Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Lehetséges, hogy el lettem...

Lehetséges, hogy el lettem számolva?

Figyelt kérdés
Az orvosom szerint most vagyok 18+3 napos. 2 hete éreztem meg először a babámat. Nekem csak a legelső nap volt olyan, mint egy buborék, azóta folyamatosan erősödik. Most ott tartunk, hogy már érzem kívülről a mocorgását, sőt volt hogy láttam is. Nem képzelődöm tudom, hogy Ő volt. A méretei viszont igazolják az orvos által megállapított korát. Ennyire kis vasgyúró a kisfiam, vagy csak nagyon vékony a hasfalam?
2011. szept. 4. 19:13
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

szerintem a doki jobban tudja +uh

csak rá vagy hangolva a babóra örülj és kész.

vannak akik tényleg megérzik én is csak azért nem éreztem szerintem az elsőnél akkor mert épp költöztünk.

2011. szept. 4. 19:44
 12/18 anonim ***** válasza:

Szia!

Én már szültem, de utána 5 hónappal úgy éreztem mozog egy baba a hasamban. Természetesen csak a beleim voltak. Soha azelőtt nem éreztem ilyet, könnyen össze lehet az ilyet keverni.

Nem tartom valószínűnek, hogy már ki tudja nyomni a hasfalad, nagyon pici még, a hasfalad azért egy erős szövet.

Én hallottam olyanról, hogy valakit elszámoltak, de az 20-30 évvel ezelőtt volt, mármint ilyen hónapos eltérésekre gondolok. Párnaposak most is vannak, de esetedben még nem jelenthet sokat.

Nekem 24 hetesen látszott reggel, hogy mozog ide oda. Estére meg felpuffadtam szóval akkor nem.

Boldog babavárást kívánok!

2011. szept. 4. 19:58
 13/18 anonim ***** válasza:

A 2. babámat várom, így van tapasztalatom, azért vettem a bátorságot hogy írjak.

A baba mozgását első terhességnél is lehet érezni, akár a 16. héttől is- ez teljesen oké, viszont olyan kicsi ő még, hogy nincs erős izomzata, tehát nem képes még az aktív helyzetváltoztatásra. Kezeit, lábait mozgatja; de a helyzetváltoztatási képessége kb. a 23 hét környékén "indul be", de ez sem látványos rögtön. Úgy a 28-30. hét tájékán lehet már szemmel is látni a babát, (főként érezni)ha épp átkúszik egyik oldalról a másikra, vagy csuklik stb. Ehhez a vékony-vastag hasfalnak tulképp nincs nagy köze.

Remélem, nem veszed tőlem ezt "kioktatásnak", csak ilyen terhességi szakban nem igazán lehet a babád az....

2011. szept. 4. 20:45
 14/18 anonim ***** válasza:

Nem hiszem, hogy el lettél számolva... Én 23 hetesen jelentettem ki azt biztosra, hogy a mozgást nem a beleim változó helyzete okozza, hanem baba. Igaz, én mindig is "hasmozgós" voltam: volt, hogy kipukkant egy lufi a gyomromba és rendesen mintha egy baba megrúgta volna a hasam belülről, pedig akkor még kislány voltam :) Meg lentebb, a beleim is mocorogtak, hol láthatóan, hol csak érezhetően. Nem mondanak hülyeséget a többiek.

33hkm

2011. szept. 4. 21:56
 15/18 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Azért tettem fel a kérdést, mert pénteken délután láttam, hogy teljesen a hasam aljában van a medencém mellett egy nagy pukli. Fájt is, de ez annak tudható be a védőnőm szerint, hogy lent van a méhlepényem. Azt mondta, hogy simogassam, annak hatására tényleg "elment" onnan a puklim. Remélem nem csak a beleim mozognak ennyire intenzíven, mielőtt terhes lettem nem volt jellemző.

2011. szept. 5. 07:29
 16/18 anonim ***** válasza:

Én is 16 hetesen éreztem először az első baba mozgását, és az határozottan az volt. Nincs ebben semmi különös! A magzat korának meghatározásában ma már nem mérvadó az első magzatmozgás időpontja (a 4. babámat pl. már a 12. héten éreztem...), hanem az ultrahangon mértek az irányadóak!

Boldog babavárást! 33 hetes kismama

2011. szept. 5. 08:03
 17/18 anonim ***** válasza:
Én 20 hetes terhes vagyok 17 hetesen pár naposan éreztem elszőször a babucimat, hogy rugdos, rá kicsivel több mint egy hétre apuci is érezte a tenyerével, sőt volt, egyik este, hogy annyira rugdosott, hogy kivülrül is láttam. Bár puklim nincs, azt nem tudom eldönteni mikor hol fekszik a baba. Általában mindig azonos időkben érzem a babámat, főleg vacsi után mikor lefekszünk a tévé elé. Hogy a kérdésedre is válaszoljak, szerintem nincs elszámolva a terhességed.
2011. szept. 5. 10:20
 18/18 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat lányok! Megnyugodtam, hogy nem vagyok bolond :)
2011. szept. 5. 20:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!