Miért ijesztgetnek? Ha faros akkor császármetszés?
32 hetes kismama vagyok,a múlt heti ultrahang szerint faros baba.
Akárkivel beszélek,mindenki rögtön rávágja hogy na akkor császár!
Tényleg ennyire gyakori lenne hogy ilyenkor már nem fordul meg?!
hát a 32 héten szerintem még korai megmondani, de előre ezt nem is lehet. mert mi szombaton mentünk be, azt mondta a doki befordult a baba, tökéletesen fekszik, akár meg is tudnám szülni, ha minden jól menne. De mire szülésre került a sor elmozdult és azt mondta doki esélytelen. (Mondjuk nem ezért nem tudtam megszülni, hanem mert oxigénhiányos lett a méhszájam meg egy ujjnyira volt nyitva (jó indulattal) és fájásaim se voltak)
De nagyon sokan szültek farfekvéses babát, de ez annyira sok mindentől függ, pl a dokidtól, ha ő jobban szereti a császárt ilyen esetben akkor én belemennék a császárba, nehogy aztán szerencsétlenkedjen a babának meg valami baja legyen. A szobatársam gátvédelemmel akart szülni, egy jó hírű onkologusnál, el is vállalta, mert miért mondta volna hogy neki nincs nagyon ez irányú tapasztalata: a csaj mindenhol szétrepedt meg kishíján elvérzett. Úgyhogy én a doki kompetenciájára bíznám ezt a dolgot.
Nekem végig faros volt, és nem is volt nagy, mégis végig azt mondták, hogy császár. Az is lett, és 2950grammal és 50cmrel lett meg a fiam. Én örülök neki, hogy nem kellett farral megszülnöm.
A doki is mondta, hogy első babánál nem szoktak kockáztatni egy faros szülést, ha már második, vagy többedik baba lenne, akkor simán, de elsőnél nem.
Mikor lesz "biztos" általában hogy császármetszés lesz?!
A szülés előtt pár órával vagy héttel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!