Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van már két kigyermekünk,...

Van már két kigyermekünk, ismét terhes vagyok és ikrekkel. Mondanátok pár biztató szót?

Figyelt kérdés

2 és fél, illetve 1 éves kisfiaink vannak. A terhesség elején vagyok,(tervezett baba volt a 3.) nemrég derült ki, hogy ikrekkel vagyok várandós. (nemüket még nem tudjuk)

Nem állunk rosszul anyagilag, de mégis félek egy kicsit.

Illetve, egyik barátnőm első reakciója az volt, mikor elmeséltem neki az ikreket, hogy a 4 gyerek az már c*igányos. Azóta ezt nem tudom hova tenni... Egyszerűen nem tudok napirendre térni a kijelentésétől.

A férjem nagyon boldog, már tervezi a házunk bővítését a babóknak, én is boldog vagyok, de 4 kisgyerekkel biztos nem lesz egyszerű sem anyagilag, sem pedig idegrendszerileg. :) Viszont, rosszul esik nagyon, amit a bnőm mondott.. valóban ezt gondolhatja? Pedig nem vagyunk romák, jelen pillanatban csak a férjem dolgozik vegyészmérnökként (engem is várnak majd vissza a munkahelyemre) de még így sem vagyunk rászorulva a segélyekre. Vagy hogy érthette azt, hogy cigányos? Mit mondhattam volna erre? Szerintetek egy barát mond ilyet? :( csalódott vagyok.

Nektek hány gyermeketek van? Hány évesek? Ti szülök hány évesek vagytok?

2011. szept. 7. 13:41
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
100%

Szerettetek volna még gyereket és nem is álltok rosszul, így szerintem ne aggódj!

Biztos nagy meglepetés az ikerterhesség, ugyanakkor szép és különleges dolog is.

Barátként soha nem mondanék olyat, hogy ez cigányos...Nem gondolkozott a "barát" mielőtt megszólalt volna. Nem szép kijelentés, de szerintem beszéljétek meg. Lehet rájön, hogy hülye volt.

Nekem csak egy lányom van, 11 hónapos, én 28 éves vagyok, férjem 30. Szeretnénk még kistesót 2-3-4 év múlva.

2011. szept. 7. 13:47
 2/26 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a "barátnőd" se gondolta komolyan.

Nekünk 1 gyerekünk van, most várjuk a másodikat, de ha lehetne én ötöt is szülnék. (én 31, férjem 32) Sajnos mi nem bírnánk ezt anyagilag vállalni.

Legyél nagyon büszke rá, hogy így alakult. Én személy szerint irigyellek! :)

34 hkm

2011. szept. 7. 13:48
 3/26 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem hülyeség amit a barátnőd mondott. Főleg, hogy ikreket vársz, tehát nem direkt 4 gyereket akartál. De amúgy se lenne semmi, ha 4et akarnál. Anyukám mostohatesójának 5 gyereke van, és egyáltalán nem cigányok, nagyon is rendezetten és szépen élnek. És még van nem egy ismerősöm akik 4en, vagy még többen testvérek. És egyik sem cigány. Szóval ne törődj szerintem azzal amit mondott.

Amúgy nekem nincs gyerekem még, de én max. 2-t szeretnék.

4/26 anonim ***** válasza:
100%

nem cigányos.örülj hogy gond nélkül tudtátok vállani a köv babát.

barátnőd pedig meggondolatlan volt,nem mindegy ugyanis h kinek miért van sok gyereke...csak a segélyek miatt,ami cigányos,vagy mert jól élnek és tényleg nagy családot szeretnének.gratula:)))

5/26 anonim ***** válasza:
100%
Bocs első vagyok: 2-4 éven belül szeretnénk egy kistesót. Inkább így írom, mert félreérthető voltam!
 6/26 anonim ***** válasza:
100%

Először is gratulálok!!! Minden tiszteletem, hogy kettő mellé még akár egy harmadikat is bevállatok,de hogy még kettőt :)

Nekünk egy lányunk van és 30 évesek vagyunk. Valószinü, ha minden jol alakul akkor talán még lesz egy babánk,de nem sietünk vele. LÁnyom 21 hónapos.

A barátnődet meg elküldtem volna melegebb éghajlatra egy ilyen kijelentésért. De az tuti, hogy az ilyen az nem barátnő. Igen lehet, hogy a romák sok gyereket "vállalnak", de fejetlenül többnyire. Ti tervezetten vállaltátok és ahogy irod biztos anyagi háttérre.

Lehet, hogy féltékeny mert szeretne ő is sok babát de nekik nem lehet (anyagiak, bármi miatt...)

vagy egyszerüen tényleg ennyire bocsánat de buta szegény.

2011. szept. 7. 13:49
 7/26 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk is két pici van és mi is szeretnénk harmadikat (most 2év9hós, 10hós). Én is gondoltam rá, mi lenne, ha ikrek lennének.

Én csak biztatni tudlak, nehéz lesz, de nagyon szép nagy család lesztek. NEM CIGÁNYOS. A barátnőd -bocs- de menjen a fenébe ezzel a kijelentésével.

2011. szept. 7. 13:49
 8/26 anonim ***** válasza:
2011. szept. 7. 13:54
 9/26 A kérdező kommentje:

Igen, én is azért csodálkoztam, mert a 3. baba tervezett volt, sőt a férjem mindig emlegette, hogy ő 4-et 5-öt is bevállalna, ha az anyagi helyzetünk úgy engedi. Szerencsére az anyagiak jelen pillanatban nem jelentenek gondot, de mégis furcsa, hogy mások is rákérdeznek : véletlen terhesség?

Én pedig nem is akarok magyarázkodni.. Mi nagy családot szeretnénk. Lehet, hogy tényleg nem akart a barátnőm megsérteni, nem tudom. Megpróbálom vele megbeszélni, de fogalmam sincs, hogy hogyan kezdjek bele..

Gratulálok a gyerkőceitekhez! :)

2011. szept. 7. 13:56
 10/26 anonim ***** válasza:
100%
Ha van segítséged akkor nem gond. Mi a másodikat vállaltuk be nagy nehezen, de nagyon féltem, hogy ikrek lesznek, mert tudom hogy én itt egyedül 0 segítséggel nem boldogulnék. Anyumék 30km-re és tudom hogy ez időben nem sok, de mikor ki kell szaladni valahová akkor nincs senki. Mikor elvisszük a lányomat akkor ok 1-2 nap nyugi de nem ez a rutin. Amúgy meg ti tudjátok mit bírtok,ha nekem itt lenne valakim akkor még én is vállalnék.
2011. szept. 7. 13:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!