Mit tegyek a kórházi csomagba? Valóban két felé kell pakolni?
Nem mindegy, hogy hol szülsz. Van ahol kell a babának is ruha, van ahol nem. Ha kell, akkor 4-5db-ot tegyél be neki, sok nem kell, ha mégis akkor tudnak utánad vinni.
Két felé úgy kell pakolni, hogy a táska legtetején egy szatyorban legyen betéttel ellátott bugyi, tusfürdő, wc papír, hálóing, ez a szülőszobai pakk.
A többi mehet a nagy táskába. Vigyél 2-3 hálóinget, tisztálkodó szert, vastag betétet (nem simát), több törölközőt, papucsot, fehérneműt, zoknit. Én még egy melegítőt is betettem, mikor lekísértem a páromat. Evőeszköz, kanál, zsepi. Ennyi jutott eszembe így egy év távlatából :)
Nálam ezek voltak, bár tényleg más-más a kórházak elvárása. Vácon szültem, ott adtak ruhát a babának.
• Terheskönyv + Orvosi papírok, leletek
• Személyes iratok, igazolványok, házassági anyakönyvi kivonat (apasági nyilatkozat, ha nem vagytok házasok)
• 3 db hálóing elől gombos
• papucs
• 1 db köntös
• TENA vastag betét
• mellszívó (nem mindenhol engedik)
• 3 db szoptatós melltartó
• melltartóbetét
• szoptatóspárna
• szüléshez ásványvíz és szőlőcukor (ezt nem minden kórházban engedik bevinni szüléshez)
• fényképezőgép
• 2 csomag eldobható bugyi
• 2 db törölköző
• a kórházban sok-sok ásványvíz legyen nálad, sokat kell inni, és sok lesz a tejcsi
• rágcsálnivaló, keksz (kórházi koszt …pffff…)
• fürdőszivacs (könnyebb ezzel fürdeni, mert így nem érsz hozzá a fájó, kritikus részekhez….)
• fogkefe, fogkrém, tusfürdő
• hajgumi, fésű
• esetleg mellbimbóápoló krém
• bimbóvédő (csak ha baj van a szopizással)
• intim törlőkendő
• papír zsebkendő, WC papír, Domestos törlőkendő
• evőeszköz, szalvéta, pohár vagy bögre, esetleg műanyag tányér
• esetleg toll, papír – ha kihagy az agyad, inkább jegyzetelj :)
• babának eldobható pelus, popsitörlő, popsikrém, esetleg textilpelus is
• hazajövetelkor ruha a babának és a mamának (ezeket érdemes előre elkészíteni egy csomagban, hogy apa tudja, mit kell behoznia majd a kórházba)
• takaró a babának (szintén hazajövetelkor)
• hajgumi, aprópénz, mobil+töltő
Nekem nem volt két csomagom, egybe volt minden.
Én kettőt csomagolok. Anno egy pakkot készítettem, nem számoltam a császár lehetőségével, és amikor felkeltettek először azt se tudtam mihez kapjak.
Most készítettem egy szülési pakkot(csak a legszükségesebb dolgokat tettem bele), és egy másikat amit másnap behoznak majd.
12:14-es vagyok, Mónika nekem szólt a kérdés?
Ha igen, akkor épp 1 éve szültem Vácon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!