Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyibe kerül egy szülés...

Sz.mse kérdése:

Mennyibe kerül egy szülés mostanában?

Figyelt kérdés
Gondolok a dokira szülésznőre stb...
2011. szept. 13. 13:29
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Amennyit adsz.

Egyiknél sem kérdzetem rá, dokim (ua) nem volt pofátlan, x összegt mondó típus.

nem hívott be 2 hetenként a rendelésre stb

2,5 éve 20E adtam, ha mostanába szülnék, sem adné 30E-nél többet.

Volt/lenne más helye is

Amúgy is jártam mind 2x a megánrendelésére, ott is kapott pénzt.

A magánrendelés 10x -ese irreális.

2011. szept. 13. 13:33
 2/12 anonim ***** válasza:
Havi 1x magánrendelésen 8000/ alkalom, utolsó hónapban hetente kellett menni, ez került 112.000-be, + a szülés után 80.000. Nővéreknek ajándék kosár. 200.000 Lett
2011. szept. 13. 13:40
 3/12 anonim ***** válasza:
Doki 80.000Ft, a szülésznő 3 éve 35-öt kért, most 50.000Ft-ot :O
2011. szept. 13. 13:56
 4/12 anonim ***** válasza:

Magánrendelés: 8000.-/hó

Szülés: 100 000.-

Én előre rákérdeztem, mert nem akartam meglepetést. így még el lehet dönteni, hogy mit, illetve kit választ az ember. A szülésznő ismerős, ő 20 000.- körül kap.

2011. szept. 13. 14:00
 5/12 anonim ***** válasza:
75%

Nem fogadtam se orvost, se szülésznőt, mert úgy gondoltam, jobban járok, ha a több százezret inkább a babámra költöm, mint azokra, akik hivatalos fizetést kapnak azért a munkáért, amire még tőlem is pénzt várnának.

A gyerekem mégsem maradt a pocakomban, ugyanúgy megszületett az ügyeletes orvosnál is, mint ahogy a fogadottnál megszületett volna. Szülésznőm meg kettő is volt, mert kaptam egy gyakornokot is az ügyeletes mellé. :) A terhességem alatt is megkaptam minden ellátást, végigcsináltunk minden vizsgálatot, és amikor végül túlhordtam a babám, és azon gondolkodtak a dokik, hogy mikor indítsák be a szülést, 5 doki vitatkozott a pocim felett, még a főorvos is ott volt. :)

Mivel azonban nagyon-nagyon kedves volt mindenki, a doki is, meg a szülésznők is - egyik sem érzékeltette, hogy nincs megfogadva - mindegyikük kapott "hálapénzt" a végén. Azért, mert valóban hálás voltam nekik. A doki 20-at kapott (annyi volt a dolga, hogy időnként nézte a tágulást, meg a végén elvágta a köldökzsinórt), a szülésznők pedig (akik végig mellettem voltak, kádba tettek vajúdni, és szereztek nekem egy egy ágyas szobát) 15-15 ezret. De az is biztos, hogy ha nem lettem volna elégedett, egy fillért nem kaptak volna...

2011. szept. 13. 14:06
 6/12 anonim ***** válasza:

első

2,5 éves zülésző egy 10 ezrest kapott, 11 éve 5 ezret

A babát meg nem fogják visszarakni beléd, ha keveslik a pénzt, bár ehhez azért pofa kell.

2011. szept. 13. 14:20
 7/12 anonim ***** válasza:
Én 4,5 éve szültem először, akkor 40.000-et adtam a dokinak, 2,5 éve pedig a másodikat szültem, akkor 20.000-et adtam neki. A szülésznőknek nem adtam, ők nem voltak megfogadva, a dokim igen.
2011. szept. 13. 14:26
 8/12 anonim ***** válasza:

14:20:

"A babát meg nem fogják visszarakni beléd, ha keveslik a pénzt, bár ehhez azért pofa kell."

Remélem, csak félreértelek, és nem arra gondolsz, hogy pofátlanság, ha valaki nem fogad orvost, és nem ad borítékot.

Mert szerintem meg éppen az a pofátlanság, hogy lassan már "kötelező" pénzt adni, és "tarifája van" a szülésnek.

(Mert ennyi erővel lehetne tarifája a kartörésnek, a vakbélműtétnek, az életmentő műtéteknek, mindennek... Pedig tudtommal azért van TB-nk, és azért vonnak a fizetésünkből minden hónapban súlyos tízezreket, ha betegek vagyunk, ha nem, hogy legyen miből fizetni az orvosokat, ha szükségünk van rájuk...

Nekem meg éppen mindegy, ki vágja el a köldökzsinórt, mint ahogy a pénzemet sem kérhetem vissza, ha a "választottam" a kiírt időpontban mégis inkább nyaralni megy.)

2011. szept. 13. 14:41
 9/12 anonim ***** válasza:

Nem muszáj adni senkinek! Van sztk-s terhesgondozás, lehet ügyeletesnél szülni stb. Mindenki maga választja.

De aki magánúton akarja ezt megtenni,annak díja van! Ezt tudja a páciens, és ennek fényében eldönti,hogy vállalja vagy nem.

Nálunk katasztrófa az sztk-s ellátás. Sőt elég sok város, község tarozik a kórházunkhoz, a szülészeten néha még a folyóson is beteg van. Nálam ez is szempont volt,hogy miért magánorvost választottam. Ha az ügyeletes dokinak 6 szülése vagy egyszerre (nem egyedi eset itt nálunk),akkor kb.mintha orvos nélkül szülnék. Na ezt nem akartam, ezért is fogadtam dokit. 60 ezret fogunk neki adni. Szülésznőt nem fogadtam,nekem a dokim sem erőltette. Azt mondta,hogy ha bent lesz a férjem,meg ott lesz az ügyeletes szülésznő is,akkor elég. Persze,ha akarok akkor ajánl valamit.

Ha nagyon meg leszek az ügyeletes szülésznővel elégedve,akkor adok neki max. 10 ezret!

Én erre a pénzre sosem úgy tekintek,hogy a gyerektől veszem el. Nyilván ha nem lenne, akkor nem erre költeném. De ez erre van szánva!

2011. szept. 13. 16:57
 10/12 anonim ***** válasza:
Szia! Az enyém ingyen volt, mert nem hiába vonják a bruttó fizetésemből a természetbeni egészségbiztosítási járulékot. És így is maximális ellátást kaptam mind a terhesgondozáson, mind a szülés alatt, ami végül császár lett.
2011. szept. 13. 17:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!