Voltam az Istenhegyi klinikán, a 13. héten és a negyedik napon. Down-ra a kockázat 1:201 lett, a MoM értékem pedig 2,78. Az UH-n minden rendben volt. Szépen fejlődik a baba. Mennem kell a 16. héten négyes tesztre. Félek nagyon. Mire számíthatok?
Egy hete volt azt amnio. Még 2-3 hét, mire megjön az eredmény - jó esetben. Rossz esetben hamarabb hívnak telefonon. De én nagyon bízom a levélben, amiben az fog állni, hogy egészséges kislány :)
Holnap lesz 2 hete,hogy fent voltunk az Istenhegyin genetikai UH-n a Hajdú doktornőnél. Neki az volt az első kérdése, miután megnézte a kombinált teszt leletemet, hogy kromoszómavizsgálat volt-e már? És ki volt akadva, hogy miért mondták, hogy várjak még hetekig, miért nem küldtek egyből mintavételre. (Azért, mert ha gond van, akkor egyik doki sem meri felvállalni a döntést, lebeszélnek a szúrásról, mert ugye ott lehet egy pici kockázat) de persze azt sem merik mondani, hogy nincs baja a gyereknek. Így lavírozgtanak addig, amíg anyuka szépen egyedül vívódva nem dönt pro vagy kontra. És ez nem azon múlik, hogy az illető jó vagy rossz orvos, hiszen ők is tisztában vannak azzal, hogy biztosat csak kromoszómavizsgálattal lehet mondani, de nyilván féltik annyira magukat, a munkájukat, hogy nem fognak rábeszélni egy minimálisan, de kockázatos beavatkozásra. Mert ha ne adj isten gond van, akkor ugye ők lesznek a hibásak.
Szerintem azt tisztázd magadban, hogy mennyire szeretnél biztosat tudni, hogy téged megnyugtatna-e teljesen később, ha mondjuk az Integrált teszt kicsit jobb esélyt hozna ki.
Sziasztok!
Hááát...ez a legszörnyűbb időszak a 9 hónap alatt...és a várakozás.
38 éves vagyok.2 egészséges gyermekem van.20 ill 10 évesek.Volt két spontán vetélésem a két szülés között.Most a harmadik babát várjuk,21 hetes vagyok.
Nyaki redő: 1.9 AFP: 1,76
Mindkét ultrahang jó eredményeket muatat.
De a koromnál fogva mennem kellett genetikai tanácsadásra..nos....csak a statisztika érdekelte őket.Igaz csak a nyaki redőt tudtuk akkor még,végülis kértem időpontot az amniocentézisre,de úgy beszéltük meg a dokival ,hogy megvárom az AFP-t és a második ultrahangot is és az eredményektől függ,hogy megcsináltatom-e.
Végülis nem mentem el.
A "fizetős" vizsgálatokról lecsúsztam már,és ott is azt a felvilágositást kaptam,hogy ha az eredmények alpján ajánlott a vizsgálat ,akkor úgyis meg kell csinálni a mintavételt.
Egyikünket sem irigylem ezen időszak alatt.
Négyes teszt helyett magzatvízvételen voltam.Tegnap.:(
3 hét az eredmény.:(Dr.Hajdú Krisztina csinálta.Le a kalappal előtte!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!