Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Tényleg valami baj van? Vagy...

Tényleg valami baj van? Vagy csak ijesztgetnek? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Terhes vagyok, utolsó mensi szerint 6+2 hetes, de ovum később volt így szerintem 5+6 hetes. Ma két orvosnál is voltam, mert eddig meddőségi klinikára jártam, mert 3 éve nem estem teherbe, ott az orvos gratulált és azt mondta, hogy korának megfelelő terhesség. Majd elmentem az sztk-ba, mert már a meddőségire nem kell mennem, ott meg azt mondták, hogy már nagyobbnak kéne lennie, sőt szívhangnak is. Egy hét múlva kontroll, ha baj van azonnal orvos. Most kinek higgyek? Az adatok: uterus 53mmm, szabályos petezsák 14mm, endometrium 30mm. Szikhólyag, szívműködés nincs. Ez ennyi idős terhesen tényleg kicsi, nektek mi volt ennyi idős terhesen?
2011. szept. 9. 12:54
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
A lányommal UM:2010.03.30, 05.13án az első vizsgálat alkalmával a doki 5hetesnek mondott 6hét2naposan(manuális vizsgálattal, nem működött az Uh), 7hetes3naposan is csak 6hét1napos terhességnek felelt meg a bébi, ekkor 4,9mm-volt a lánykám. A terhességi koromat végig az utolsó menzitől számolták, a szülést írták át. Szóval a menzitől számolva 6hetes vagy, csak a bébi később fogant. Ha egy hét múlva sincs egy csepp jele sem a bébinek akkor "van" okod aggódni.
2011. szept. 9. 13:55
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
a fiammal 6 hetesen már volt szívhang, a lányommal nem. Vele 10 nap után kellett visszamenjek, 7+3 hetesen volt csak szívhang.
2011. szept. 9. 14:06
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Én is 5+6naposan voltam, és nem volt szívhangja a bébinek, visszarendeltek 3hét mulva, ott már igazi kis babszemecske volt, és azóta már 15hós rosszcsont. :)

Ilyenkor még az a pár nap is sokat számít, egy hét mulva, már akárhogy számolod a mensit, ovut - bármit, már kell lennie szívhangnak.

De én is inkább a genetikusnak hinnék a helyedben, mint az sztk-snak, azok egyébként is a kedvességükről híresek!

2011. szept. 9. 14:08
 14/18 A kérdező kommentje:
Köszi a biztatást, hát majd meglátjuk!
2011. szept. 9. 14:15
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Majd írj, mi volt!
2011. szept. 9. 15:46
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Most néztem meg az uh. leleteimet, az 5. héten csak a petezsák látszódott, még szikhólyag sem volt, 8 héten már volt szívhang, úgyhogy nyugi! 34 hetes km
2011. szept. 10. 08:45
 17/18 A kérdező kommentje:
Minden rendben! Láttam a kisbabám, van szívhang is! 6+6 hetes vagyok, a baba 8mmm! Nagyon boldog vagyok, köszi a biztatást!
2011. szept. 16. 17:57
 18/18 anonim ***** válasza:
gratu :)
2011. szept. 16. 20:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!