Mire számíthatok a védőnői látogatásnál? Bekukkant majd még a hütőbe is?
4 alkalommal a lakásomban, vagy összesen? Nekem azt mondta, hogy mindig kb egy héttel azelőtt, hogy mennék terhesgondozásra, menjek el hozzá a vizelettel, akkor vérnyomásmérést csinál és megbeszéljük a dolgokat.
Akkor gondolom ezen kívül még 4 db amikor ő jön ki.....
Megtaláltam a jogszabályt, amiben leírják, hogy hány alkalommal kell találkozni, majd a lap végén a 2-es és 3-as számú mellékletet nézd meg.
Amúgy nem értem, miért nem a terhesgondozóba kell vinni a vizeletet...stb? Én amikor megyek, akkor megbeszélünk mindent, megnézi a vizeletet, vérnyomást és súlyt mér...
tiszta káosz...
Köszi a linket!
Sok helyen olvastam, hogy a terhesgondozás és a védő sokszor egy épületben, egymás mellett van. Nálam sajnos nem így van. A védőnő itt van nagyon közel hozzám, gyalog kb 5 perc, de a terhesgondozás a kórházban van, a város másik szélén.....
Nincs mit! :) (link)
Egyébként én is közel vagyok a védőnőmhöz, gyalog 1 perc (ha sietek) ha kismami tempóba megyek, akkor 2 perc...:o)
Viszont a terhesgondozó nekem is messzebb van, gyalog 35-40perc, a kórház épületében. De nekem nem kell előtte 1 héttel vinni az "anyagot" Mindent kint csinál meg 1 fedél alatt. De ezentúl szerencsére elég ide a szomszédba mennem...
üdv: 28hetes kismama
Hát, én a magándokit nem hagynám ki...a terhesgondozás elvileg a védőnő, a házi orvos és a nőgyógyász együttes munkáját jelenti. A kórházban valóban vannak kötelező vizsgálatok, összesen 4 UH vizsgálat, amire el kell majd menni, ezeket bejegyzik a kiskönyvedbe, plussz a kötelező vércukorvizsgálat (26.hét) vérvétel (16. héten AFP, majd a 32. héten) Elvileg, ha ezek megvannak, akkor nincs gond. De megmondom őszintén, én csak úgy vagyok nyugodt, hogy mindezen vizsgálatok mellett 4 hetente eljárok magán nődokihoz. Ott mindig van UH, amit mi is látunk a férjemmel, mindent megmutogat alaposan, közben Ő is ellenőrzi, hogy szépen fejlődik-e a baba, van mindig manuális vizsgálat is, ilyenkor nézi a hüvely PH értékét, illetve, hogy nincs-e nyitva a méhszáj...szóval egy magánrendelés más, mint a kórházi vizsgálat, ahol csak szalagon mennek a kismamák. És ráadásul a magánrendelések alkalmával kialakul egy bizalmi kapcsolat a párok és a doki között. Én legalábbis ezt tapasztalom.
Tehát, a kérdésedre válaszolva, én mennék azért magánrendelésre is. Szerintem megéri a baba azt a kis pénzt havonta...
szia!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!