Van itt olyan valaki, akinek a 7. héten se látszódott az embrió?
Nem voltál másik orvosnál? Szerintem én tegnap válaszoltam a kérdésedre, de javíts ki ha tévedek. Nekem az utolsó mensi szerinti 7. héten 13x9 mm-es petezsák, épszélű szikhólyag, embriócsomó sejthető volt a leletemen. Embrió és szívhang csak a 9. hét első napján volt, és sokkal kisebb volt mint kellett volna lennie. Most óriásbébi esélyes vagyok.
38h km
Nézd nekem nincs jogom álmokba ringatni téged, se mást. Annyit tudok mondani, hogy lehet ritka eset az enyém, de nekünk mégis happy end lett a történetünk. Dec. 18. volt az utolsó mensim, jan. 1. volt pém, az embriót és a szívhangot pedig csak február 14.-én láttuk, ami maga volt a csoda.
Írj ha voltál dokinál, nagyon kíváncsi vagyok mit fog mondani. Kívánok neked minden jót!
38h km
Az utolsó nagy butaságot írt, mert egyáltalán nem biztos, hogy ahol szikhólyag van, ott embrió is. Sajnos sok a kivétel.
De remélem Veled minden rendben lesz, írd majd meg, nagyon szorítok!
23h km
Sztem meg nem írtam butaságot, mert a szikhólyag az embrió táplálásáéért felelős. Ha nincs embrió, a szikhólyag is elsorvad, ami kora terhességnél napok kérdése. Illetve úgy nem fejlődik, növekszik embrió, h nincs szikhólyag, ami táplálja.
Ezt a neten találtam:
5. hét
Az ötödik hét során mutatható ki a szikhólyag. Ez egy kerek, gyűrűszerű ultrahangképet adó hólyag, az "éléskamra", ami a növekvő embrió fejlődéséhez szükséges tápanyagokat biztosítja a tizenkettedik hétig (ekkorra a szikhólyag elsorvad, miután elvégezte feladatát). A szikhólyag megjelenése a méhen belüli terhesség egyértelmű bizonyítéka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!