Most varom a masodik gyermekemet es azt szeretnem megtudni hogy mennyire igaz az hogy a masodik baba hamarabb megszuletik mint az elso? Es igaz hogy sokkal fajdalmasabb?
Szia!
Az első 12 óra alatt lett meg, a második 5-6 óra alatt.Igaz, erősebbek voltak a fájások,de teljesen máshogy éltem meg az egészet.Jobban tudtam figyelni a babára, egyfolytában arra gondoltam, mindjárt megszületik, a fájásnak is át tudtam adni magam, nem küzdöttem ellene,nem azt néztem ,hogy legyen már vége.Meglátod, könnyebb lesz, tudni fogod mikor mi következik, felkészültebb leszel, a légzés is sokat segít majd, jobban tudod használni.
Lehet, hogy azért mert sok idő (9 év) telt el a két szülés közöztt, de mind a kettő nagyjából ugyanannyi ideig tartott (kb. 10 óra) a kitolás mind a kétszer viszonylag rövid volt(indították, lassan tágultam és eda-val szültem).
A szülésznő mondta, hogy ennyi idő után olyan, mintha első szülés lenne.
Anno nekem is azt mondták,hogy a második "kipottyan".A fiammal hétfőn reggel 6 kor kezdődtek a 2 perces fájások-kedd délután 4 óra elött lett meg. A második babával szinte lekéstem a szülést.éjjel 11 elött ébredtem fel,hogy megyek pisilni,,,de egészen a szülőszobáig mentem,éjjel 3/4 1 -re megszületett.
Én most arra lennék kiváncsi a harmadik baba is ilyen gyors lesz-e ,,nem bánnám.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!