Ma kaptam meg az AFP eredményt! Nagyon meg vagyok rémülve! Kicsit magasabb lett 2.63 MOM. Egészséges lehet még a babám?

Szia!
Találtam egy ugyan ilyen kérdést itt,olvasd el,sokan írtak:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..

Szia! Egyetértek az első válaszolóval. Sokszor ad hamis értéket az AFP. Nálunk pl. nem szűrte ki a Down - szindrómát és pár ismerősömnek pedig téves riasztást adott. Nálunk a normál tartományban volt az érték és a genetikai ultrahang is okés volt + a tarkóredő is, mégis downos lett a babánk.
Az orvos mit mondott vagy még nem beszéltél vele? Ha nagyon nyugtalanít, menjetek el magzatvízvételre. Bár szerintem az orvosod úgyis továbbküld, ha valami rendelleneset lát. Jó egészséget és kitartás!

Szia! Nekem a Mom: 3,0 lett. Én is nagyon megijedtem. Aztán a dokim elküldött Bp-re a Baross utcába genetikára, ott kétszer néztek meg minket és azt mondták, h nem látnak semmi bajt (a magas afp érték arra utal, h vmilye nem záródott és azt az uh látja).Plussz mi voltunk 4d-n (akkor még nem tudtuk az afp eredményét de a vért már levették) és ott is azt mondta a dr. h mindene szép. Plussza a dokim is többször megnézett. Sztem előbb nézesd meg magad inkább több orvossal, többtől kérj véleményt, és csak annak függvényében szurasd meg a pocidat.
És az igaz, h a Baross utcai Klinikán kivárni mindent egy örökkévalóság (és nem is kedvesek a nővérek, + nálam az 1. doki sem volt az), de én ennek ellenére sem bántam meg, h elmentem oda, profi géppel profi doki vizsgált.)
Drukkolok!
23 h pocis :)

A 4D-s uh nem diagnosztikai célra a legjobb,hanem babamozinak látványnak.
A legbiztosabb szűrés az amniocentézis,bár van rizikója.Ha minden rendben kibírható,bár nagyon kellemetlen vizsgálat.Én nagyon féltettem a babámat.De amint látod az egyik hozzászóló írásából neki sem szűrték ki a down-ot.Pedig mindent rendben láttak náluk.Én fogyatékos intézetben dolgoztam,ezért megcsináltattam a rossz afp eredmény miatt.Szerencsére nálunk minden rendben volt,ha aggódsz csináltasd meg Te is.
1 voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!