11hetesen elontott a ver, darabos is volt kicsit, es sok piros ver, aztan mar csak barnaztam 3 napig, nem szedtem semmi gyogyszert 3 nap mulva el is mult minden?
Biztos, hogy nem neznek down-kort?
Azert csodalkozom ezen, mert en ket gyereket is kihordtam ott es mindkettonel neztek. Vagy kombinalt tesztet csinalnak, vagy negyes-tesztet.
Kombinalthoz a 12-14. het kozotti uh napjan veszik le a vert. Ebbol valoban neznek mast is, de a down szureshez is hasznaljak.
A negyes teszthez a masodik trimeszter soran vesznek vert.
Kerdesedre valaszolva:
nekem az elso fiammal volt szinten 11 hetesen ugyanilyen durva beverzesem. Szinten surgossegire mentem be, de addig nem jottem el, amig nem csinaltak uh-t. Tisztan latszott, hogy a baba el, de reszleges lepenylevalasom volt, ez okozta a verzest.
Akkor lehet sotetebb, darabos a verzes, ha haematoma alakul ki mar korabban, tehat nem friss, piros ver es kicsivel, par nappal kesobb urul ki. Akkor mar inkabb barnas es darabosabb lehet. En addig kuzdottem, amig figyelemmel nem kovettek ezt az egeszet, vegul csinatlak meg uh-t, megneztek, hogy minden jol van-e. Hala Istennek ott is minden rendben volt. A 20 hetesen is.
A babam kivarta a 40. hetet es makk egeszsegesen szuletett kozel 4 kiloval.
Hasonlo jokat neked is!
Gondolom genetikai ultrahang azért lesz majd a 18-20. hét körül.
Quartett tesztet is biztosan végeznek ott is.
20:44-es vagyok.
Eloszor is: semmi gond, nem kell megkoszonnod, hogy valaszoltam neked igen reszletesen mindket kerdesedre, arra is, amit a verzessel kapcsolatban tettel fel, arra is, amit a down-szuresrol.
Tenyleg, orommel tettem, a nekem irt kommentedbol sugarzott a hala. Szuper. Ezek utan orommel segitek meg neked.
En is ott hordtam ki a gyerekeket es azert mertem siman feltetelezni, hogy te is ott vagy, mert az itt kerdezo kulfoldon elo kismamak 90%-a az Egyesult Kiralysagbol ir.
Nekem tenyleg megcsinaltak, kerni sem kellett. Lehet, hogy korhaztol is fugg.
A kerdes itt az, hogy valoban szeretned-e, korod, vagy csaladi elozmenyek miatt van-e nagyobb esely ra.
Ha igen es nem nyugszol meg addig, akkor:
- privat klinikan 100%, hogy kerheted, nyilvan nem ingyen
- az amniocentezist megcsinaljak allami korhazban is, ezt javasoljak, ha a kockazat nagyobb, ingyenes, de elvileg sajat felelossegre is kerheted.
Tovabbi minden jot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!