Sógornőmnek magas lett az afp-je. Nagy baj lehet? Jövőhét csütörtökre kapott genetikára időpontot. Járt valaki igy hogy nagyon magas volt az afp és egészséges baba lett?
Szegény nagyon ideges.Megnéztük az én afp met és tényleg az enyémhez képest ami tökéletes volt az ővé irtó magas.
Ha rossz lesz a genetikai uh akkor utána mit csinálnak?
Irjatok pizitiv példákat is ha van had nyugtassam meg szegényt.Köszike a válaszokat.Sok esetben végződik rosszul?
Bocsi hogy csak most irok.
Terhessgégi hcg ami nekem 18.30 lett neki 98.
A mom is nagyon magas lett azt nem tudom mennyi mondta de elfelejtettem.
Mondam nekik a 4d t de nem mennek megvárják a csütörtököt.
Mi anno voltunk 3x is 4dn nekem fontos volt hogy tudjam egészséges a baba és kiváncsi is voltam.Nem tudom de ha nekem ilyen rossz eredményem lenne én azonnal rohannék mindenfele és nem ülnék 1 hetet otthon a bizonytalanságba most mérges is vagyok rá ugymond...Köszi a válaszokat majd irok mi volt.
Sziasztok megirom hátha érdekel valakit...
A genetikai uh nem mutatott neki semmit sem.
Jövőhét szerdán kell mennie magzatviz vizsgálatra.
Nem tudom de olyan rossz érzésem van vele kapcsolatban...
Nem csak akkor csinálnak ilyen vizsgálatot ha gáz van???
Köszi a válaszokat előre is...
Nem, nem csak akkor csinaljak.
Ha nem volt 12 hetesen kombinalt teszt es az orvos igy csak az afp-re tamaszkodhat (ami viszont sok esetben teves), akkor kb kotelezo szinten kuldik a kismamat genetikai tanacsadasra. Az uh-n ilyen terhessegi korban a genetikai betegsegekrol semmi sem kerul ki 100%-osan. (Korabban sem, de mondjuk 12 hetesen ha nagyon vastag a tarkoredo es nem latjak az orrcsontot, akkor abbol azert lehet arra kovetkeztetni, hogy gond van, ilyenkor egybol jon a genetikai tanacsado es szurjak is a pocakot hamar.)
Az, hogy a genetikai uh-n most nem lattak semmit, az vegulis jo jel, mert a genetikai betegsegeket gyakran egyeb szervi bajok is kovetik (agy, sziv, vese, stb), ezeket szoktak ilyenkor keresni.
Szoval gondolom ilyesmit nem talaltak, ez jo. Viszont ez alapjan meg mindig nem mondhatja ki senki 100%-osan, hogy biztosan egeszseges a baba.
Szoval automatikusan genetikai uh-rol kuldhetik a kismamat magzatviz vetelre. Ezt a kismama vagy elfogadja, vagy nem. Altalaban rabeszelik a kismamakat, mert ugye teljesen biztosan csak ebbol lehet megmondani, hogy van-e valami a babaval.
Szoval amiatt, hogy tovabbkuldtek oket ne izgulj.
Tovabbra is azt mondom, hogy a magas afp-tol meg BOVEN egeszseges lehet a baba, az, hogy a genetikai uh-n nem lattak semmi rosszat, az szinten arra utal, hogy egeszseges a baba, most meg lefutjak a magzatvizvetel kort es ha tippelnem kell: szerintem ennek a babanak nincs semmi baja.
(Egyebkent a gyakran teves eredmenyt ado afp miatt RENGETEG kismamat vandoroltatnak vegig ezen az uton feleslegesen. Ezert utalom annyira ezt a vizsgalatot.)
Sziasztok..bocsi hogy csak most irok..
Csináltak amniot amin kiderült xxx szindromás a baba...tehát nem hazudott az afp..
Megszületett a kisláány husvétkor nekem ugy tünik egészséges nincs semmi baja...
de igazábol nem tartom velük a kapcsolatot nem tudom mi van fényképek alapján ok minden....
köszönöm az érdeklődést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!