Ha valakinek késői szakaszban hal meg a babája, arra hogyan jönnek rá?
Ebben az időszakban már sokat mozog a baba. Ha nem érzi a baba mozgását egyáltalán, akkor lehet rosszra gondolni. Az orvosok megvizsgálják van e szívhang és UH-al is vizsgálnak. Ha nincs életjel, megindítják a szülést. :(
Ilyenkor fertőzés, köldök infarktus és ilyesmik lehetnek a kiváltó okok, ami valóban nem jár vérzéssel.
A leggyakoribb ok a különböző fejlődési rendellenesség. ez bármit jelenthet, pl nem fejlődik rendesen a szíve, vagy bizonyos szervek nem fejlődnek normál ütemben vagy egyáltalán nem jönnek létre. Vannak élettel összeegyeztethetetlen genetikai betegségek stb.
Vannak külső tényezők is pl fertőzések vagy ha valami fizikai behatás éri a magzatot.
De ott vannak pl a pszichés tényezők vagy az anya egyéni adottságai (bizonyos betegségek miatt az anya szervezete nem teszi lehetővé a magzat normál fejlődését).
Millió oka van.
Itt olvastam nemrég, hogy valakinek a 36. héten halt meg a babája - a végtagjaira olyan szorosan tekeredett a köldökzsinór, hogy elzárta a kicsi keringését. Ezerféle oka lehet.
Amikor a 22. hétben voltam, a fiam 2 napig nem mozgott, hiába noszogattuk, hajszárítóztuk stb.
Nem kívánom senkinek azt a 48 órát, szombat este 9-kor a szülőszobára mentünk, hogy megnézzék, él-e még. A kis büdös, aludt mint a mormota, rámtették a CTG-t és akkorát rúgott, hogy leesett a vizsgálófej. Úgy bőgtem mint a fene....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!