31+4 hetes kismama! Én még nem pakoltam össze a korházi csomagot! Mikor célszerü, ugy félek! Ti hogyan vagytok ezzel?
Szia!
Én holnap töltöm a 34. hetet, de még csak elő vannak készítve a dolgok, még nem pakoltam össze. Szerintem még nem vagy elkésve. Olyan 35.-36. hét körül célszerű összepakolni mindent, ha esetleg menni kell, csak felkapod és már mehettek is:)
Én viszek egy köntöst,
2 papucsot (egy fürdéshez)
2-3 hálóinget (bár adnak a kórházban nálunk)
egy csomag betétet, és egy vagy 2 csomag tena betétet, vagy legalábbis valami nagyon vastagot
pelust (bár ezt is adnak)
popsitörlőt (ezt is adnak)
kb 8 bugyit, biztos ami biztos:)
tisztálkodási szereket
zoknit
olvasnivalót, és mp3 lejátszót unalom ellen (bár ha baba-mama barát a kórház, akkor nem lesz időd unatkozni)
én a baba kisruháit, amiben hazahozzuk, összekészítem és itthon hagyom apának, hogy majd be tudja hozni utánunk:)
Jah, 2 üveg vizet kezdésnek tuti:)
Talán nem hagytam ki semmit, és tudtam valamennyit segíteni.
Boldog Pocakosodást!
Én 33 hetes vagyok és pont tegnap pakoltam össze....
Szerintem időszerű összepakolnod.
Nekem így néz ki a kórházi csomagom:
- Terhesgondozási kiskönyv
- Személyi igazolvány
- TAJ kártya
- egyéb orvosi papírok
- Házassági anyakönyvi kivonat másolata
- Vércsoport és Hepatitis B lelet
Étkezéshez:
- evőeszközök, pohár, szalvéta
- ásványvíz, keksz
Egyéb:
- Köldökzsínórvér levételi szett
- Fényképezőgép
- telefon + töltő
- olvasnivaló
- terhesnapló + toll
- papírzsepi
- WC papír, törlőkendő
- 4 csomag intim betét
Ruházat:
- 1 db hálóing
- 2 db pizsama
- köntös
- zoknik, bugyik
- 4 db TENAFIX hálós bugyi
- papucs, fürdőpapucs
- 3 db törölköző
- (szoptatós) melltartó
+ Tisztálkodási holmik
A babának: pelenka, törlőkendő, ruházat 2 méretben (56-os és 62-es) a hazahozatalra.
Én is első babás vagyok...
Sziasztok lányok!
Ha javasolhatom, nagy csomag popsitörlőt vigyetek, mert ti is tudjátok használni. Szülés után lehet,hogy jobb mint a wc papír és arra is jó, hogy felfrissítsétek magatokat egy esetleges vizsgálat előtt. (Az intim törlőkendő drága) Én vittem a wc-re eldobható papír ülőkét.Pár száz forint a DM-ben. Tenából extrát vigyetek az erős vérzés miatt!
Nincs mitől félned!Mindent rosszat el fog feledtetni a kis jövevény :D (De lehet, hogy nem is lesz semmi rossz élményed)
Jó egészséget és sok örörmöt Nektek!(Szerintem jobb, ha öszekészíted a dogokat,írj listát és húzogasd le, amit már eltettél így nyugodtab leszel)
Sziasztok!
A mellszívót senki se hagyja otthon,fontos,ha nem tudsz fejni tejlázad lehet!!!
Könnyű szülést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!