Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhességi toxémia? 35 hkm

Terhességi toxémia? 35 hkm

Figyelt kérdés
Pár hete nagyon vizesedem,de főleg a kezeim,reggel mikor felébredek alig bírom mozgatni az újjaimat.Ma reggelre viszont nem csak a kezem,hanem a lábam is vizes volt és 145 volt a vérnyomásom.Vizeleten egy hete voltam,annak majd csak a jövőhéten tudom meg az eredményét.Lehet hogy toxémia?És ha az akkor veszélyben lehetünk a baba és én?
2011. nov. 23. 13:14
 1/3 anonim ***** válasza:
Figyelgesd a vérnyomásod, ha feljebb megy szólj a háziorvosodnak vagy szülészednek, mert igen veszélybe vagytok. Nekem végig rendben volt a vizeletem, a vérnyomásom a 37. héten 160/110 lett, mire 20 perc alatt a kórházba értem 170et mértek. Bent tartottak, 3x2 dopegyt és így se ment 140 alá. Alig töltöttem be a 38. hetet spontán megindult a szülés. A zárómon az áll terhességi preeclamsia. Oda kell rá nagyon figyelni.
2011. nov. 23. 13:26
 2/3 anonim ***** válasza:
Én a terhességem felétől vizes voltam, nem csak végtagokon, hanem egyszerűen mindenhol! Vérnyomásom csak az utolsó héten ment fel, akkor egy napig nézegettem, és elmentem a háziorvoshoz, aki adott Dopegytet. Menj el védőnőhöz vagy háziorvoshoz, nézzen tesztcsíkkal pisit és akkor kiderül. A vérnyomást nézegesd sűrűn addig is, lehet, hogy csak az ijedtségtől ment fel kicsit, vagy nem voltál nyugalmi helyzetben a mérés előtt 5-10 percig. Ne stresszelj, annyira gyorsan nem lesztek veszélyben, akkor jobban vizesednél és a vérnyomásod is feljebb menne.
2011. nov. 23. 13:58
 3/3 anonim ***** válasza:
Ha toxemia, akkor nagyon fűszereset nem szabad enni, mert gátolja a víz felszívódását, napközben pedig fel kell polcolni a lábat a dagadás visszaszorítása miatt! A magas vérnyomás - természetesen, ha rendszeresen az - csak egy tünet, a vége viszont izomgörcs lehet, ami veszélyezteti mind a babát mind a kismamát! Nekem is mérnem kell folyamatosan és ha 140 felé ugrik akkor azonnal csörögnöm kell a dokinak!
2011. nov. 28. 23:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!