is pont ugyanezt érzem, sokszor már olyan kellemetlen. Nekem is látszik már a pocim, az egyik gyermekünk 10, a második 2,5 éves. Mikor megyek az utcán vagy áruházban, akkor olyan hosszan néznek a szemembe és nem kedvesen, amikor az ember meglát egy kismamát. Nem hiszem, hogy ez irigység lenne, inkább tényleg nem tartanak épelméjűnek, hogy a mai világban, válságban, mikor az emberek tömegesen veszítik el az állásukat mi még bevállalunk egy 3. babát is. Mintha a szememből ki akarnák olvasni, hogy MIÉRT?

Nagyon fura érzés.

A legrosszabbul mégis az eset, mikor az orvosom megkérdezte mennyi idősek a gyermekeim és mikor megmondtam, azt kérdezte, hogy most már megmaradok-e ennél a férjnél?! Ugyanis nem hitte el, hogy egy apától vannak, főleg, hogy ekkora a korkülönbség az első kettő között.

2009. máj. 12. 17:34
 16/27 anonim ***** válasza:
100%
Úr Isten, ilyet hogy kérdezhet egy orvos, megáll az eszem!!!
2009. máj. 12. 17:38
 17/27 A kérdező kommentje:
hát mi nem segélyekből élünk,és nem a pénzért szülök és nem véletlenül esett be egyik terhességem sem,a férjemék is és mi is 3-an voltunk testvérek,nem gondolom hogy rosszabb anyagi helyzetben vagyunk mint anno a szüleink voltak,a nagymama dologról meg annyit hogy az én gyerekeim még soha nem aludtak máshol és csak a legvégső esetben vigyáznak rá mások akkor is max 2 óra volt a csúcs,mindig mindenhová jönnek velünk nem vagyunk az a lepasszolós fajta szülőpár.mi úgy alakitjuk az életünket a kezdetektől hogy a gyerekekhez igazitunk mindent.és pontosan ezért idegesit a mások rosszalló nézése mert nem ismernek bennünket a nevelési módszereinket,én ezt a 3 gyermeket becsülettel fel fogom nevelni akkor is ha esetleg 5 év múlva úgy alakul a helyzetem hogy az utolsó falat kenyeremet kell neki adnom(ez durva példa de ki tudja..)arról nem beszélve hogy ha valakinek egy gyermeke van az is kerülhet kegyetlen helyzetbe szerintem ez nem a gyermekek számától függ.
2009. máj. 12. 17:40
 18/27 A kérdező kommentje:
helyesbitek, nem csak voltunk vagyunk is 3-an testvérek:)
2009. máj. 12. 17:42
 19/27 anonim ***** válasza:
100%
Na erről beszéltem én is, bár te szerintem félreértettél, nem álatanosítani akartam.Ha valaki ilyen gondolatok mellett vállal x gyereket, az ok.De van aki csak szül a világba, és nincsenek ilyen gondolatai, és nem érdekli hogy mit ad majd enni a gyerekének, vagy miből iskoláztja majd.Mert hát van megélhetési gyerekszülés is, és azt mélyen elítélem.A gyereket szeretetből szabad csak szülni, semmi más indokból.
2009. máj. 12. 17:53
 20/27 anonim ***** válasza:
100%

Én a 4 gyreekes családban felnőtt kismami vagyok:

Azzal én sem értek egyet, hogy van, aki azért szüli sorban a gyerekeket, mert tudja, hogy ennyi meg ennyi pénz jár utánuk. És igazából abból próbálnak megélni, kijátszva minden szociális támogatást. Most persze azoktól akarják megvonni a szociális juttatásokat, akik esetleg GYES mellett dolgoznak. Pedig épp ők azok, akik tudatosan akarnak tenni azért, hogy megadják a gyerekeiknek, amit lehet (én pl. otthon végezhető munkára gondolok - pl. bedolgozni egy cégnél fordítást vagy könyvelést stb.). Akiknek meg eszükbe sem jut elmenni dolgozni, hanem a segélyekre, családi pótlékra alapozzák tudatosan a családjuk eltartását, azoknak meg továbbra is biztosítani tervezik ezeket a juttatásokat. Na, ezt én érdekesnek tartom.

Bár az én elgondolásom szerint tök jó lenne egy olyan társadalom, ahol a férjed annyit kereshetne, hogy nyugodtan otthon nevelhetnéd a 3 vagy 4 gyermekedet, odafigyelhetnél rájuk, te taníthatnád meg járni, az első szavakra (nem pedig a bölcsis néni vagy a bébiszitter), ahol nyugodtan várhatnád haza a férjedet friss kajával és békességgel, ahol mentálisan egészséges gyermekeket nevelhetnél fel a jövő társadalma számára...

(bocsánat a filozofikus gondolatokért...)

2009. máj. 12. 18:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!