Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kicsit mérges lettem! Ilyenkor...

Kicsit mérges lettem! Ilyenkor késő orvost váltani?

Figyelt kérdés

24 hetes vagyok! A dokimnál kb. 4-5-ször voltam uh-on eddig. A gond az,hogy majdnem minden időpontnál közbe jön valami. Vagy szülés, vagy szabadság, vagy szimplán bármi és hív az asszisztens,hogy ne haragudjak, de áttenne. Nem is ez a gond,hanem,hogy nem egy vagy két napot kell ilyenkor várni, hanem min. egy hetet.

Most pl. holnap mentem volna, erre kb. két hete tudtam időpontot szerezni, így is el kellett volna kéredzkedni a munkahelyemről. Már előre láttam,hogy közbe fog jönni valami. Most hív az asszisztens,hogy nem jó a holnapi rendelés (nem indokolta meg), tegyük már el egy héttel későbbre. Most már mondtam neki,hogy ne haragudjon, de több,mint 6 hete voltam a dokinál utoljára, jó lenne már tudni valamit a piciről ráadásul vasárnap fürödni mennék, direkt azért mentem volna most,hogy megnézessem a méhszájam, egy hetet nem szeretnék várni. Akkor elmegyek máshoz. Szombatra lett végül is időpont, de én akkor is dolgozom, de nem tudok mit csinálni, el kell kéredzkedni.

Eddig türelmes voltam, de nem értem,ha ennyi betege van,hogy alig lehet időpontot kapni,akkor miért nincs több magánrendelése. Kezdem úgy érezni,hogy kb. ugyanott lennék az sztk-s terhesgondozással. Csak az nálunk valami katasztrófa.

Beszéltük a férjemmel,hogy talán orvost kellene váltani! Késő ilyenkor mást keresni?

2011. szept. 1. 18:39
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem késő, én pont ilyenkor váltottam amikor az elsővel terhes lettem. Más okom volt de lényegtelen. Nyugodtan válthatsz, semmi gond nincs ezzel.
2011. szept. 1. 18:41
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem sem késő. Én 20 hetesen váltottam.
2011. szept. 1. 18:45
 3/8 A kérdező kommentje:

Köszi!

Akkor lehet,hogy az lesz. Nekem nem jó,hogy heteket tologatnak. Meg,hogy mindig nekem kell megoldani,hogy munkából eljussak. Azért megyek magándokihoz, hogy ne kelljen mindig munkából eljönni!

2011. szept. 1. 18:49
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
1.vagyok. Igazad van, szerintem is válts! Én már azon is izgulnék, hogy vajon szülni vajon lenne ideje velem? :O
2011. szept. 1. 18:52
 5/8 anonim ***** válasza:
65%
Ez az ember nem veszi komolyan sem a betegeit, sem a hivatását! Én váltanék!
2011. szept. 1. 20:01
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is volt fogadott dokim.Én 15 hetes terhes voltam mikortól nem mentem többet hozzá.Úgy döntöttünk férjemmel,hogy nem éri meg a fogadott doki inkább Dúlám volt és fizetős szobába kerültünk szülés után.Terhességem alatt több kismamával összeismerkedtem.2 voltunk akiknek nem volt fogadott dokija.6 ismerős kismamának meg volt.Különböző dokikról van most szó.A 6 kismama közül egyetlen egynél volt jelen a szülésen a fogadott doki.A többi kismama szülését nem a fogadott dokik csinálták végig.Én ha leszek még terhes biztos nem fogok dokit fogadni,semmi értelme nincs csak pénzkidobás az egész.

Ráadásul ha nekem tett volna fogadott dokim megcsászározott volna 7-8 óra vajúdás után.Nekem többen is mondták,hogy baromi nagy szerencsém volt,hogy nem volt fogadott dokim.23 órát vajúdtam.És természetesen szültem a fiam 4040 grammal.A 23 óra alatt 6 orvos vizsgált és kezelt.És végül egy nagyon rendes és szuper ügyes fiatal dokinál szültem.5 napig voltunk bent a kórházba és mindent nap lejött megnézni minket,hogy vagyunk.Azokhoz az anyukákhoz akik akkor szültek mikor én és ott ahol én és fogadott dokijuk volt,egyszer sem jött le a dokijuk akinél szültek.Az egyik anyuka sírt is emlékszem,hogy telefonon hívta a doki asszisztense szülés után 2 nappal,hogy akkor ha a csaj kiment a kórházból a gyerekkel a magánrendelőjébe vigye a pénzt a dokinak...rendes mi???....ennyit a fogadott dokiról.

Nekem az egyik ok az volt,ami miatt otthagytam a dokit,hogy mindent harapófogóval kellett kihúzni belőle.A másik pedig,hogy bejelentette,hogy 80 ezer forintot fog kérni a szülésért.

2011. szept. 1. 20:21
 7/8 anonim ***** válasza:
ezt nem is ertem egy orvos ennyire hogy lehet felelotlen. A gond az, hogy a vizsgalatokat abban az idoben kell elvegezni mikor kotelezo marmint abban a hetben, pont azert az a neve, hogy kotelezo vizsgalat. Ket hettel kesobb mar egy masfele vizsgalatnak kellene kovetkezzen...en biztosan valtanek ehhez sosem keso. A te helyedben a betegjogi kepviselot is megkerdeznem hogyan is mukodik ez a dolog??? Ha utana meg vmi baj lesz ok aztan nem hibaztak. En fel vagyok teljesen haborodva ezen.
2011. szept. 1. 21:04
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszi!

Hát ez igazából nem kötelező vizsgálat, hanem az éppen esedékes uh!

Csak tényleg,aki szült már tudja,hogy milyen várni az uh-ot,hogy végre láthassuk,hogy jól van, hogy néz ki stb., nagyon rossz,amikor közlik folyamatosan,hogy na még egy hét!

2011. szept. 2. 08:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!