Új szabály? Táppénzen vagyok mivel a munkaköröm
veszélyes ezért nem dolgozhatom benne. Hallotta valaki,
hogy aki huzamosan 9-es kóddal táppénzen van annak be
kell egy pár napra feküdnie a kórházba? Ha nincs panasz
akkor is?
39 hetes vagyok és a 6.ik héttől táppénzen vagyok Márciustól,9-es kóddal, nem sokára szülök de nem kellett befeküdnöm!
2011. nov. 15. 12:59
A 9-es kódra is ugyanazok a felülvizsgálati szabályok vonatkoznak, mint a többire. Olyan nincs, hogy kórházba kell időnként menni ha 9-es kóddal vagy felvéve.
2011. nov. 15. 13:01
13/21 A kérdező kommentje:
A táppénzes felülvizsgálat alól engem is felmentettek. 2 hete voltam akkor senki nem mondott ilyet. Most valami új jogszabályt emlegetett a védőnő
Ma voltam védőnőnél, tegnap nődokinál egyik se mondott semmi ilyet...
2011. nov. 15. 13:54
8 hetes korom óta vagyok táppénzen és se kórházba nem kellett menni se táppénzes felülvizsgálatra egyszer sem.35 hetes vagyok most
2011. nov. 15. 14:27
Hát remélem,hogy nem igaz én is 18 hetes vagyok augusztus óta vagyok itthon tegnap voltam a védőnőnél meg a körzetinél semmi ilyet nem mondott.
2011. nov. 15. 14:54
17/21 A kérdező kommentje:
Voltam orvosnál és tényleg be lehet hívni a kismamákat. Régen volt egy törvény miszerint aki 3 hónapot meghaladóan táppénzen volt azt kivizsgálták,hogy a táppénz oka fent áll-e. Ezt a törvényt állítólag a napokban újból hatályba léptették. Mivel minden kismamát akit táppénzre vesznek veszélyeztetettként tartanak nyilván ezért őket is berendelhetik kivizsgálásra. Ez általában 3 -4 kórházi nap. Itt igazolják,hogy továbbra sem keresőképes és marad a táppénz. Gondolom a táppénzcsalók miatt van....A tb sok megszigorítása közül ez az egyik.
Ez a "régi törvény" ez most is él, ezidáig is élt. Az orvosokat átlag havonta-kéthavonta ellenőrzik, ha az ellenőrzést végző úgy gondolta, akkor idáig is és ezután is behívhatja a betegeket ellenőrzésre, akár kismama, akár nem, de fekvőbeteget az otthonában is meglátogathatja.
2011. május 1 előtt nem derült ki, hogy mi is a keresőképtelenség pontos oka (ugyanúgy 8-as kódot kapott a kismama, mint egy náthás), tehát akkor azért nem kaptunk külön figyelmet. Most már ugyan van ez a 9-es kód, de (ahogyan már korábban is leírtam) nincs olyan, hogy másfajta elbánást, ellenőrzést kapna egy 9-es kódos és egy 8-as kódos. Ad abszurdum, nem is esik szó kórházi tartózkodásról, felülvizsgálatról. Minderről a 102/1995. (VIII. 25.) Korm. rendelet rendelkezik.
2011. nov. 15. 17:44
19/21 A kérdező kommentje:
Hát lehet,hogy egy pár kismamát behívnak és így bizonyítja a kórház,hogy folytat ő is ellenőrzést.
A kórház egy intézmény, így nem folytathat felülvizsgálatot....
2011. nov. 15. 18:05
Kapcsolódó kérdések: