Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Aki fél a szüléstől, miért fél?

Aki fél a szüléstől, miért fél?

Figyelt kérdés
Én azért nem félek (egyelőre), mert fogalmam sincs, hogy mi vár rám, mennyire fog fájni, így nem tudom, hogy mitől féljek. Más is gondolja így?
2009. máj. 6. 12:24
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
12: 40 es vagyok. Nem a kedélyeket borzolom , de a fájdalomtól én pl. azért félek , mert kb. 1 hete mintha lett volna ilyen "jóslófájásom".(nem tudom pontosan , mi ez ?) Csak görcsöltem , mintha meg akarna jönni, és feszített , keményedett rendesen. Na, az csak 2 percig tartott. A szülés nem addig fog , és nem ilyen "kis" erővel szerintem. De azért még mindig próbálok pozitívan állni a dolgokhoz, több millió nő tényleg végigcsinálta előttem , és hát ismerjük a nagy "klasszikust", hogy miért csak a női test képes erre a csodára ?:)
2009. máj. 6. 12:58
 12/21 anonim ***** válasza:
90%

Én igazából nem félek, mert eddigi is túlélték már sokan a szülést, plusz ott lesz a párom, meg a dokim, így bajunk nem lehet.

Fenntartásaim vannak viszont: kengyelbe kötött láb, visszaadják-e biztosan szülés után azonnal a babát (bár a dokim mondta, hogy igen), de azért ezek a fő mumusok. Meg az, hogy nem tudom, milyen a szülőszoba. De ezt is megoldom, holnap szólok a dokimnak, hogy szeretnék szülőszoba-látogatást. A többit meg vele megbeszélem.

Ha elfogadtok egy véleményt: a legtöbb dolog fejben dől el! Nem a félelmet kell erősíteni, hanem a testet és a lelket bátorítani. Így legalább a várakozás könnyebb :-)

(aztán majd 5 hét múlva elmondom, nekem bevált-e; 1.gyerek, 35+2 hetes kismama)

2009. máj. 6. 13:11
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem remegni nem fogsz mint a nyárfalevél, mert nem lesz rá időd és energiád:)) Mikor egyre erősödnek a fájások, akkor örülsz hog eljutsz a következő végéig, és nem "érsz rá" félni:) Mert tudd, hogy csak rajtad a te összeszedettségeden múlik, hogy minél hamarabb megszülessen a bébi! Állítólag sokaknak segít hogy csak úgy hagyják, hogy sodorja őket a fájdalom és elképzelik közben h a babának hogy lesz egyre könnyebb az útja kifelé.

Én ilyesmire nem tudtam gondolni, figyelni, szégyelltem is magam utólag:)

De látjátok a következőt várom:) pedig nekem aztán tényleg nem volt szép élmény a szülés.De ez az ára egy (kettő) stb. cuki bébinek:))

2009. máj. 6. 13:23
 14/21 anonim ***** válasza:
89%
Nem is szabad a szüléstől félni. Ahogy szokták mondani, gyerek még bent nem maradt! Nagyon fáj ez tény, de azért túlélhető. Én sem féltem előtte, egész addig, míg be nem mentünk a szülőszobára. Nekem akkor kezdődtek még a fájások, de voltak akik már akkor szinte nem is emberi hangon üvöltöttek. Na akkor én is beparáztam, hogy mennyire nagyon fog ez fájni, pedig annyira nem volt vészes. A vajúdás 20 órásra sikerült, mivel elég nagy volt a drágám feje, a tágulásban meg nem voltam valami profi. Szóval nem volt könnyű, fájt is, de 1 hét múlva már úgy voltam vele, hogy bármikor megcsinálom még egyszer. Ja, és én azért féltem leginkább, mert nem tudtam mi fog történni, hiszen még kórházban sem voltam előtte.
2009. máj. 6. 13:47
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én féltem, az első szüléstől is, mert nem tudtam mi vár rám, most félek a másodiktól is mert tudom mi vár rám! De ameddig ez egy egészséges szintet nem lép át szerintem normális dolog! Egyébként is csak addig fél mindenki míg be nem kerül a szülőszobára, ott már nem foglalkozol ezzel, mert azon dolgozol, hogy a lehető legtöbbet megtegyél azért, hogy a babád minél előbb és egészségesen, komplikáció nélkül szülessen meg!

2009. máj. 6. 13:48
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Tini koromban rettegtem a szülés gondolatától is. Aztán úgy alakult, hogy éveket kellett várnunk a csodára és én olyan boldog voltam hogy végre babát várok :) mikor eljött az idő, komolyan mondom büszke voltam magamra, hogy végre én is eljutottam ide. A szülőszobán azért összenéztünk megszeppenve, hogy nemsokára én is így fogok üvölteni mint a szomszédban szegény lány?..... de nem üvöltöttem, úgy mesélik :) Utána azért kellett egy-két hét, hogy azt tudjam mondani, igen, végigcsinálnám újra még egy babáért!

Legyél Te is büszke magadra, meg tudod csinálni, ne a félelemre koncentrálj, hanem az örömre, ami rátok vár. Jó egészséget nektek!

2009. máj. 6. 14:06
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Én most a harmadik babánál azért félek, mert tudom milyen lesz. Amíg nem tudod, nincs is mitől tartani.

De tudom, hogy minél közelebb leszek majd a végéhez, annál kevésbé fogok félni és a vágy erősebb lesz, hogy kezemben tarthassam végre, mint a szülés miatti félelem.

2009. máj. 6. 14:48
 18/21 anonim ***** válasza:
Nekem első baba lesz és nem félek. Nem régen még tartottam tőle én is, de mióta terhes vagyok másképp látom. arra szoktam gondolni, hogy ennek a manónak meg KELL születnie, ÉN hozom a világra és ennek természetes velejárója a fájdalom. Ami nyilván nagyon kemény lesz, de azt gondolom, hogy az ember másképp áll a fájdalomhoz, ha van "értelme", egész más azért történik, mert tudod, hogy pár óra, pár perc és a kezedben tarthatod a te csöppségedet. Én érzelmileg így állok hozzá és fizikailag is bízom magamban. Na meg tényleg annyian túlélték már, majd pont én nem fogom, mi? :-D
2009. máj. 6. 16:14
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én nem féltem annyira, úgy gondoltam, hogy valahogy csak kibírom. Aztán amikor megkaptam az oxitocint, hogy gyorítsák a szülést és felerősítsék a görcsöket, na akkor azt hittem, hogy nem bírom tovább. Végül kaptam epidurális érzéstelenítést és ezután sokkal könnyebb volt végigcsinálni, e nélkül szerintem elájultam volna, már sokkos állapotban voltam. Pedig én általában jól bírom a fájdalmat, de nagy volt a babám és nehezen akart kijönni.
2009. máj. 6. 16:51
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Én félek a fájdalomtól, a komplikációtól, de azért várom is.
2009. máj. 6. 17:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!