Magas a vérnyomásom milyen problémák lehetnek belőlle? Van itt még olyan akinek magas és semmi bajuk nem lett?
A tesómnak is magas volt a vérnyomása. Megindították a szülést, de mindannyian jól vannak.
Gyógyszert szedett rá.
Nekem is magas, de nem csak terhesség alatt, hanem egyébként is. Harmadik babámat várom, a terhesség alatt végig gyógyszert kellett/kell szednem. Gyakrabban jártam a védőnőhöz, aki mérte a vérnyomásom és nézte hogy nincs e fehérje a vizeletemben. Mindkét gyermekem a 37. héten született, de maguktól jöttek hamarabb, nem indították a szülést.
Ha mindig ilyen magas a vérnyomásod, akkor nem ártana beszélned a körzeti orvosoddal vagy a nőgyógyászoddal, mert később kialakulhat terhességi toxémia, ami akár nagyon veszélyes is lehet mindkettőtökre nézve. Gyógyszerrel szépen karban tartható, nálam minden rendben volt.
Az első harmadban nekem is magas volt a vérnyomásom, de ez a második harmadban eltűnni látszott. Aztán kb. 26-27. héten 150/100 - 160/110 körüli értékeket mértem naponta vagy 8-szor, csak sajnos ez pont a karácsonyra esett, amikor nem volt orvosom. Aztán dec.27-én írattam Dopegytet, napi 3*1-et kaptam, ami péntekig (dec.31) nem hatott. Péntek hajnalra toxémiát kaptam, amiből súlyos preeclampsya lett, vagyis majdnem meghalltam, állt le a vesém, a májam stb., bementünk hajnalban a kórházba, mert furán éreztem magam, ott derültek ki ugye a már említett dolgok, onnan mentővel azonnal átvittek a Női Klinikára, így született meg március 24 helyett december 31 - én a kisfiam sürgősségi császárral. Én 3 napig, ő 9 hétig volt intenzív osztályon. De szerencsére csak a mérete miatt (1 kilóval és 32 centivel született, de teljesen egészségesen).
Mára 6 és fél kiló és 67 centi.
Sajnos szerencsétlenebbül is végződhetett volna a dolog, ezért nagyon oda kell figyelni Magadra.
Tarts sószegény diétát és irass Dopegytet minél hamarabb!
Majd azért időnként írj, mi lett a sorsod, és minden jót Neked és a kisbabádnak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!