Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesen mit szedhetek megfázá...

Terhesen mit szedhetek megfázásra?

Figyelt kérdés

4,5 hetes babás vok és meg vagyok fázva ,meg fáj a torkom!!!Nagyon félek hogy elmegy a baba!!

Mit szedhetek ??

Köszönöm szépen előre is

2011. nov. 24. 12:54
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Kedves 8!

Amit írsz, az nagyon de nagyon nem stimmel.

A kórházban szülés után az összes szoptatós anyukának Algopyrint adnak, csak hogy a legtriviálisabbat említsem.

Egyik terhességem alatt erős görcseim voltak, Algopyrint és Nospát kaptam, dögivel kellett szednem. Azóta 4 éves a makk egészséges lányom.

Amúgy fejfájásra is lehet bevenni egy-egy szemet, ha szükséges...

2011. nov. 24. 13:20
 12/19 anonim ***** válasza:

Abszolút nem kövezlek meg. :o)

Mindenkinek a maga döntése hogy oltat vagy sem, ez eddig is így volt és ezután is így lesz.

Nekem mindkét nagyobb gyerekem közösségbe jár, a férjem tanár, BÁRMIT hazahoz az iskolából és dolgozom is, tehát kollégák tucatjaival érintkezem. És utálok beteg lenni, és kínlódva látom el a 4 tagú családot betegen, hát még terhesen-betegen. (Főleg, ha közben a gyerekeim is betegek...) Szóval én emiatt döntöttem így.

Ha első baba lenne, és otthon üldögélnék, valószínűleg én sem oltatnék...

2011. nov. 24. 13:23
 13/19 anonim ***** válasza:
Egyébként ha jobban elolvasod, nem azt írtam, hogy "szerintem feltétlenül oltasd be magad", hanem hogy érdemes elgondolkozni rajta... :o)
2011. nov. 24. 13:24
 14/19 anonim ***** válasza:

Kedves 11!

Ezt a betegtájékoztatóból másoltam ki, nem az én véleményem. Biztos nem véletlenül került bele. Egyébként az is ott van, hogy az orvos mérlegeli az előny-kockázat arányt. Szoptatás alatt én is kaptam, de semmiképp be nem venném az első trimeszterben. Neked sem ajánlom, Kérdező!

2011. nov. 24. 13:30
 15/19 anonim ***** válasza:
Ha sima megfázás láz nélkül, akkor semmit. Pihenés, méz, citromos meleg tea. Ha vírus, akkor minden bizonnyal lázad is van, azt viszont nem szabad 38 fölé engedni, arra mindenképp vegyél gyógyszert!
2011. nov. 24. 13:43
 16/19 anonim ***** válasza:

Gyakorlatilag minden gyógyszerre ráírják, hogy terhesen illetve szoptatás alatt nem szedhető. Ezzel védik magukat a gyógyszergyártó cégek.

Ez még nem azt jelenti, hogy feltétlenül ártalmas a hatóanyag, főleg kis dózisban nem. Az orvosokon van a döntés ez tény.

Viszont van néhány olyan gyógyszer, amit az orvosok 98%-a jóvá hagy, az Algopyrin is ilyen...

De szerencsére senkit nem lehet rákényszeríteni, hogy bevegyen valamit, és nem is kell. :o)

2011. nov. 24. 13:58
 17/19 anonim ***** válasza:
Nem jelenti azt, hogy feltétlenül ártalmas, és a lázat csillapítani kell, ebben igazad van. Én nem venném be akkor se, csak ha az orvos mondja. Először inkább fizikálisan csillapítanám.
2011. nov. 24. 14:15
 18/19 anonim ***** válasza:
Nekem nem hagyta a doki, hogy bármit is szedjek, és az oltást kimondottan ellenzi a háziorvosom a nőgyógyászom és a védőnőm is. Nekem segített a hagymatea és simán a hagyma pirítóssal. A teát csak kimondottan mézzel ittam. Jobbulást!
2011. nov. 25. 08:03
 19/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat mindenkinek!!
2011. nov. 25. 21:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!