35hetes pocakos vagyok és a babóm még mindig faros. Rettegek a császártól és a dokim szerint császár lesz. Hogy tudnám a babóm "befordítani"? Akit császároztak és programozott volt, h készült rá fel lelkileg?
Átmásolom ide is a válaszom,ezt egy másik császáros kérdésre írtam.Azt még hozzátenném,hogy a császár után a szövődmények kockázata mind az anyánál mind a babánál sokkal magasabb mint a természetes szülésnél.Az első császárom után még 1 évvel sem voltam rendben,annyira rosszul voltam,hogy az valami hihetetlen.Ezért is féltem nagyon a másiktól,de szerencsére arra mondhatom,hogy meg se kottyant.Csakhogy ezt nem lehet előre tudni.
3 gyereket szültem magam is,ebből 2 sajnos császáros lett.A természetes szülésem életem legszebb élménye,és nem kínlódásként fogtam fel a vajúdást,hanem a szülés természetes velejárójaként ami közelebb hozott a nagy találkozáshoz.Első szülésnél teljesen természetes,hogy a kismama akár 1-2 napot is vajúdjon,nincs ebben semmi rendkívüli.Ez nem jelent végig őrült fájdalmat.Nem tudom miért kellene azért császározni,mert nincs meg a baba pár órán belül.Van akinek olyan szerencséje van,de nem mindenkinek.Nekem a fiammal hajnaltól éjfélig tartott a folyamat,és nem volt egyáltalán borzalmas.Az utolsó 5-6 óra az valóban iszonyatos fájdalmas volt,de ki lehet bírni.Én azt sajnálom,hogy a másik 2 gyerekemet nem tudtam megszülni,mert komplikációk adódtak.Egyiket 6 óra után kellett kivenni mert rosszul lett,indított szülés volt 42 hetesen.Teljesen éretlen és zárt volt a méhszáj,nem is biztattak,hogy menni fog simán.A másikat majdnem sikerült megszülnöm,vele is hosszadalmas volt a vajúdás,de elfordult a szülőágyon,rosszul lett ki kellett venni.De azt nem gondolom,hogy a vajúdás felesleges lett volna.Erre a babának és a mamának is szüksége van.
És én 2 császár után is azt mondom,az egyetlen elfogadható indok a császárra,a baba vagy a mama élete egészsége mentése megóvása.Azért mert fél a kismama a szüléstől nem szabad császároztatni.Ha minden rendben van a legjobb a természetes beavatkozásmentes szülés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!