Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 20 hetes terhes vagyok és a...

20 hetes terhes vagyok és a babám agyának bal oldalán egy cystát fedeztek fel, közben kiderült, hogy húgyúti fertőzésem is van- amit augmentinnel kezelnek-, nem lehet, hogy a gyógyszer miatt alakult ki?

Figyelt kérdés
Az orvosom azt mondja ne aggódjak, de nekünk ez az első babánk, és nagyon aggódunk. A családban van értelmi fogyatékos gyerkőc, úgyhogy most nagyon félek..
2009. máj. 8. 12:00
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Szia.Elhiszem,hogy félsz,én is félnék.Mond el a dokidnak,hogy tégéd nem nyugtat meg azt,hogy ő azt mondja,hogy nincs gond.Szeretnél kérni olyan vizsgálatot ahol jobban szűrik ezeket a betegségeket,magzatvízmintavétel,esetleg menj el egy 4 d uh ra,ott pontosan látni fogják mi is ami a babád buksijába van.több szem többet lát,mindenképp keress fel valaki mást is.Hogy pntosan mitől lett a ciszta mostmár mindeggy is.drukkolok, hogy ne legyen komolyabb baj.
2009. máj. 8. 12:06
 2/8 anonim ***** válasza:

Sajnos nem értek az orvosi dolgokhoz, de azt tudom, hogy rengeteg gyereket elvetetnek feleslegesen, mert sokszor tévesen pozitív eredmények születnek...

Egyik ismerősömnek pl. a negyedik ugyanolyan vizsgálat után derült ki, hogy nincs is baja a gyerekének.

Bízom benne, hogy nem lesz maradandó baja a babádnak!

Hidd el vannak csodák! Rengeteg ilyen esetről hallottam már, és ha az ember bízik a jóban akkor meg tudja cáfolni a legrosszabb orvosi diagnózist is!

23 hetes kismama :o)

2009. máj. 8. 12:09
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

20 hetes 3 napos terhes voltam, mikor a fiamnál bal oldali 6 mm-es pyelontágulatot állapítottak meg, valamint a baba agyának bal féltekében 7 mm-es, a jobb féltekében pedig 6 mm-es cystát. Ezek miatt magzatvízvételre került a sor, aminek negatív eredménye lett, azaz a baba egészséges.

Az újabb uh vizsgálat a magzatvíz eredménye napján volt, ekkor 25 hetes 4 napos voltam. A pyelon mindkét oldalon csak 4 mm volt, az agyi cysták mindkét oldalon nyomtalanul eltűntek.

Czeizel Endre szerint nincs olyan fejlődési rendellenesség, ami agyi cystát okoz, ugyanis ez a fejlődés folyamata, ahogyan fejlőik az agy alakulása. Természetes folyamat, amely minden babánál így van, csak valakinél észreveszik, van akinél nem foglalkoznak vele, van akinél nincsen, mert pont az uh után pár nappal éri el a baba ezt a fejlődési folyamatot vagy már lezajlott az uh előtt.

Ne aggódj, ugyanezen átmentem már én is, egészséges fiam született, ha nagyon félsz, kérj időpontot Czeizeltől.

2009. máj. 8. 12:15
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Próbálj meg megnyugodni. A baba agyának kialakulása ezek "köré" a ciszták köré történik. Ha pont adott időben van az uh, akkor észreveszik, de lehet, hogy ha egy hét múlva lett volna, már nem is látszana. Az is lehet (barátnőmnek a kisfiával ez van), hogy szülés után is megvan, de csökken. A kisfiú most hat hónapos, neki születés után vették észre koponya uh-n, és a második uh-n már csökkent. Ne izgulj, el fog múlni, szorítunk!

Judy

2009. máj. 8. 13:28
 5/8 anonim ***** válasza:

"Czeizel Endre szerint nincs olyan fejlődési rendellenesség, ami agyi cystát okoz,"

Akkor Ő nem ismeri a Dandy-Walker Syndrómát????(az én babábnak ez volt a betegsége)

Amúgy egyet értek a többiekkel,2 hét múlva el fog múlni!Ragaszkodj az UH ismétléséhez!

2009. máj. 8. 19:40
 6/8 anonim ***** válasza:

Igen, szó volt a DWS-ről, de ez a 4. agykamrában alakuló cysta ami vízfejűséggel párosul. Nem lehet összetéveszteni a fejlődéstani cystával.

Sajnálom a babádat...:(

"akitől idéztél"

2009. máj. 8. 19:56
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a biztató szavakat és a tanácsokat!! Most már elmondhatom hogy minden rendben lesz, a ciszta eltűnt és úgy tűnik, hogy kislányom lesz!!!

Mégegyszer nagyon köszönöm azoknak akik válazoltak a kérdésre!!!

Üdvözlettel és hálával: Boldog Kismama:)

2009. jún. 11. 14:37
 8/8 anonim ***** válasza:

Nagyon örülök! Sok boldogságot és könnyű szülést! :-)

Az utolsó

2009. jún. 12. 07:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!