Rettenetesen félek a szüléstől. Nagyon nem bírom a fájdalmat. Ti nem éreztetek ilyet? Hogy lendültetek át ezen?
Amikor közeledett az időpontja a szülésnek úgy gondoltam én leszek az a statisztikai hányad aki belehal. (az egyik szakmám szülész)
Mindig az volt az elképzelésem, hogy érezzek minden fájdalmat amit a természet rám ró a szülésem közepette. Amikor a fájdalmak kellős közepében voltam mindig azt gondoltam, hogy ezt más is végig csinálta és ha végképp nem bírom majd kérek fájdalom csillapítást. Egyszer csak azt vettem észre, hogy a kezemben a babám. Lekéstem a fájdalom csillapítókról)
Itt olvashatsz egyébként ezek hatásairól. Nem riogatni akarlak, de gondold csak át. Ez az újkor divatja. Eddig is mióta a világ, világ kibírta minden anya a tied is, a gyermeke világra hozatalát. Sőt szerintem más a kötődés. Most azok bekapnak akik nem tudták a szülésüket természetes úton végig csinálni.
Itt olvashatsz egy kis szakmai anyagot.
Tehát ne félj amikor itt lesz az időd és elindulnak a fájások el is felejted amin most agyalsz:)
Egyébként mozogj sokat nagyon, és hidd el gyors lesz a szülésed.
ne izgulj!
ez olyan dolog,olyan fájdalom,aminek egy csoda az eredménye:-)
igaz én nem vajudtam sokat,másfél óra volt az egész szűlés,és Direkt! nem kértem fájdalomcsillapitást,hogy átéljem a szűlés gyönyörét:-)
megérte!!!:-))))))
Ha eddig ilyen szépen, természetesen szültél miért akarod kipróbálni?
Minden ami művi beavatkozás az élet legtermészetesebb folyamata során megkérdőjelezhető még a szakma szerint is.
Az alkalmazott gyógyszerek nagy része átjut a placentán és szisztémásan hat. Leggyakoribb szövõdmény az anyai vérnyomásesés, melynek során a magzat oxigénellátása romlik. Ilyen esetben az anya folyadékpótlásra szorul, infúziót kap. Ekkor gyakran elõfordul, hogy az újszülött élettani súlyesése a több folyadékveszteség miatt nagyobb lesz, közelíti vagy meghaladja a normális 10 százalékot és a baba pótlást kap. Érdemes tudni, hogy a pótlás, akár anyatejjel, akár tápszerrel történik, negatív hatással van a tejtermelõdésre, az elsõ 7 életnap során adott tápszeres kiegészítés pedig késlelteti az újszülött beleiben az erõsen savas környezet kialakulását, melynek teljes mértéke soha többé nem érhetõ el. A kiegészítõ tápláláshoz használt cumisüveg rontja az újszülött szopáskészségét, az erõtlen szopást tovább gyengíti, megváltoztatja a csecsemõ szopási technikáját és úgynevezett cumizavarhoz vezethet, melynek során tejcsatorna-elzáródásra, a tej apadására, a mellbimbó kisebesedésére, illetve az anyamell elutasítására lehet számítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!