Van már két kigyermekünk, ismét terhes vagyok és ikrekkel. Mondanátok pár biztató szót?
2 és fél, illetve 1 éves kisfiaink vannak. A terhesség elején vagyok,(tervezett baba volt a 3.) nemrég derült ki, hogy ikrekkel vagyok várandós. (nemüket még nem tudjuk)
Nem állunk rosszul anyagilag, de mégis félek egy kicsit.
Illetve, egyik barátnőm első reakciója az volt, mikor elmeséltem neki az ikreket, hogy a 4 gyerek az már c*igányos. Azóta ezt nem tudom hova tenni... Egyszerűen nem tudok napirendre térni a kijelentésétől.
A férjem nagyon boldog, már tervezi a házunk bővítését a babóknak, én is boldog vagyok, de 4 kisgyerekkel biztos nem lesz egyszerű sem anyagilag, sem pedig idegrendszerileg. :) Viszont, rosszul esik nagyon, amit a bnőm mondott.. valóban ezt gondolhatja? Pedig nem vagyunk romák, jelen pillanatban csak a férjem dolgozik vegyészmérnökként (engem is várnak majd vissza a munkahelyemre) de még így sem vagyunk rászorulva a segélyekre. Vagy hogy érthette azt, hogy cigányos? Mit mondhattam volna erre? Szerintetek egy barát mond ilyet? :( csalódott vagyok.
Nektek hány gyermeketek van? Hány évesek? Ti szülök hány évesek vagytok?
Ha ez vigasztal az én egyik barátnőm (2 barátnőm van :p) is megkérdezte most, hogy érkezik a második baba, hogy terveztétek? Én közben tök hülye fejet vágott. :O Én meg nem is értettem, persze, hogy terveztük! Bár az elsőt nem akkorra terveztük amikor érkezett de akartuk csak mondjuk fél-egy év múlva jobb lett volna. Mindegy szóval én is kaptam meglepő beszólást pedig mi sem állunk rosszul mintha ezért kéne csodálkozni, hogy minek vállaljuk...hmm...nem értem. Mindegy. Lényeg, hogy ez elég bunkó beszólás volt a barátnődtől én azt mondta volna neki, hogy "köszi, kedves vagy".
Biztatásnak azt mondanám, hogy remélem kislányok lesznek (gondolom Ti is azt szeretnétek már inkább a két fiú után).
Biztos nagyon nehéz lesz az elején mert látom elég kicsi gyerekeitek vannak főleg az 1 éves de mire ők is 1 évesek lesznek szuper jó lesz és olyan jól eljátszanak majd egymással, hogy csoda! Én szívből gratulálok az ikrekhez, érezd magad szerencsésnek! Amúgy meg minden értelmes ember tudni fogja, hogy ha ikrek akkor nyilván 3.babát szerettek volna csak véletlenül 4 lett. De ilyen hülyeséget mondani, hogy "cigányos"??!! Ezt én kérem ki magamnak (pedig mi sem vagyunk azok) de hogy lehet ilyet mondani, de komolyan!
És kérdezted a korunkat, én 30 vagyok a férjem 36 és van egy 2,5 éves kislányunk és most érkezik egy kisfiú aki 21 hetes a pocakomban. :)
Utolsó vagyok.
Még annyit, hogy 2 gyereket terveztünk de ha nem fiú lett volna akkor lehet, hogy egy 3. nálunk is szóba került volna pár év múlva de mivel sikerült egy kislányt és egy kisfiút összehozni, úgy érezzük így teljes lesz a család. :)
Szia! Először is gratulálok! Másodszor pedig nagyon megértelek! Nálunk ugyan egyenként jött az első 4 gyerek, így nem ennyire sűrűn, mint nálatok, de picit több, mint 5 év alatt született 4 lurkó. Aztán szerettünk volna 3-4 év szünetet (és utána még kettőt), de az ötödik babó megviccelt minket, és védekezés mellett megfogant, mikor 8 hónapos volt a legkisebb. Így hamarosan 5 kicsi lesz, 6 és fél év leforgása alatt. De nem bánjuk, sőt! Igaz, mi is kapunk hideget-meleget, de ezzel nem szabad foglalkozni! Ha ti örömmel vállaljátok, akkor ne érdekeljen, mit gondolnak mások! Egy biztos: óriási öröm a nagy család, ezt soha nem tudják meg azok, akik nem vállalják be! Természetesen vannak nehézségek, de ezt is pozitívan kell felfogni, és akkor menni fog gördülékenyen! Nálunk pl. a legnagyobb most kezdte a sulit, a 3. most kezdte az ovit, a legkisebb még csak 15 hónapos, és én rövidesen szülök. A két legnagyobb különórákra is jár, és néha bizony már most nagyon komoly logisztika megszervezni, hogy mikor ki viszi őket ide-oda. Hát még ha a picur is meglesz... Nektek pedig ikrekkel valószínűleg még bonyolultabb lesz, de hidd el, 4 gyerkőc annyi örömöt okoz, hogy az megér minden nehézséget! Ami biztos kelleni fog, az egy 7 személyes autó és egy (vagy több) személy (nagymama, bébiszitter vagy hasonló), aki segíteni tud neked! De menni fog, meglátod! Nagyon sok boldogságot és sok sikert a csimotákhoz!
33 hetes "sorstárs"
Az az igazság, hogy én először megijedtem, mikor megtudtam, hogy ikrek. vagyis, nem is az a jó szó, hogy megijedtem, hanem talán egy picit bepánikoltam, hogy "jajj, mi lesz?". Pedig a férjemmel úgy terveztük, hogy minimum 3 baba. tehát, soha nem zárkóztam el a 4 gyerkőc gondolatától.
Aztán, ahogy kb pár óra alatt teljesen megemésztettem, utána el sem tudtam volna képzelni (és azóta sem), hogy máshogy alakuljon. :)
Igazából, örülnénk ha lányok lennének, de őszintén szólva, akkor sem fogok cseppet sem keseregni, ha fiúk lesznek. :) A lényeg tényleg az, hogy minden rendben legyen velük, egészséges kisbabák legyenek!!
Én egyébként én 25 éves vagyok, a férjem pedig 32.
26 évesen 4 gyerkőc anyukája leszek.. :) Ez de fura :) De már a gondolatát is imádom! :)
Nekünk az első nem volt tervezett de a férjemmel már egy fél éve jegyben jártunk így egy kicsit előrébb tolódott a lagzi. Már 3 éve vagyunk házasok, de így is sokan megkérdezik mikor mondom hogy terhes vagyok hogy ez is véletlen? Ja persze ha az első az volt akkor már mindegyiknek kötelező, nálunk minden véletlen...na mind1
Egyébként az unokatesóméknak most születtek ikrei másodszorra de 3 kisgyerek sem fér be egy normál autóba nyugi...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!