Adri baba kérdése:
Az apasági nyilatkozatot hol kell kitölteni? Milyen iratok kellenek hozzá (apának és nekem).34 hetes vagyok korai még elintézni? A dokitól kérnem kell igazolást vagy elég a kiskönyvem?
Figyelt kérdés
2009. máj. 7. 09:39
1/11 anonim válasza:
Polgármesteri Hivatalnál kell intézni. Kellenek hozzá anyuka és apuka személyi igazolványa, lakcímkártyája, a kiskönyv vagy orvosi igazolás a szülés várható időpontjáról.
2/11 anonim válasza:
Szia.Én is a 34.hétben voltam amikor megcsináltattuk az apasági nyilatkozatot.A helyi anyakönyvi hivatalban kellett elintézni.Nem kellett hozzá semmi,csak az apának és az anyának az anyakönyvi kivonat eredeti,és mindenből egy másolat.Boldog babavárást!
3/11 anonim válasza:
Bocsi,második vagyok.Még kellett a személyi igazolványunk is.
4/11 anonim válasza:
Kell hozzá a dokitól igazolás a szülés várható időpontjáról, és (kapaszkodj meg) a fogantatás időpontjáról. A kiskönyv nem elég.
5/11 anonim válasza:
Intézd minél hamarabb, nekem a doki elírta a fogantatás időpontját, legközelebb mikor mentünk az új papírral akkor vettük észre, hogy a páromnak lejárt a személyije. Ekkor már 38 hetes voltam, 2 hetet vártunk a kártyára, pénteki napon sikerült végre az apasági nyilatkozat, vasárnap megszületett a bébi. :)
6/11 anonim válasza:
Nem korai elkezdeni! Legjobb, ha először felhívod a lakóhelyed szerint illetékes Polgármesteri Hivatalt, mert van ahol az anyakönyvvezetők készítik el, van ahol a gyámhivatal. Ami biztosan kell hozzá az mindkettőtök személyes jelenléte, mindkettőtök személyi igazolványa, lakcímkártyája és az orvosi igazolás a fogantatás illetve szülés várható időpontjáról (kiskönyv nem elég!). Ha éltél már házasságban, akkor a felbontásáról szóló jogerős bírói döntésről is kell dokumentum. Nálunk (Szeged) pl nem kértek születési anyakönyvi kivonatot. Gyorsan elkészült a jegyzőkönyv, kb fél órát vártunk, 3 példányt adtak, egyik megy majd veled a kórházba, a másik kettő az apa illetve az anya példánya.
7/11 anonim válasza:
Mi majdnem 1 óra hosszat voltunk bent mire a papírmunka végére értünk...azon nevettünk a párommal hogy 1 esküvői ceremónia is gyorsabb:)
8/11 anonim válasza:
Nekem még hajadonsági igazolást is vinnem kellett a népesség nyilvántartóból (XIII-kerületben ezt is kérik)
+ az orvosi igazolást amit már elöttem is írtak + az apukát:-))
9/11 anonim válasza:
szia!én 28hetes vagyok ,de már 2 hete megcsináltattuk ,mert párom külföldön dolgozik és ki tudja mikor jöhet haza...
Egy igazolás kell a nögyogyásztol amin a fogantatás és a szülés várhato dátuma van rajta,és anyuka apuka személyes jelenléte és személyije,lakcimkártyája.nekünk nem kellett több.
És mi az apuka lakhelyének Polgármesteri hivatalába mentünk,mert nem egy városban lakunk hivatalosan.Anyakönyvvezetöhöz kell menni:)
Boldog babavásást és h már igy a végén jársz Könnyü szülést neked
10/11 anonim válasza:
Szia! nekünk nem kellett igazolás a fogantatás napjárol, mert aki aktív házaséletet él, annál eldönthetetlen a fogantatás napja, csak a kiskönyvem kellett, meg persze személyi, és lakcímkártya mindkettömknek, ja, és én egyszer elváltam, és kell hozzá a válási papír is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!