30 alatti egészséges kismamák. Megcsináltatjátok a kombinált tesztet?
14.31-es vagyok!
Én sem ajánlgatom az amniot, de ha mindenféleképpen szeretne plusz vizsgálatot, akkor én, személy szerint annak sokkal több értelmét látom, mint egy kombinált tesztnek.
De úgy gondolom, ha minden rendben van a kötelező vizsgálatok eredményeivel, akkor nincs értelme a saját tapasztalataim alapján még jobban vizsgálódni, mert akár feleslegesen, idegeskedéssel teli heteket okozhat magának feleslegesen a kismama.
Ezek mellett pedig ma nem létezik olyan biztos vizsgálat, ami minden létező genetikai betegséget kiszűrne, így sajnos minden negatív eredmény ellenére is ott van a rizikó, hogy valakinek beteg babája szülessen.
(A vetélés és a halva születés esélye is sajnos ott van végig a 9 hónap alatt.)
Persze ezzel most nem akarom egyik kismamát sem beparáztatni,én is mindig abból indulok ki, hogy semmi baj nincs odabent, csak jobb ha az ember tudja a negatív oldalát is a dolgoknak,mielőtt belevág valamibe, és kifizet egy összeget.
Igaz, én 30 feletti vagyok, de a párommal mindketten vizsgáztunk az egyetemen valószínűségszámításból. A kombinált és az integrált teszt is valószínűséget számol, nem a meglévő rendellenességet deríti fel. Kb annyi, mint ahogyan a meteorológusok dolgoznak: ha van felhő az égen, akkor ennyi az esélye, hogy esni fog, ennyi meg, hogy száraz idő lesz.
Ilyen számítást én is tudok: vagy egészséges lesz, vagy nem.
Átgondoltuk, megnéztük a családfát és a kockázati tényezőket, és döntöttünk.
Azt a 19 ezer forintot egy király 4D-s ultrahangra költjük inkább.
Nem értem igazán mi szólna ellene!
Nem kell hozzá szúrni! Ill. csak a vérvétel miatt! Uh egyébként is kellene! Azért 9 ezer forint nem a világvége!
Persze, hogy nem a világvége 9000 FT, nem is erről van szó. Csak az esetleges plusz idegről, amit kiválthat ha találnak kockázati tényezőt!
Egyébként már döntöttem, megcsináltatom. Könnyebb lesz úgy léteznem, hogy tudom mindent megtettem ami csak tőlem telt. Szép napot mindenkinek és köszi a válaszokat! Jó babavárást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!