Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Akkor most hány hetes terhes...

Akkor most hány hetes terhes vagyok?

Figyelt kérdés
Ultrahangon az orvosom azt mondta 13+5hetesek vagyunk,de úgy tudtam a 4 héttel ezelôtti ultrahang után,hogy 12+5hetesek lennénk most!Akkor most mit mondjak,hány hetes vagyok?12 vagy 13 hetes?
2009. máj. 6. 16:41
 1/6 anonim ***** válasza:
Szia! nekem 18hetes uh mondta a doki, hogy méretei alapján már 19hetes vagyok, de nem jelent semmit, csak ha 2hét külömbség van. szerintem 12hetes vagy. Minden jót. 39+5 kismama
2009. máj. 6. 16:59
 2/6 anonim ***** válasza:

Szia!19.heti uh-on a doki azt mondta h 20+4 hetesek vagyunk.

Igen,en is gondolkoztam h most mit kell mondani de en a naptar szerintit mondom.

Most naptar szerint 32 hetes vagyok de junius 20.ra vagyok kiirva,szoval kb 34 hetesnek szamitok uh szerint.

Szep babavarast!

2009. máj. 6. 17:36
 3/6 anonim ***** válasza:

Szerintem a várandós öröknaptár úgy béna, ahogy van. Nem hiába vannak mostanában "túlhordós" anyukák. A naptár ugyanis a menszesz 1. napjától számítja a 40 hetet, ha megfigyelitek. Az pedig kizárt. Peteérés bő 1-1,5 hétre rá van. Vagy én nem vagyok tisztában a fogantatás fogalmával...

Én is állítottam, hogy tuti nem vagyok még annyi idős, mint a naptár szerint. Elvileg ma pont a 20. hétbe lépnék, de a doki most délután mondta, hogy UH szerint viszont 18+4. Így legalább ha nem bújik elő a babóka a kiírt napig(ami 1-1,5 héttel korábban van, mint a valós), akkor járhatunk majd minden nap a kórházba NST-re.

Na mindegy. Az a lényeg, hogy egészségesen fejlődjenek ott bent. Majd jönnek, ha úgy látják:-)

2009. máj. 6. 18:00
 4/6 anonim ***** válasza:

Mindig az első -ill a korábbi UH-nak lehet hinni, minden következővel nőnek az egyéni difik. Az UH csak a méretekből tud következtetni, azok meg rendesen elkezdenek különbözni, nem egyformán nőnek a babák.

Nekem a 12 hetes alapján már egy héttel korábbi időpont jött ki a szülés időpontjára, mint a 6 hetes UH-n. Mert már ekkorra is nagyobb volt az átlagnál a bébi.

28 hetes UH alapján meg egy egész hónappal korábban fogant volna, és már szülnöm kellett volna :)

(egy előző válaszhoz: a 40 hét =38 -a terhesség tényleges hossza- plusz 2 hét- a vérzéstől a peteéréig eltelt becsült idő. Ez így van kitalálva, az 5 hetes terhes babája 3 hetes, stb...)

2009. máj. 6. 19:51
 5/6 anonim ***** válasza:
kedves utolso.. igazad van neked is, de a 9 honap az nem 40 hét.. azért 40 mert beleveszik az elsö naptol.. mert nem tudni pontosan hogy mensi alatt vagy a köv. ciklus utolso napján lettél e terhes..
2009. máj. 6. 19:52
 6/6 anonim ***** válasza:
Köszi 19.51-es. Okosabb lettem:-)
2009. máj. 6. 19:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!