Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha terhes vagyok, felmondhat...

Ha terhes vagyok, felmondhat a munkáltatóm?

Figyelt kérdés
2 hónapja jeleztem a munkáltatómnak, hogy visszamennék dolgozni, mert 2 évet betölti a kislányom. Közben kiderült hogy terhes vagyok, de nekik még nem szóltam, mert meg akartam várni a 12 hetet. Október közepén lennék 12 hetes terhes és szept.29.-től már szabin lennék, vagyis újra munkaviszonyban november 05.-ig. Nov.05.-től dolgoztam volna. Ma szóltak, hogy menjek be, mert az igazgató beszélni akar velem. Előtte 2 hétig kértem munkáltatói igazolást tőlük, de nem adtak. Nem tudok másra gondolni, mint hogy el akarnak küldeni, de ugye nem tudják hogy terhes vagyok. Mit gondoltok? Ha bejelentem a terhességet, táppénzre megyek a szabi után, nem tudnak elküldeni, ugye? Köszönöm a válaszokat!
2011. szept. 23. 19:59
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Szia! Igen, jól éreztem, el akartak küldeni közös megegyezéssel, mert nincs munka a cégnél! Hozzá teszem, helyettem vettek fel egy csajt, amikor eljöttem szülni és most engem akarnak elküldeni, őt meg megtartani. Lassan 10 éve dolgozom ott, ez röhej! Na mindegy! Mondtam nekik hogy nem megyek bele semmibe, mert szabi után táppénzre megyek, a másik baba miatt, ha minden jól megy. Erre azt mondta, hogy az nagyon jó, akkor semmi probléma, nagyon örülnek neki. És ennyibe maradtunk! Majd kb.3 év múlva újra megnézzük milyen lehetőségek vannak. Köszi az érdeklődést! Azért szar érzés tudni, hogy nincs hova visszamennem. Üdv!
2011. szept. 26. 17:36
 12/12 anonim ***** válasza:

Őszintén sajnálom! Valóban rossz érzés lehet! De gondolj arra, hogy kisbabát vársz, ami mindennél nagyobb öröm, és lehet, hogy visszavesznek, mert mondjuk addigra akit helyetted vettek az fel terhes lesz! :))

Most ne gondolj semmi rosszra, csak a babára.

Én attól tartok, hogy majd gyes alatt megszűnik a munkahelyem, ugyanis 2 évente "megszűnik papíron" és nevet vált.

Sok erőt, és boldog babavárást!

2011. szept. 26. 19:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!