Mennyibe kerül egy szülés mostanában?
Amennyit adsz.
Egyiknél sem kérdzetem rá, dokim (ua) nem volt pofátlan, x összegt mondó típus.
nem hívott be 2 hetenként a rendelésre stb
2,5 éve 20E adtam, ha mostanába szülnék, sem adné 30E-nél többet.
Volt/lenne más helye is
Amúgy is jártam mind 2x a megánrendelésére, ott is kapott pénzt.
A magánrendelés 10x -ese irreális.
Magánrendelés: 8000.-/hó
Szülés: 100 000.-
Én előre rákérdeztem, mert nem akartam meglepetést. így még el lehet dönteni, hogy mit, illetve kit választ az ember. A szülésznő ismerős, ő 20 000.- körül kap.
Nem fogadtam se orvost, se szülésznőt, mert úgy gondoltam, jobban járok, ha a több százezret inkább a babámra költöm, mint azokra, akik hivatalos fizetést kapnak azért a munkáért, amire még tőlem is pénzt várnának.
A gyerekem mégsem maradt a pocakomban, ugyanúgy megszületett az ügyeletes orvosnál is, mint ahogy a fogadottnál megszületett volna. Szülésznőm meg kettő is volt, mert kaptam egy gyakornokot is az ügyeletes mellé. :) A terhességem alatt is megkaptam minden ellátást, végigcsináltunk minden vizsgálatot, és amikor végül túlhordtam a babám, és azon gondolkodtak a dokik, hogy mikor indítsák be a szülést, 5 doki vitatkozott a pocim felett, még a főorvos is ott volt. :)
Mivel azonban nagyon-nagyon kedves volt mindenki, a doki is, meg a szülésznők is - egyik sem érzékeltette, hogy nincs megfogadva - mindegyikük kapott "hálapénzt" a végén. Azért, mert valóban hálás voltam nekik. A doki 20-at kapott (annyi volt a dolga, hogy időnként nézte a tágulást, meg a végén elvágta a köldökzsinórt), a szülésznők pedig (akik végig mellettem voltak, kádba tettek vajúdni, és szereztek nekem egy egy ágyas szobát) 15-15 ezret. De az is biztos, hogy ha nem lettem volna elégedett, egy fillért nem kaptak volna...
első
2,5 éves zülésző egy 10 ezrest kapott, 11 éve 5 ezret
A babát meg nem fogják visszarakni beléd, ha keveslik a pénzt, bár ehhez azért pofa kell.
14:20:
"A babát meg nem fogják visszarakni beléd, ha keveslik a pénzt, bár ehhez azért pofa kell."
Remélem, csak félreértelek, és nem arra gondolsz, hogy pofátlanság, ha valaki nem fogad orvost, és nem ad borítékot.
Mert szerintem meg éppen az a pofátlanság, hogy lassan már "kötelező" pénzt adni, és "tarifája van" a szülésnek.
(Mert ennyi erővel lehetne tarifája a kartörésnek, a vakbélműtétnek, az életmentő műtéteknek, mindennek... Pedig tudtommal azért van TB-nk, és azért vonnak a fizetésünkből minden hónapban súlyos tízezreket, ha betegek vagyunk, ha nem, hogy legyen miből fizetni az orvosokat, ha szükségünk van rájuk...
Nekem meg éppen mindegy, ki vágja el a köldökzsinórt, mint ahogy a pénzemet sem kérhetem vissza, ha a "választottam" a kiírt időpontban mégis inkább nyaralni megy.)
Nem muszáj adni senkinek! Van sztk-s terhesgondozás, lehet ügyeletesnél szülni stb. Mindenki maga választja.
De aki magánúton akarja ezt megtenni,annak díja van! Ezt tudja a páciens, és ennek fényében eldönti,hogy vállalja vagy nem.
Nálunk katasztrófa az sztk-s ellátás. Sőt elég sok város, község tarozik a kórházunkhoz, a szülészeten néha még a folyóson is beteg van. Nálam ez is szempont volt,hogy miért magánorvost választottam. Ha az ügyeletes dokinak 6 szülése vagy egyszerre (nem egyedi eset itt nálunk),akkor kb.mintha orvos nélkül szülnék. Na ezt nem akartam, ezért is fogadtam dokit. 60 ezret fogunk neki adni. Szülésznőt nem fogadtam,nekem a dokim sem erőltette. Azt mondta,hogy ha bent lesz a férjem,meg ott lesz az ügyeletes szülésznő is,akkor elég. Persze,ha akarok akkor ajánl valamit.
Ha nagyon meg leszek az ügyeletes szülésznővel elégedve,akkor adok neki max. 10 ezret!
Én erre a pénzre sosem úgy tekintek,hogy a gyerektől veszem el. Nyilván ha nem lenne, akkor nem erre költeném. De ez erre van szánva!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!