Kismamák nektek nem ég a gyomrotok?
Nekem esténként nagyon rossz és nem tudom erre lehet-e valamit szedni?ja meg, hogy már ilyen korán kezdi mi lesz később:S
16 hkm
Ha úgy érezzük, hogy gyomorégésünk van vagy nehéz emésztést tapasztalunk egy-egy kiadós étkezés után, akkor ezen könnyen segíthetünk, ha van a háznál szódabikarnónátunk. Ilyenkor egy kávéskanál szódabikarbónátot oldjuk fel egy pohár vízben és igyuk ki egy hajtásnyira, ahogy a vízet szoktuk inni. Ilyenkor puffadást enyhítő oldatot kapunk, mely lúgos kémhatásának köszönhetően stabilizálja a pH-értéket és megszünteti a túlzottan savanyú kémhatást. Ezen megtapasztalhatjuk, hogy egészen megkönnyebbülünk és nem kell mindenféle gyógyszert beszednünk. És a szódabikarbónátnak nincs semmilyen mellékhatása, mint a gyógyszereknek. Ha így nem tudjuk pl. meginni, akkor az erre érzékeny személyek számára főzés közben is tehetünk egy késhegyni szódabikarbónátot az ételbe, amitől a nehezen emészthető vagy savas hatású hozzávalók, mint pl. a paradicsom, gyümölcsök stb. könnyebben emészthetők lesznek és akkor így nem lesz gyomorégésünk, ahogy írtam, hogyha feloldjuk egy pohár vízbe vagy az ételbe teszünk szódabikarbónátot.
Egyébként nekem a természetgyógyászom ajánlotta.. de kinek mi..
Elhiszitek nem akartam rosszat...
És a kicsikémet sem kockáztatnám ilyen dolgokkal..
De ez épp olyan mint amikor egyik orvos azt mondja szedhetsz algopyrint a másik a panadolt javasolja valaki azt hogy mind kettő káros!
Hála az Istennek az én kisborsóm makk egészséges!
Nem történt semmi baja kétszeri fogyasztása miatt!
23 évesen első babára várva
Boldog gyomorégés mentes babavárást Mindenkinek!
Nem akartunk bántani csak tényleg vigyázni kell a szódabikarbónával még nem terhesen is egy két alkalom nem okozz bajt de ha valakinek rendszeres a sava és csak ez segít?Nem terhesen néha én is vettem be de most nem merek megkérdeztem az orvost mivel nem segített a Rennie ezért marad a Gaviscon szükségem van rá mert különben visszaáramlik a savam és hányok.
33hetes km.
Persze tudom én!
Nekem alapból refluxom volt előtte..
Bár mérséklődött a várandósságom alatt mint ahogy a migrénem is. Szerencsére!
De a gyomorégés soha nem jó! Főleg másállapotban!
Hú nekem a rennie nem segített sajnos.. és a tejtől még rosszabb lett!
Tényleg mindenki talál valami jó megoldást rá!
És biztos hajas baba fog születni! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!