Ki hogy csinálta amikor már gyesen volt? (többi lent)
Figyelt kérdés
Gyesen vagyok az elsővel,de úton van a második baba.
Közalkalmazotti munkaviszonyban vagyok.Ha felmondom a gyest,akkor mehetek táppénzre szülésig?Vagy a bent lévő szabadságot nem adják ki?Mennyi táppénzt kapnék,ha bruttó 98000 volt a fizetésem,gyedet nettó 65000 forintot kaptam.
Előre is köszönöm a segítséget.
2011. szept. 9. 15:55
1/6 anonim válasza:
Szia szerintem a bérszámfejtőt kérdezd meg ő pontos választ fog adni erre .
2/6 anonim válasza:
Igen, megteheted, hogy lemondod a gyest, és elmégy táppénzre.
Sőt, ha akarod, akkor kiveheted a szabikat, és utána mehetsz táppénzre.
Az összeghez ez elég kevés információ, de nagy vonalakban elmondható, hogy a táppénzed kb. 57 ezer lesz havonta, ha kérsz adójóváírást.
3/6 anonim válasza:
Mondd le a gyest és menj el táppénzre szülésig. A táppénz a fizu kb 60%-a, 60E ft körül lenne. A szabit majd akkor adják ki, mielőtt ténylegesen visszamész dolgozni, tehát akár 2-3 év múlva.
4/6 anonim válasza:
Nekem a Gyedem jár le most, jön a második baba. Bementem a munkaügyre, megkérdeztem, hogyan jönnék ki jobban, azt mondták, kiadják a szabijaimat, aztán menjek el táppénzre a szülésig.
5/6 anonim válasza:
Nálunk a nyugdíjas mama nevére irattuk a GYES-t, én pedig kértem a táppénzt.Én is közalkalmazott vagyok, és így jövök ki jobban.Főleg, hogy még a GYES-t is felvesszük, plusz már igényeltük az adókedvezményt a magzatra.
6/6 A kérdező kommentje:
Ki hogy tudja a közalkalmazottak tényleg csak akkor vehetik ki a bent felhalmozódott szabit,ami előtt már vissza mennének dolgozni?
2011. szept. 10. 07:16
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!