Mit lehet ilyenkor tenni? Most vagyok az étel undor szakaszban, szinte mindentől kiráz a hideg, néha ugyan érzem, hogy éhes vagyok, de ahogy kinyitom a hűtőt, elmegy az étvágyam. Van valakinek valami jó ötlete, mit lehet ilyenkor mégis enni?
Szia!
Hát, ez egy elég kellemetlen dolog!Gyümölcs sem megy le?
Én gyümölcsöt tudtam enni, azaz csak a banánt és a szőlőt.Amugy mindentől rosszul voltam.Igyál minél többet, az a lényeg,hogy ne száradj ki.Remélhetőleg gyorsan tul leszel ezen a szakaszon.
Bocs, elfelejtettem, hogy nekem a hányingerre MagneB6-ot irtak fel.3*1-et kellett szednem.
Jobbulást, és a továbbiakban boldog babavárást!!!
Hát, itt nagyon sok olyan kismama hozzászólását hallottam, aki nem tudott enni az elején, de a babának nem lett semmi baja.Szerinem ha a vizháztartásod megfelelő szinten tartod, baj nem lehet.De persze, azért pár falatot egyél, nehogy a végén emiatt legyél rosszul.
Esetleg tedd fel ugyanezt a kérdést a Terhesség témakörben, ott biztos megfelelőbb választ adnak.
Kivánom,hogy minél előbb tudd tünetmentesen élvezni a pocakosságot!
Ne aggódj. A babának ilyenkor még nem kalória kell, hanem vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek. Azt a keveset, ami kell neki, elveszi a szervezetedből. maximum fogysz 1-2 kilót, az nem káros. Viszont mivel keveset eszel, fontos a vitamin- és ásványianyag-pótlás. Mindenképpen szedj terhesvitamint.
Kicsivel többet kell majd enned akkor, amikor a baba számottevően elkezd nőni, a 4-5. hónaptól, de elég napi 200 plusz kalória. Nem kell kettő helyett enni. :-)
Arra ügyelj, hogy igyál elegendő folyadékot. Napi másfél liter a minimum, ennek le kell mennie akkor is, ha hányingered van. A babának és a te testednek is megnövekedik a vérszükséglete, ehhez folyadék kell.
Összehasonlításképp: én a 15. hétig szenvedtem egész napos hányingertől. A szokásos naópi adagom fele ment belém addig, és azt is nehezen tartottam magamban. A 4. hónap végén kezdtem csak hízni, de a babám egészséges, korának megfelelő méretű, szépen fejlődik. (Terhesvitamint természetesen minden nap szedtem.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!