Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Rettenetesen félek a szüléstől...

Rettenetesen félek a szüléstől. Nagyon nem bírom a fájdalmat. Ti nem éreztetek ilyet? Hogy lendültetek át ezen?

Figyelt kérdés
31 hetes vagyok, de ha már a szülésre gondolok, görcsbe a gyomrom. Persze mellette várom is nagyon, hogy végre magamhoz ölejem, lássam a kis arcát.
2011. szept. 19. 14:25
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
52%

Amikor közeledett az időpontja a szülésnek úgy gondoltam én leszek az a statisztikai hányad aki belehal. (az egyik szakmám szülész)

Mindig az volt az elképzelésem, hogy érezzek minden fájdalmat amit a természet rám ró a szülésem közepette. Amikor a fájdalmak kellős közepében voltam mindig azt gondoltam, hogy ezt más is végig csinálta és ha végképp nem bírom majd kérek fájdalom csillapítást. Egyszer csak azt vettem észre, hogy a kezemben a babám. Lekéstem a fájdalom csillapítókról)

Itt olvashatsz egyébként ezek hatásairól. Nem riogatni akarlak, de gondold csak át. Ez az újkor divatja. Eddig is mióta a világ, világ kibírta minden anya a tied is, a gyermeke világra hozatalát. Sőt szerintem más a kötődés. Most azok bekapnak akik nem tudták a szülésüket természetes úton végig csinálni.

Itt olvashatsz egy kis szakmai anyagot.

[link]

Tehát ne félj amikor itt lesz az időd és elindulnak a fájások el is felejted amin most agyalsz:)

Egyébként mozogj sokat nagyon, és hidd el gyors lesz a szülésed.

2011. szept. 19. 14:49
 12/17 anonim ***** válasza:

ne izgulj!

ez olyan dolog,olyan fájdalom,aminek egy csoda az eredménye:-)

igaz én nem vajudtam sokat,másfél óra volt az egész szűlés,és Direkt! nem kértem fájdalomcsillapitást,hogy átéljem a szűlés gyönyörét:-)

megérte!!!:-))))))

2011. szept. 19. 17:26
 13/17 anonim ***** válasza:
ja,és gondolj közben arra is,h a Picinek még jobban fáj talán,mint Nekünk...:-)
2011. szept. 19. 17:27
 14/17 anonim ***** válasza:
Én csak azzal "nyugtatlak", hogy az ötödik szülésem közeledik (kb. egy hónap van hátra), és "hiába" szültem már négyet fájdalomcsillapítás nélkül és gyorsan (nem is régen), nekem is görcsbe rándul a gyomrom, ha a szülésre gondolok! Ez teljesen természetes, de amikor ott leszel, már valószínűleg nem fogsz félni vagy idegeskedni, hanem boldog leszel, hogy mindjárt megláthatod a babád! Azért én is gondolkodom, hogy mostmár végre kipróbálnám az EDA-t, bár nem tudom, lesz-e rá idő...
2011. szept. 20. 07:45
 15/17 anonim ***** válasza:

Ha eddig ilyen szépen, természetesen szültél miért akarod kipróbálni?

Minden ami művi beavatkozás az élet legtermészetesebb folyamata során megkérdőjelezhető még a szakma szerint is.

Az alkalmazott gyógyszerek nagy része átjut a placentán és szisztémásan hat. Leggyakoribb szövõdmény az anyai vérnyomásesés, melynek során a magzat oxigénellátása romlik. Ilyen esetben az anya folyadékpótlásra szorul, infúziót kap. Ekkor gyakran elõfordul, hogy az újszülött élettani súlyesése a több folyadékveszteség miatt nagyobb lesz, közelíti vagy meghaladja a normális 10 százalékot és a baba pótlást kap. Érdemes tudni, hogy a pótlás, akár anyatejjel, akár tápszerrel történik, negatív hatással van a tejtermelõdésre, az elsõ 7 életnap során adott tápszeres kiegészítés pedig késlelteti az újszülött beleiben az erõsen savas környezet kialakulását, melynek teljes mértéke soha többé nem érhetõ el. A kiegészítõ tápláláshoz használt cumisüveg rontja az újszülött szopáskészségét, az erõtlen szopást tovább gyengíti, megváltoztatja a csecsemõ szopási technikáját és úgynevezett cumizavarhoz vezethet, melynek során tejcsatorna-elzáródásra, a tej apadására, a mellbimbó kisebesedésére, illetve az anyamell elutasítására lehet számítani.

2011. szept. 20. 08:46
 16/17 anonim ***** válasza:
Azért 16 órán keresztül nem baj, hogy kicsit enyhébb volt az "élmény" az EDA-nak köszönhetően. Ez első pár órában még nekem is nagy volt az elszántságom, meg a szám :).
2011. szept. 20. 13:33
 17/17 anonim ***** válasza:
Kedves 8.46-os válaszoló! Gondolom, engem kérdeztél (aki ötödjére fogok szülni). A helyzet az, hogy annak ellenére -sőt, talán pont amiatt- hogy gyorsak voltak a szüléseim, nagyon intenzív volt a fájdalmam, és szívesen kipróbálnám, milyen úgy szülni, hogy élvezni tudja az ember, mert nem bénítják le teljesen a fájdalmak... Tisztában vagyok az EDA tulajdonságaival (anyukám aneszteziológus prof.), ennek ellenére úgy érzem, ha lenne rá idő, kipróbálnám (persze nem nagy az esély erre, mert az eddigieknél sem volt már rá idő). Egytől biztos nem félek, hogy pótlás kéne a kicsinek, ugyanis nekem mindig irdatlan nagy mennyiségű tejem van (már az első nap fejtem mindig, aztán pedig "tejcsárda" lettem). De azért nagyon köszönöm, hogy így összefoglaltad a dolgokat, kedves vagy, még gondolkodom rajta...
2011. szept. 20. 21:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!