Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » A guppimon piros foltok...

A guppimon piros foltok jelentkeztek! Aki tud kérem az segítsen! Milyen gyógyszert adjak neki?

Figyelt kérdés
Pár napja már írtam ide vele kapcsoltban akkor "csak" kedvetlen volt, az alsó és felső úszója a testéhez simult és már nem nagyon akart enni sem. Olyan választ kaptam hogy lehet hogy megfázott, ennek megfelelően kúráltam meleg vízben gyógytáppal, de most vettem észre, hogy vörös foltok jelentek meg rajta és nagyon gyenge! Mivel tudom meggyógyítani? Mi ez a betegség? Ártalmas a többi halra? (külön medencében van már napok óta) Nem találtam semmi infót erről a betegségről :S
2009. febr. 11. 16:52
 1/6 anonim válasza:

Szia !

Nekem is sok guppim volt régen, és ezek a halak elég hajlamosak a betegségre és hamar elkapják egymástól, lehet hogy valami vitamin hiánya volt vagy a többi hal csipkedte meg estleg bánata van mert ez is megesik söt....én ajánlom hogy menj el a közeli állatkereskedésbe és ott tudakold meg

Sok sikert :)

2009. febr. 11. 17:18
 2/6 A kérdező kommentje:
Már sajnos meghalt :( a csipkedés biztos, hogy nem lehetett mert már több napja külön volt, de most találkoztam először ezzel, hogy vörös foltok jelentkeztek rajta, bár továbbra is szeretném tudni , hogy mi lehetett ez, mert ha következőleg találkozok ezzel, tudni szeretném, hogy hogy segíthetek a halaimon :( bár ne legyen több ilyen alkalom.. :( nagyon sajnálom szegényt :(
2009. febr. 11. 18:34
 3/6 anonim ***** válasza:
Szia! Sajnálom a haladat! A piros foltok általában fekélyre utalnak, amelyet baktériumok okoznak! Ezt sürgősen kezelni kell sera baktopur direct-el! Akik halakat tartanak azoknak ajánlatos h mindig legyen otthon kéznél sera baktopur!
2009. febr. 11. 19:04
 4/6 A kérdező kommentje:
Lehet buta kérdés, de akkor a többi hal is veszélyben van ugye? Mivel baktériumról van szó, hiába volt már napok óta külön :S
2009. febr. 11. 20:20
 5/6 anonim ***** válasza:
(Előző válaszoló vagyok!) Hát nem árt, ha egy 3 napos kúrát bevezetsz a többi halnál is a sera baktopurral! De utána részleges vagy teljes vízcserét kell végezni! Vízkezelő szernek meg használhatsz sera aguatan- t, ez jó a sebekre és stresszoldó!
2009. febr. 12. 09:23
 6/6 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm!!!Megcsinálom!
2009. febr. 12. 10:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!