Régen miért nem volt, divat sok pocakfotót meg hasonlokat
készíteni?
Régen a nők amikor menstruáltak, egy hétig nem mentek emberek közé. Gondolom a terhességet is hasonlóképpen kezelték. Elrejtették a "másállapotot".
2011. nov. 4. 14:44
gyerekkoromban macera volt a filmet megvenni, előhívatni, 24 vagy 36 kockát lehetett ellőni és nem is volt olcsó.
Nagyon-nagyon régen meg nem volt a családoknál fényképezőgép, fotóshoz jártak sok pénzért.
2011. nov. 4. 15:04
én 30 vagyok, de szerintem egyetlen képem sincs, amin pocakosan látszom, még ha már terhes is voltam akkor. Az anyukák azért fotózzák magukat - szerintem - mert nagy keletje van a kamerás mobiloknak, meg a gagyibb fényképezőgépeknek. A mi félprofi gépünk túl inteligens hozzám (vagy én vagyok túl antitálentum hozzá), de nekem még egyetlen fotóm sem sikerült, amit magamról készítettem volna a tükör előtt.
2011. nov. 4. 15:22
14/26 A kérdező kommentje:
Lehet egyedüli pocakfotók,vagy kép amin családtagok kismama van rajta.
Nem tudom, lehet hogy divat mostanában, de én nem hódolok ennek, egyetlen pocakos kép sincs rólam és nem is tervezem hogy lesz. Habár a pocakban lakó kismanót mindennél jobban szeretem a pocak látványát annál kevésbé, úgy nézek ki mint egy partra vetett bálna, pedig világ életemben vékony voltam. Szóval nem hiszem hogy szívesen vissza nézegetném magam, bevallom alig várom hogy vége legyen a terhességnek. Lehet hogy sokan megszólnak ezért, de ez van.
2011. nov. 21. 20:59
Én sem rajongok ezért a sok hülyeségért... Nálunk a családban még ilyen modern körülmények között is voltak elveszett babák, ezért egy picit bennem is ott volt a félelem, és az az érzés, hogy ha majd a kezembe foghatom, akkor jöhet az örömködés, addig csak óvatosan.
Meg ahogy már leírták sokan, ma már nem kerül semmibe kismillió képet készíteni, ez sem mindig volt így.
Meg szerintem sok a magamutogató ember, ez a pocakos része is csak egy remek indok erre. Nálunk is csak olyan képek vannak, amiket egy-egy esemény alkalmával készültek, és nem azért, mert vki éppen babát vár.
2011. nov. 22. 09:03
Azért, mert mára szinte mindenből kiveszett az intimitás, de régen még volt. A terhesség pedig elvileg intim dolog.
2011. nov. 22. 13:23
18/26 A kérdező kommentje:
Utolso 3 válaszoló megértelek titeket. Pocakfotó az lehetet,csak kismamáról vagy eseménykor készült kép.
2011. nov. 29. 15:55
2011. nov. 29. 17:19
Kapcsolódó kérdések: