Határozott munkaviszonynal ha lejár a szerződés, nem köteles a munkáltató meghosszabbítani ha kiderül a terhesség, ugye?
Figyelt kérdés
Tehát utána munkanélküli leszek és csak gyest kapok?2011. nov. 23. 22:38
2/12 anonim válasza:
Nem köteles meghosszabbítani sehogy sem. AZ, hogy gyest kapsz vagy jogosult leszel tgyásra, gyedre nem csak ettől függ, hanem attól is, hogy előtte mennyi munkaviszonyod volt folyamatosan.
3/12 A kérdező kommentje:
21 hónap munkaviszonnyal érek vmit?
2011. nov. 24. 08:43
4/12 anonim válasza:
Attól függ hogy a baba születéséig leszel e munkanélküli vagy az hamarabb lejár, mint hogy a baba megszületik.
Én úgy jártam, hogy lejárt most 3 hónappal szülés előtt a munkanélkülim, megvan az előző 2 évben a 365 napom, aminek kell, de mivel a szülés időpontjában nem leszek biztosított, így nem kapok csak gyest és családi pótlékot.
Nem számít hogy előtte meg dolgoztam 5 évig...
5/12 A kérdező kommentje:
Febr 28án jár le a munkaszerződésem, utána nem hinném, h meghosszabbítja, szóval márciustol lennék munkanélkülin és a baba július végén jönne.
2011. nov. 24. 19:57
6/12 anonim válasza:
Csináld azt, hogy csak májustól veszed igénybe az álláskeresési támogatást, így kitart szülésig (jár majd a tgyás) és marad pár nap a tgyás lejárta után is - ha lejárt újra álláskeresési, azalatt igényeld a gyedet, így az is jár majd.
Egyébként csak gyes:(
7/12 A kérdező kommentje:
Köszi szépen
2011. nov. 24. 21:48
8/12 anonim válasza:
Használd ki a passzív táppénzt is, ami tudom hogy nagyon kevés pénzben, de azzal nyersz pár napot. Ha a biztosítottságod a szülés előtti 42 napban jár le, akkor még végett vagy, de vigyázni kell nehogy kicsússz az időből. Ilyenkor passzív jogon kapod majd a gyedet.
9/12 A kérdező kommentje:
Van vmi oldal ahol ez összefoglaltan le van írva?
2011. nov. 25. 08:14
10/12 anonim válasza:
Igen, töltsd le a törvénykönyvet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!