Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A terhesség teheti ezt velem?

A terhesség teheti ezt velem?

Figyelt kérdés
Van egy 27 hónapos lányom és most 27 hetes vagyok a fiammal. Régebben sem szerettem a nagyobb gyerekeket, de most egyenesen a falnak tudnék menni tőlük. Van egy 8 éves és egy 10 éves a szomszédunkban nyáron egy szál bugyiba rohangáltak itthon a szülők még csak rájuk se szóltak. Halálra idegesítenek a "játékukkal" ami az ordibálásból és a rohangálásból áll. Folyton kiabálnak és lesnek át hozzánk. Annyira elegem van belőlük, hogy a lányom már ki sem engedem ha kint vannak, mert csak a rossz példát látja és utánozza őket. A várandósságom miatt lehet ez vagy ennyire antiszociális lettem? Mással is előfordult ilyen lelki változás?
2011. okt. 19. 09:27
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Tőlem is már retteg a környezetem, mert eddig is szókimondó voltam, de most már semmit nem nyelek le, semmit sem engedek el a fülem mellett. Nem kötözködésből csinálom és nem is unalomból csak valamiért megnőtt az igazságérzetem és úgy érzem, hogy képtelen vagyok többet tolerálni. Talán azért mert az első terhességem alatt behódoltam mindenkinek és nem akartam a "hisztis terhes nőt" játszani. Szóval elfojtottam magamban ezeket az érzéseket. Olyannyira, hogy 9 hónapos terhesen táppénz alatt saját költségemen bementem dolgozni, mert kellett. 4 óra ingázás naponta tömegközlekedésen.

Tegnap már odáig fajult az antiszocializmusom a szomszéd gyerekekkel kapcsolatban, hogy amikor megtudtam a kislány eltörte a lábát csak annyit tudtam mondani, hogy akkor most lesz 6 hét nyugink kukucskálás és sikítozás nélkül.....

2011. okt. 20. 09:57
 12/12 anonim ***** válasza:

Szerintem nyugodtan hagyd tombolni a hormonjaidat (persze ne alkalmazz testi erőszakot meg ilyeneket). Sokkal több rossz származhat abból, ha az ember elfojtja a személyiségét, az érzéseit és mindig csak másoknak akar megfelelni. A sok visszafogott energia úgy is kirobbanna egyszer és akkor lehet nem csak beszólnál a szomszédnak...

Én személy szerint nem találok kivetni valót abban, ha bugyiban szaladgál otthon egy 8-10 éves kislány és átbambul, de ha téged ez zavar akkor nyugodtan tedd szóvá.

2011. okt. 20. 10:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!