29. hétben vagyok, beadassam magamnak az infulenza elleni oltást? Ti terhesen beadattátok?
Én még nem terhesen sem adattam be semmit.
Amikor az első babámat vártam akkor főleg nem, most sem.
Az egyetlen a családban aki nem kapott oltást az én voltam, először a terhesség miatt másodszor pedig mert kisbabával voltam otthon és nem jártam olyan igazán közösségbe, hoyg hazahozzak valamit.
Én voltam az egyetlen, aki nem lett beteg a családban!
Mindenki más, aki pedig oltást kapott elkapta az influenzát - ki melyik fajtáját az változó.
Ez nekem elég érv volt arra nézve hogy ne adassam be.
Terhesen meg alapból nem juttatok feleslegesen semmi féle mesterséges kémiai anyagot a szervezetembe!
Vegyes válaszokat fogsz kapni.
Én pl. nem adattam be terhesen sem. Előtte sem, azóta sem. A páromnak sem, a gyerekeknek sem.
Andika, ugye ezt nem komolyan irtad?:) Nem erted, mi benne az uzlet? Az allam megvasarolta egy cegtol jo sok penzert, folytassam?
Mint irtam, lehet neked most nem lesz semmi bajod, sot egy vagy ot ev mulva sem, akkor szerencsed van most, de tudod, hogy mi lesz 10-20 ev mulva, mert bizony akkor is jelentkezhet meg emiatt betegseg.
Affele kiserleti alanyoknak is lehet nevezni azokat, akik beadattak, mert nem ismert a hosszutavu hatasa.
De tenyleg nem vitatkozom. Egy hasznos olvasmany, talan ebbol is meg lehet erteni, miert is (szomoru) uzlet ez: antalvali.com/hirek/influenza-oltas-pro-es-kontra.html
Nyilvan te dontod el, de nem hiszem, hogy sokra mesz az itteni valaszokkal. Egyik ilyen kerdeshez szinte csak azok valaszolnak, akik beadatjak, a masikhoz meg szinte csak azok, akik nem. A szerencsen mulik, hogy neked epp melyik tabor ir...
Az orvosod (nogyogyasz, haziorvos) tobbet tud segiteni a dontesben.
En egyebkent beadattam, amikor a masodik babat vartam 2 eve, 26 hetes voltam akkor kb es semmi bajom nem lett, a picinek sem. En egy percig sem gondolkodtam a beadatason, akkor volt ugye a h1n1 mizeria, en pedig Londonnak egy olyan reszen eltem, ahol terjedni kezdett, kozvetlen ismeroseink, munkatarsaink kozott is volt tobb fertozott. En ezert nem gondolkodtam.
Nem.
Egyrészt terhesen nem tesz jót, másrészt alapból nincs sok értelme. Hogyha egészségesen táplálkozol, sok folyadékot iszol, és szedsz C vitamint, elkerülheted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!