Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit csináljak nem érti meg?...

Mit csináljak nem érti meg? (anyós)

Figyelt kérdés
2. babámat várom anyósékkal ikerházban közös udvar, a nagy 2,5 lesz mikor a kicsi születik ,megkértük, hogy amíg a szülőszobán vagyunk vigyázzon rá ez eddig ok is.Aztán Apa itthon lesz a naggyal+ velünk 1 hetet. Erre Ő kitalálta, hogy nemtudom mennyi szabit tartalékol erre az időszakra, nem kértük és nem is kell, csak, hogy elmondhassa bent, hogy az unoka miatt, még ez is ok lenne, de most még kitalálta, hogy +-ba táppénzre is elmegy az eszem megáll, soha nem voltam az a fajta ember akinek a seggét is ki kell törölni megoldom a dolgaim, és azt is tudom milyen lesz 2 picivel, de nincs szükségem arra, hogy hetekig a nyakamon legyen.Már mondtam neki 1000* de mintha a falnak beszélnék, kaját is inkább már most készítek előre, mert a nagynál hagytam hogy főzzön 3 nap bőven elég volt belőle, aztán mondtam, hoigy köszi de ne.Mit csinálnátok a helyemben?
2011. júl. 19. 15:21
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
95%
Én biztos hagynám, hogy kényeztessen, főzzön, és segítsen. Max. nem eszed meg a kajáját, ha nem ízlik. Nem hinném, hogy rossz szándékból (kollégáknak való dicsekvés) miatt akar táppénzre menni, hogy nektek segítsen. Nem látom anyósodban a rossz szándékot, de lehet, az én készülékemben van a hiba...
2011. júl. 19. 15:26
 2/16 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem hagyd, hogy ott legyen, hadd segítsen, örülj neki, hogy körbeugrál.
2011. júl. 19. 15:26
 3/16 anonim ***** válasza:

Nálunk ez úgy van,hogy az ő családjának ő mondja meg,ha valami nem tetszik, az enyémnek meg én. Tehát én ráhagynám a férjemre,hogy magyarázza el jó alaposan,hogy köszönjük anyuka, de ne költözzön ide hozzánk!

De egyébként miért nem a férjed marad a nagyobbal otthon, amíg kórházba vagy? Így nem tudná a fejetekhez vágni,hogy bezzeg akkor kellene a segítségem!

2011. júl. 19. 15:28
 4/16 anonim ***** válasza:
93%
Elsősorban nem neked, hanem a két és félévesednek jön majd nagyon jól a mama. Igenis vedd igénybe a segítségét, ha már egyszer rád tukmálja. Az első időben jól jön, ha napközben alszol egyet a babával ő elviszi a nagyobbat. Hidd el, jól jön. Te szabd meg, hogy miben segítsen és ezt előre közöld vele. Mond meg, hogy miben várod majd el a segítségét. Ne utasítsd vissza, hadd legyen része az unokák életének.
2011. júl. 19. 15:30
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

Hát azért az nem mindig úgy van, hogy szép csöndben kinyalja a fenekem és kész.

Az én anyósom is eljön segíteni a nagyobb családi rendezvényekkor, de egész végig azt szajkózza,hogy ezt a lábast miért nem itt tartom, miért ilyen átláthatatlan a hűtőm stb.

Én igenis utálnám,ha ezt kellene hallgatnom szülés után egy héttel, akármennyit segít is közben.

2011. júl. 19. 15:32
 6/16 anonim ***** válasza:
40%

Az Anyósbn nincs rossz szándék az egyértelmű..

De: Én sem bírnám, ki nem állhatom ha körbeugrálnak, otthon nme ehhez szoktam az én anyósjelöltem ezt csinálja, ideig óráig jó is viselem, tudom, hogy bennem van a hiba, de nem szeretem amikro mindent elém tesznek..

Én a párommal szoktam megbezsélni ezeket, és ő jelzi az édesanyjának, ha valami nem oké,és ő mondja, hogy ez nem kell.

Azért alakult így, mert én nem tudok neki nemet mondani, nem akarom megbántani, és ő olyan, hogy magára veszi,ilyenkor a párom mondja, hogy "ezt nem szeretnénk, mert magunk akarjuk", tőle meg elfogadja.

Szerintem próbáld a pároddal együtt ezt megoldani, hogy ő mondja meg az édesanyjának hogy szeretnétek 4esben lenni az elején, ha szükségetek lesz rá, akkor szóltok neki, mint ahogy a szülés alatti gyerekvigyázásnál is, de bíztok benne, hogy nélküle is meg tudjátok oldani...

Vagy összeszorítot foggal kibírod..ennyi

2011. júl. 19. 15:34
 7/16 anonim ***** válasza:

1. vagyok. Lehet, hogy csak az irígység beszélt belőlem... :)

Sajnos nekem anyósom meghalt, mielőtt megismerhettem volna, így én csak azt tudom, hogy örültem volna, ha segített volna az első gyerek születésénél. A 2. nál meg még jobban. De hát ilyen az élet :(

2011. júl. 19. 15:37
 8/16 A kérdező kommentje:

A férjem lesz otthon a naggyal amíg kórházban leszünk, de a 2. gyermeke születésénél is szeretne ott lenni ez érthető.

Tudom, hogy nem lesz könnyű, de én úgy nem tudok pihenni, ha elviszi a nagyot sőt.

Tudom, hogy nem rossz szándékból teszi, de én meg nyugodtabb vagyok, ha békén hagynak és úgy csinálom a dolgaim ahogy nekem jó. Majd beszélek a férjemmel.

2011. júl. 19. 15:39
 9/16 anonim ***** válasza:
79%
Mondd meg neki, h nem kell, köszönöd. Ne vegyen ki szabit, mert úgyse engeded be. Engem is zavarna, megértelek.
2011. júl. 19. 16:30
 10/16 anonim ***** válasza:

Az mondja,hogy kényeztettesd magad,aki nincs ebben a helyzetben.

Én ugyanígy vagyok,nem akarok veszekedni,de érzéseim szerint nagy cécó lesz,mert nem ért a szóból,Én pedig már nem vagyok kezdő,aki baba körül akar fontoskodni,észt osztani,oktatni,kritizálni,az szüljön magának.

Higgyétek el nagyon bosszantó!

Ne hagyd magad,bár még Én sem tudom,hogy oldom meg!

2011. júl. 19. 18:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!