Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért nem nő a pocakom?

Miért nem nő a pocakom?

Figyelt kérdés

Már 5 hónapos terhes vagyok és még szinte semmi nem látszik rajtam. Akinek megmondom, hogy miért vagyok itthon mindig, (mert kérdezik) néznek rám furán, nem hiszik el. A bab mérete jó, meg mozog is állandóan szinte, nagyon kis ügyes. De nem látni rajtam semmit.

170cm magas vagyok és 65kg-al kezdtem a terhességet és most vagyok 67kg. Más is van így?

Annyira én nem bánom, hogy nem nagy a pocim mert még van 4 hónapom, addig még rengeteget nőhet, nem igaz?

2011. nov. 11. 12:39
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Én 22 hetes terhes vagyok, nagyon alacsony (150 cm körül), és alig látszik valami. Pedig a baba normál méretű, és nagyon aktív. Nekem is látszik már kívülről is a mocorgás, és érzem is, hogy jó nagy már, nyomja a gyomromat, a tüdőmet, a hólyagomat. Szerintem idáig felfele nőtt, és talán majd most kezd el kifele nőni.

Én nem aggódok amíg a baba méretei jók, persze jó lenne már, ha mindenkinek egyértelmű lenne, hogy babát várok, mert büszke vagyok rá :) De legalább nem leszek bálnaméretű. Legalábbis remélem.

2011. nov. 11. 20:48
 12/16 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Most találkoztam egy ismerősömmel és megmutattam neki a hasam. Ő is elképedt először, hogy 5 hónapos létemre nem nagy a pocakom. De aztán elmesélte, hogy neki is alig látszott mikor szülni ment. Azt mondja amiben lehet valami, hogy lent van a baba még a , mondjuk eléggé lent érzem a rugásokat sokszor. Annyira nem széles a cspőp pedig, de a férjem szerint eléggé megszélesedett mostanság. Azt mondta még, hogy ez csak nekem lesz jó higgyem el, mert nagyon könnyen fogok szülni, könnyen fogok tágulni szerinte, mert ő is így volt.

Ez végül is jó hír. Legalább kicsit megnyugtatott.

Nektek mi a vélemenyetek erröl?

2011. nov. 12. 09:56
 13/16 anonim ***** válasza:

3. valaszolo vagyok.

Figyel, nem tudom, hogy szeles csipo, meg a konnyu szules kozott, vagy a kisebb pocak konnyu szules kozott van-e kapcsolat.

Elobbi kozott max annyiban lehet, hogyha szeles a csipo, akkor valoszinuleg nem lesz gond a teraranytalansag miatt, mert olyan van, hogyha a medencecsont nagyon szuk, akkor a baba valla elakad. Viszont a vajudas hossza attol fugg, hogy a mehszaj milyen gyorsan nyilik, az viszont egy eros izom, nincs koze ahhoz, hogy milyen szeles a csipo. Szerintem.

Nekem szemely szerint nem szeles a csipom (igy ket gyerek utan 90 cm), de mindket gyereket konnyen szultem, pedig az elso eleg nagyra sikeredett.

A kis pocak konnyu szules kozott nem tudom, hogy mi lehet a kapcsolat. Nekem ugye kicsi volt es konnyen, gyorsan tagult a mehszaj.

2011. nov. 12. 13:47
 14/16 anonim ***** válasza:

Egyebkent a kis pocak elonyet en tobb dologban lattam, de nem a szulessel kapcsolatban.

Tagadhatatlanul kenyelmes. Sokan panaszkodnak, hogy nem tudjak bekotni a cipojuket, nem tudnak szorteleniteni, meg a terhesnadrag is alig meg a pocakjukra, alig tudnak felulni fekvesbol, felallni az agyrol, kiszallni az autobol, leguggolni, sorolhatnam.

Nekem ilyen gondom nem volt, en vegig fitt voltam es hajlekony, konnyu mozgasu.

Ha nem no hatalmasra a has, akkor nagy esellyel nem lesz szules utan kotenyhasad, lehet, hogy egy darab csikod sem (nagy hassal sem feltetlenul, de nagyobb ra az esely). Hazudnek, ha azt mondanam, hogy nem orultem, hogy szules utan nagyon hamar kb semmi hasam sem maradt es viszonylag hamar nekem a borom is feszes lett ott. Nem ez a legfontosabb, de tudom ertekelni, ha mar igy alakult.

HIdd el, a vegere igy is boven latszani fog!

Most nezd meg peldaul ezt a fotot:

[link]

OK, ez ikerterhes pocak, de meg csak 26 hetes!!! Nekem meg a vegen sem volt ekkora egy gyerekkel es oszinte leszek: nem bantam. Ne hidd, hogy ez minden szituacioban olyan nagyon jo lehet.

Mondom, nem valasztas kerdese, de nem is a pocak nagysagatol fugg a terhesseg, kispocakbol is szulhetsz 3-4 kilos gyereket siman.

2011. nov. 12. 13:54
 15/16 A kérdező kommentje:

Szia!

Köszi a válaszod!

Egyálltalán nem vagyok ez miatt elkenődve, mert ahogy írtam a baba mérete jó.

Csak szerintem van a dologban, hogy 2008-ban volt az esküvőnk és 10kg-ot szedtem fel azóta.(Sok hormonkezelés, mert elvilegcsak lombikkal lehetett volna baba , ami nem sikerült. Spontán lettem kismama.) Igaz akkor meg vékony voltam nagyon. És most mindenki azt hitte, hogy hatalmas leszek egyböl. De én a terhességem alatt csinosodok ugy néz ki egyenlőre. Az elején 3 kg-ot le adtam és még csak +2 kiló van rajtam. De mostmár örülök, mert ha ez így megy tovább, könnyebb lesz regenerálódnom szülés után. Nem is kivánok enni , csak eröltetem igazábol, mert lelkiismeret furdalásom van ha nem eszek.

2011. nov. 12. 16:26
 16/16 anonim ***** válasza:
Kicsi vagy nagy pocid lett? hányadik honapban jártál,amikor pocakod let?
2021. dec. 6. 18:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!