Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A terhesség első pár hetében...

A terhesség első pár hetében a megfázás, nátha mennyire veszélyes?

Figyelt kérdés
A hétvégén kellett volna megjönnie, de nem jött meg viszont, megfáztam, nem szedtem be semmit, kamilla tea, sós víz, orrcseppet sem használtam. Szerintetek mennyire van hatással a terhességre.
2009. ápr. 27. 07:24
 1/6 anonim ***** válasza:
Szia! Nagyon sokan nem is tudják az első hetekben, hogy babát várnak. Én kb. 3-4 hetes terhesen voltam nagyon megfázva -mint utólag kiderült. A repülőgép légkondijától, amit magamra fújattam , csúnyán megfáztam. 2 hétig se szagokat, se ízeket nem éreztem, mellette lázam is volt, köhögtem is. Mivel én sem tudtam, hogy babát várok - fog. gátlót szedtem - így nyugodt szívvel bevettem mindenféle gyógyszert, olyat is, amit elvileg terhesség alatt nem ajánlanak. Amit te felsorolsz, terhesség alatt is nyugodtan felhasználható, hiszen a babának az sokkal jobban árt, ha te beteg vagy, mint a természetes megfázás elleni szerek.. Nekem a dokim és a védőnő is azt mondta, hogy ha a betegség ellenére megmaradt a baba, akkor ne izguljak, mert ha valami baj lett volna vele, nagy valószínűséggel spontán módon elment volna.. Egyébként a kislányom makk egészségesen született.
2009. ápr. 27. 08:19
 2/6 anonim ***** válasza:
Én is meg voltam fázva. Csak Sinupretet szedtem, az gyógynövényes és bármikor lehet. Amúgy azt olvastam valahol, hogy a megfázás a babádra nincs semmilyen hatással.
2009. ápr. 27. 09:25
 3/6 anonim ***** válasza:

Én is a terhességem legelején megfáztam, ráadásul be is lázasodtam és arcüreggyulladás lett belőle. Nem szedtem antibiotikumot, és elég nehezen gyógyultam meg. Azóta a terhesség alatt még 2x betegedtem le, most 34 hetes vagyok és semmi baja a babának, a korának megfelelően fejlődik.

Szerintem se kell aggódnod!

2009. ápr. 27. 09:28
 4/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Ne aggódj,a pocaklakónak nem lesz semmi baja.Én kb.6hetesen voltam megfázva,majd16 hetesen,és nincs semmi baja a picinek,jelenleg 28hetes vagyok.Homeopátiás dolgokat lehet szedni,a gyógyszertárban segítenek.A Sterimar orrspray segít az orrdugulásban,köhögésre pedig Lándzsásutifű a jó.

Jobbulást kívánok!

2009. ápr. 27. 09:47
 5/6 anonim ***** válasza:

Én 5 hetes terhesen egy hétig beteg voltam. Láz, végtagfájdalmak, valószínű influenza. A lányom hozta haza a suliból. 3 hét múlva kellett dokihoz mennem kontrollra, ahol megállapították, hogy a baba 5 hetesen elhalt, pont mikor beteg voltam. Az orvosom szerint aki a missed ab-ot is végezte, egy kis orrfújásos reggel hátterében is lehet olyan vírus, ami ártalmas a babára. Van akinek semmi baja nem lesz, van aki elhal.

Én sem szedtem gyógyszert,csak természetes gyógymódokat alkalmaztam, mert már tudtam, hogy babát várok.

Most várandós vagyok a következővel, a műtét után 6 hónappal vagyok. A 8. hétben járok és minden rendben.

Gondoltam leírom, hiszen ez az oldal nem arról szól, hogy csak a pozitív dolgokról szerezzünk tudomást, hanem hogy tapasztalatokat gyűjtsünk.

Sajnos többen is vagyunk az egyik missed ab-os fórumon, akik betegség miatt veszítették el magzatunkat.

Nem tudom mennyire tartasz az elején, de én a helyedben elmennék a dokihoz a betegség lezajlása után és ellenőriztetném a babát, hogy rendben van-e a szívhangja.

2009. ápr. 27. 10:25
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, nekem is volt már 2 hónappal ezelőtt egy vetélésem, ezért izgulok most ennyire. Még nagyon az elején vagyok 3-4 hetesnél nem több, tehát ha valami baj van akkor valószínű, hogy nem fog megmaradni és spontán elmegy. Majd kiderül! A náthám már múlóban 3 napig tartott.
2009. ápr. 27. 10:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!