Érti ezt valaki? Bővebben lent!
Én 17+4 hetesen voltam 18.heti uh-n, és most pedig 29+2 hetesen fogok menni a 30. hetire.
Ja és nekem ez azt jelenti ha mensi alapján nézik, hogy 16+4 hetesen voltam, mert hamarabb fogant!
Hidd el tudják, hogy mikor kell menned, nem írnak rá hülyeséget!
Engem a dokim mindig úgy küld, hogy a 12./18./30.-ik hétben legyek, mert ők azt nézik, hogy megkezdted e már, nem azt, hogy betöltötted már.
Mint a korodnál is, ha mondjuk 25 éves vagy, akkor a 26. életévedben vagy, de 25 éves vagy.
Az UH alapján elég jól meg tudják állapítani a kort, úgyhogy ha ellentmondás van a számok között, általában arra szoktak hagyatkozni. Én pl. szentül hittem az elején, hogy 1 héttel később lett a kicsi, de végül kiderült, hogy nem, én emlékeztem rosszul, a mesi és az UH stimmelt. (Épp ma voltam 12 hetesen és pár milivel nagyobb csak a kicsi, mint a lányom volt ugyanekkor, úgyhogy tényleg nekik volt igazuk.)
És végül, ha az AFP-d meglesz, annak az értékéből is látjátok esetleg, hogy volt-e csúszás. Ha nagyon kilógó lesz, akkor megeshet, hogy azért is, mert hamarabb voltál, mint kellett volna.
Érdekesen működik mindenesetre ez. Szerintem ahány kórház és orvos annyira eltérő lehet. Nálunk nem számít mikor van meg az AFP (sőt viccesebbet is tudok mondani--> 17+4 vagyok és még nem is kaptam meg a 12. heti genetikai vérvétel eredményét nálunk azt a 18. héten kapják a kismamák--> sztem. ez vicc ). Szóval nálunk a betöltött hetet nézik, és jövő héten szerdán kell mennem. Akkor leszek 18+3 és alig akart a doki UH időpontot adni, mert épphogy csak betöltöm :O
Mindenesetre, amit kell hogy lássanak az úgy is látszódni fog. Biztosan nem véletlenül adták így. Örülj neki, én már alig várom, hogy 6 hét után hírt halljak felőlük
#8-as vagyok. Nálam a védőnő az utolsó mensi alapján számol, az UH-kon meg a doki megméri a baba méreteit, és a gép azok alapján ír egy becsült kort.
(Nekünk nincs fogadott orvosunk egyébként, eddig nekem külön nem is kellett menni nőgyógyászhoz, mivel nem volt panaszom. Nálunk a védőnő mondja meg, hogy mikor hova kell menni, a beutalókat pedig a háziorvos írja alá. A 6. hónaptól mondják, hogy rendszeresen járni kell nőgyógyászhoz is.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!