Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Voltam az Istenhegyi klinikán,...

Voltam az Istenhegyi klinikán, a 13. héten és a negyedik napon. Down-ra a kockázat 1:201 lett, a MoM értékem pedig 2,78. Az UH-n minden rendben volt. Szépen fejlődik a baba. Mennem kell a 16. héten négyes tesztre. Félek nagyon. Mire számíthatok?

Figyelt kérdés
2009. ápr. 28. 21:32
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Neked mikor jön eredmény? Én a kislányomat 26 évesen szültem, és akkor eszembe sem jutott ilyesmi, hogy beteg lehet. Nem is mentem külön fizetős genetikára. Most is csak a jóisten tudja, miért döntöttem igy. :)
2009. ápr. 29. 10:09
 12/22 A kérdező kommentje:
Megtudjátok mondani, hogy mennyibe kerül a korionboholy, és (vagy) a magzatvízvétel az Istenhegyin?
2009. ápr. 29. 10:18
 13/22 anonim ***** válasza:

Egy hete volt azt amnio. Még 2-3 hét, mire megjön az eredmény - jó esetben. Rossz esetben hamarabb hívnak telefonon. De én nagyon bízom a levélben, amiben az fog állni, hogy egészséges kislány :)

Holnap lesz 2 hete,hogy fent voltunk az Istenhegyin genetikai UH-n a Hajdú doktornőnél. Neki az volt az első kérdése, miután megnézte a kombinált teszt leletemet, hogy kromoszómavizsgálat volt-e már? És ki volt akadva, hogy miért mondták, hogy várjak még hetekig, miért nem küldtek egyből mintavételre. (Azért, mert ha gond van, akkor egyik doki sem meri felvállalni a döntést, lebeszélnek a szúrásról, mert ugye ott lehet egy pici kockázat) de persze azt sem merik mondani, hogy nincs baja a gyereknek. Így lavírozgtanak addig, amíg anyuka szépen egyedül vívódva nem dönt pro vagy kontra. És ez nem azon múlik, hogy az illető jó vagy rossz orvos, hiszen ők is tisztában vannak azzal, hogy biztosat csak kromoszómavizsgálattal lehet mondani, de nyilván féltik annyira magukat, a munkájukat, hogy nem fognak rábeszélni egy minimálisan, de kockázatos beavatkozásra. Mert ha ne adj isten gond van, akkor ugye ők lesznek a hibásak.

Szerintem azt tisztázd magadban, hogy mennyire szeretnél biztosat tudni, hogy téged megnyugtatna-e teljesen később, ha mondjuk az Integrált teszt kicsit jobb esélyt hozna ki.

2009. ápr. 29. 10:24
 14/22 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Hááát...ez a legszörnyűbb időszak a 9 hónap alatt...és a várakozás.

38 éves vagyok.2 egészséges gyermekem van.20 ill 10 évesek.Volt két spontán vetélésem a két szülés között.Most a harmadik babát várjuk,21 hetes vagyok.

Nyaki redő: 1.9 AFP: 1,76

Mindkét ultrahang jó eredményeket muatat.

De a koromnál fogva mennem kellett genetikai tanácsadásra..nos....csak a statisztika érdekelte őket.Igaz csak a nyaki redőt tudtuk akkor még,végülis kértem időpontot az amniocentézisre,de úgy beszéltük meg a dokival ,hogy megvárom az AFP-t és a második ultrahangot is és az eredményektől függ,hogy megcsináltatom-e.

Végülis nem mentem el.

A "fizetős" vizsgálatokról lecsúsztam már,és ott is azt a felvilágositást kaptam,hogy ha az eredmények alpján ajánlott a vizsgálat ,akkor úgyis meg kell csinálni a mintavételt.

Egyikünket sem irigylem ezen időszak alatt.

2009. ápr. 29. 12:24
 15/22 anonim ***** válasza:
Első vál.vagyok.A Telki magán khzban 3 nap alatt van eredmény(magzatvízvizsgálat),mert ők Prágába küldik a mintát,ott pedig a fluoreszkálós módszerrel nézik meg.Persze aztán tovább tenyésztik még,de az már téged nem érint.Amikor én voltam 170 ezer ft volt a vizsgálat,igaz nekem nem kellett fizetnem.Azért nem,mert én a Magzati Diagnosztikai Központban(Bolgárkerék u.3) csináltattam az integrált tesztet,és ha 5000 ft-al többet befizet a páciens825000 ft+5000 ft),és pozitív az eredmény,amennyiben vállalod a vizsgálatot,ők oda -a Telkibe-küldenek tovább.Nem volt mindegy,h nem 4 hetet,hanem 3 napott aggódtam,ráadásul 17-1 hetesen már tudtam,h minden oké.
2009. máj. 1. 10:00
 16/22 anonim ***** válasza:
Javítok:3 napot.Bocs.
2009. máj. 1. 10:01
 17/22 anonim ***** válasza:
Még 1 javítás:(25000+5000)
2009. máj. 1. 10:02
 18/22 A kérdező kommentje:
én is abban bizom, hogy a négyes tesztem eredménye, vele együtt az AFP jó lesz...és akkor nem kell mennem magzatvízvételre. Tényleg elég aggasztó ez az egész...nyaki redő nekem is 1.9 lett.
2009. máj. 1. 12:19
 19/22 A kérdező kommentje:

Négyes teszt helyett magzatvízvételen voltam.Tegnap.:(

3 hét az eredmény.:(Dr.Hajdú Krisztina csinálta.Le a kalappal előtte!!!!!

2009. máj. 13. 22:34
 20/22 anonim ***** válasza:
Első vál.vagyok.Sztem jól döntöttél.Rendben lesz minden,szorítok Nektek.Majd írj!Minden jót!
2009. máj. 14. 14:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!