Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Igényeltetek TGYÁS-t mostanába...

Igényeltetek TGYÁS-t mostanában? Valóban elkérik a terhes könyvet? Be kell adni? Vagy bemutatni? Szülés előtt igényelném.

Figyelt kérdés
Azt én ki sem adom a kezemből, mert én azt olvastam, hogy mellékelni kell a beadandó papírokhoz.
2009. júl. 23. 18:36
 1/7 anonim ***** válasza:

"Az igénybenyújtáskor még nem született meg a gyermek

Aki a szülési szabadságot úgy kezdte meg, hogy őt az orvos terhesállományba vette, de még nem szült, akkor csatolni kell

• a terhesállományba vételt igazoló orvosi igazolást, vagy

• ha a szülő nőt nem vették terhesállományba, a terhesgondozási könyvet,"

A szabályozásban agy van, tehát a szülés előtt igényelt ellátásnál mindenképpen kell valamilyen orvosi igazolás a szülés várható időpontjáról.

2009. júl. 23. 18:52
 2/7 A kérdező kommentje:
hát igazolást azt ad a házidoki is, mert neki is kikell tölteni papírt, de a kiskönyvet????
2009. júl. 23. 19:01
 3/7 anonim ***** válasza:
A legegyszerűbb ha megkérdezed a munkahelyed, hogy pontosan milyen igazolás kell. A kiskönyvről csak akkor készíthetnek másolatot, ha Te ehhez hozzájárulsz.
2009. júl. 23. 19:34
 4/7 anonim ***** válasza:

Nekünk tavaly a kiskönyv első oldalát lefénymásolták.

Nem a leletekre kíváncsiak, hanem az adatokra!!!

Az első lap, amin a neved, TAJ számod meg ilyen adatok vannak.

2009. júl. 23. 19:53
 5/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Én most igényeltem 11-től.

Terhesállományba vételi igazolás kellett és a kitöltött igénylőlap.Kis könyv csak akkor kell,ha az orvos nem vesz terhesállományba.

2009. júl. 23. 20:27
 6/7 anonim ***** válasza:

Nálunk úgy volt, hogy a munkahelyemen melegen ajánlották, hogy szülés előtt maradjak végig táppénzen. A TGYÁS csak meghatározott ideig jár, függetlenül attól, hogy mikor szülsz. Így jobban jársz, plusz egy hónap. (Bár ez attól is függ persze, hogy mennyit keresel.)

Én szülés után adtam be az igénylést, de nem kellett a kiskönyv másolata, hanem a dokinak kellett kitölteni egy papírt, hogy rendszeresen megjelentem terhesgondozáson. Még a kórházban kitöltötték nekem, mielőtt hazajöttem. A papírt ha jól emlékszem a védőnő adta.

2009. júl. 23. 20:30
 7/7 A kérdező kommentje:
Én minnél hamarabb megyek tgyás-ra nekem annál jobb. Na jó majd ki ügyködöm valahogy. És nekem a munkahelyem nem tb kifizetőhely, tehát vagy postán vagy az OEP-nél intézem.
2009. júl. 24. 18:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!