Terhességnél strand?
Azt mondta édesanyám, hogy nem tanácsos strandolni terhesség alatt,nehogy valami fertőzést kapjak el.És a meleg víz meg is indíthatja a szülést.
Ti hogy vagytok ezzel???
Hát momentán ez a veszély itt M.o-n nem fenyeget:)
Míg kora terhes vagy,addig vetélést okozhat a túl meleg víz,de később sem jó a vérbőség miatt.Én most nyáron nem mentem vízbe,a kétévesemet apa vitte a vízbe,én meg őriztem a cuccot és pihentem az árnyékban.
ha igen jókor tetted fel a kérdést.
én a második babámat várom. az elsönél még fürdökádba sem ültem bele. nyáron semmmilyen vízbe nem mentem, nagyon féltem.
most még csak 8-ik hétben vagyok de pár nap és utazunk melegebb éghajlatra, ahol egy apró szigeten 2 lehetöség lesz, a tengerben pancsizni vagy a medencében. medencébe szerintem ne fogok bele menni, de tengerben mindenképpen.
elvileg ha tenger tiszta (itt szerencsére a hotelek nagyon messze vannak egymástól) akkor ott mindenképpen lehet. igazából azt hallottam egy tv riportban hogy lehet bárhol fürdöni, de mindenképpen a vízböl való kijövetelnél lecserélni a bugyit, mert a meleg nedves környezetben szaporodnak a baktériumok.
sokan járnak terhesen úszni.
amit szoktak ajánlani de SEMMIKÈPPEN SEM tedd az hogy tampont vagy gombásodásra krémet használsz.
ja és tényleg a túl meleg föleg termálvizet kerüld.
Egészséges terhességnél nem lesz baj, ha megmártózol mondjuk a Balatonban (strandra én nem mennék, mert amúgy is érzékeny és fogékony vagyok a fertőzésekre, terhesen meg végképp nem akarok összeszedni valamit).
Ha viszont nyitva van a méhszáj, akkor nem érdemes sehol sem pancsolni.
Meleg vízbe soha nem ültem bele, főleg nem mondjuk egy strandon.
Otthon kádban valaki beül (de nem forró vízbe), én ezt sem mertem. 40 hetesen ültem bele először, épp azért hogy segítsen abban, hogy elkezdjen nyílni a méhszáj, beinduljon a szülés. Másnap mentem is szülni (nem tudom emiatt, de lehetséges).
Én anno megkérdeztem az orvosomtól,ő azt mondta inkább folyami,vagy tengervíz.
Korai terhesen én mégis strandoltam,mivel tengerpart nincs a közelben! Nem lett semmi bajom(lehet szerencsém volt).
Nyáron voltam terhes a babámmal, akkor kérdeztem meg az orvosomat, hogy mit ajánl. Azt mondta, hogy termál víz, és hasonlók tilos, mivel a magas hómérséklet nem tesz jót a babának. Strandolni lehet, de mivel nagyon sok ember mindenféle fertőzésével elmegy strandra, így nem nagyon ajánlja, inkább a természetes vizeket részesítsem előnybe, ott kisebb a fertőzés veszély. Viszont ha kinyílott a méhszáj, akkor tilos bármilyen fürdőzés(strand, tó, tenger).
Én ezeket a tanácsokat betartva tengerben fürödtem, strandon nem, nem is lett semmi gond.
Szia!
Én most várom a másodikat, és az elsővel járunk babaúszásra. Megkérdeztem a dokit, hogy járhatunk-e tovább, azt mondta, hogy semmi akadálya. (Mondjuk egy babaúszásra alkalmas medence nem = más medencékkel.) De azért írt fel hüvelyöblítőt (intim zuhany), amit ha akarok használhatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!